Κορωνοϊός – Ποδόσφαιρο: Κίνδυνος χρεοκοπίας για 13 ομάδες στη Γερμανία!

Κορωνοϊός – Ποδόσφαιρο: Κίνδυνος χρεοκοπίας για 13 ομάδες στη Γερμανία!

Πολύ πιο σοβαρός είναι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ομάδες της Bundesliga λόγω κορωνοϊού - Οι 13 ομάδες από τις 36 των δύο πρώτων κατηγοριών είναι στα όρια της χρεωκοπίας

Bundesliga
Το 1/3 των ομάδων της 1ης και 2ης κατηγορίας του γερμανικού ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρεοκοπίας σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του kicker!

Όπως αποκαλύπτει το γερμανικό μέσο, αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των ομάδων της γερμανικής λίγκας (έχει υπό την ευθύνη της και τις δύο κατηγορίες) που εξέτασε τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Bundesliga2


Συγκεκριμένα έως τα τέλη Μαΐου 7 ομάδες της Τσβάιτελιγκα (Β’ εθνική) θα πρέπει να δηλώσουν πτώχευση σε περίπτωση που δεν έχουν ξεκινήσει μέχρι τότε οι αγώνες και δεν έχει πληρωθεί η 4η δόση από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ άλλες δύο ομάδες θα βρεθούν σε ανάλογη θέση τον Ιούνιο. Η ημερομηνία πληρωμής της δόσης είναι ορισμένη για τις αρχές Μαΐου.

Σε ανάλογη θέση (κίνδυνος χρεωκοπίας μετά τον Μάιο) βρίσκεται μία ομάδα της Μπουντεσλίγκα, ενώ τρεις ακόμη αντέχουν οριακά ως τον Ιούνιο.

Συνολικά 12 ομάδες έχουν εκχωρήσει τα χρήματα της δόσης από τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε τράπεζες και άλλους προμηθευτές, ενώ η αναστολή συμβάσεων και η εκ περιτροπής εργασία στους υπαλλήλους ναι μεν έδωσε μια πρόσκαιρη ανάσα, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να λύσει και το σοβαρό πρόβλημα στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτός ήταν και ο λόγος που στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξει χαλάρωση στη διαδικασία αδειοδότησης με τις ομάδες να μην τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών λόγω οικονομικών οφειλών, ενώ σε περίπτωση χρεωκοπίας η αφαίρεση 9 βαθμών μετατράπηκε σε αφαίρεση τριών.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Παίκτες της Βόλσφμπουργκ δούλεψαν εθελοντικά σε τοπικό σούπερ μάρκετ

Επίσημο: Στον «αέρα» η επανεκκίνηση της Premier League – Πρόταση για «ψαλίδι» 30% στα συμβόλαια

Ντρογκμπά και Ετό «ξεσπούν» κατά Γάλλων γιατρών: Οι Αφρικανοί δεν είναι πειραματόζωα για τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης