ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Τα χορηγικά έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την κρατούν ζωντανή

Κορωνοϊός - Ποδόσφαιρο: Τα χορηγικά έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την κρατούν ζωντανή

Την ώρα που σχεδόν όλες οι ομάδες της Premier League ανακοινώνουν μειώσεις και περικοπές λόγω κορωνοϊού, οι «κόκκινοι διάβολοι» απολαμβάνουν τους καρπούς από την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο τμήμα μάρκετινγκ

Chevrolet-Manchester_United-shirt-sponsorship-deal
Η Premier League είναι το πιο 'ακριβό' πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά τώρα στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού είναι και αυτό που αντιμετωπίζει τα σοβαρότερα προβλήματα (ως προς το μέγεθος των απωλειών).

Αύριο υπάρχει μια ακόμη συνάντηση της Λίγκας με την Ένωση Παικτών σε μια προσπάθεια που γίνεται να προκύψει κεντρική συμφωνία για πιθανή μείωση των μισθών των παικτών, ωστόσο υπάρχει και μία ομάδα που δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο θέμα.

Κι αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να περικόψει τους μισθούς των 900 υπαλλήλων της ή να τους εντάξει στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης όπως κάνουν σχεδόν όλες οι υπόλοιπες ομάδες.

Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους δεν στηρίζονται σε τόσο μεγάλο βαθμό στα εσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ή από τα έσοδα που προκύπτουν από τις εντός έδρας αναμετρήσεις (εισιτήρια, κλπ), καθώς έχουν τρομερά έσοδα από χορηγικές συμφωνίες.

Τα προηγούμενα χρόνια οι αντίπαλοι τους έκαναν λόγο περιπαικτικά για "noodle deals", θέλοντας να ειρωνευτούν τις χορηγικές συμφωνίες του Εντ Γούντγουορντ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, από το 2005 και μετά έβαλε την ομάδα σε άλλα μονοπάτια και μπορεί πολλές από τις επιλογές του στο αγωνιστικό κομμάτι να μην τον δικαίωσαν, ωστόσο στο οικονομικό τα έχει πάει περίφημα. Οι χορηγικές συμφωνίες που έχει κλείσει απέφεραν φέτος 173 εκατ. λίρες (το 60% από τα συνολικά εμπορικά έσοδα που ανήλθαν σε 275 εκατ. λίρες) κι έτσι η ομάδα προς το παρόν δεν δείχνει να αντιμετωπίζει προβλήματα (αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν η καραντίνα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα).

Κλείσιμο
Υπενθυμίζουμε ότι η Γιουνάιτεντ ήταν η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση οριστικήα διακοπής θα επιστρέψει τα χρήματα στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας (για τα υπόλοιπο της σεζόν) έχοντας μια απώλεια 7 εκατ.λιρών, ενώ αποπλήρωσε άμεσα τους οπαδούς της που ταξίδεψαν στο Λίντς της Αυστρίας για το ματς του Europa League (αλλά ανήμερα του αγώνα αποφασίστηκε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών).

Ειδήσεις σήμερα:

Όφερμαρς: «Η UEFA είναι σαν τον Τραμπ, βάζει τα λεφτά πάνω από τη ζωή»!

Φοβερός Τέβες: «Ο ποδοσφαιριστής μπορεί απλήρωτος, όχι αυτός που παλεύει να ταΐσει τα παιδιά του»

Σπανούλης: Είμαι περίπου 2 μήνες μέσα, πρέπει όλοι να θυσιαστούμε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης