Κορωνοϊός - Κρέσπο: Στην Ισπανία άργησαν να πάρουν μέτρα και η κατάσταση ξέφυγε

Κορωνοϊός - Κρέσπο: Στην Ισπανία άργησαν να πάρουν μέτρα και η κατάσταση ξέφυγε

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ παραμένει εγκλωβισμένος στην χώρα του και μιλάει για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία, με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού

ΚΡΕΣΠΟ
Εν μέσω της καραντίνας, λόγω του κορωνοϊού, ο ΠΑΟΚ και το PAOK TV εγκαινιάζουν μια καινούρια εκπομπή, με το όνομα «Social Distancing».

Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο υπεύθυνος των New Media της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Αρωνιάδης και πρώτος καλεσμένος του είναι ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, που αυτή  τη στιγμή βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβίλλη.

Ο Ισπανός στόπερ του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στη μάστιγα του κορωνοϊού και τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα του, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το «Δικέφαλο», τον ίδιο, την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο, σε μια απολαυστική συνέντευξη.

«Είμαι καλά! Είναι φυσιολογικό μ’ αυτή την κατάσταση, όλα να είναι πιο δύσκολα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι και πολύ άσχημα. Είμαι μαζί με την οικογένεια μου στο σπίτι», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία.

«Τώρα είναι δύσκολη η κατάσταση, Είναι αλήθεια ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη. Λένε όλοι ότι έχουμε φτάσει στο σημείο της κορύφωσης και προσπαθούν να το κρατήσουν, αλλά δεν ξέρω αν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Είναι αλήθεια ότι εδώ στην Ισπανία έχουμε δύο ή τρεις μεγάλες εστίες εξάπλωσης. Εγώ ζω στην Ανδαλουσία που είμαστε μια από τις κοινότητες, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς είμαστε περίπου εννιά εκατομμύρια άνθρωποι και έχουμε περίπου 2.000 κρούσματα. Στη Μαδρίτη η κατάσταση έχει ξεφύγει. Υπάρχουν σχεδόν 15.000 κρούσματα και είναι πολύ δύσκολο, αλλά προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, μένουμε σπίτι, προσπαθούμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας υγιείς κι αν συνεχίσουμε να το κάνουμε μπορούμε να σταματήσουμε τον ιό».

Για το τι πήγε λάθος στην Ισπανία και ξέφυγε η κατάσταση ο Κρέσπο είπε:

«Για μένα το κυριότερο πρόβλημα ήταν ότι άργησαν να πάρουν μέτρα. Γνωρίζαμε τι γίνεται στην Κίνα πριν μήνες, επίσης γνωρίζαμε για την Ιταλία, ίσως δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσει εδώ, αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Εδώ η κυβέρνηση έλεγε ότι η Ισπανία δεν έχει πρόβλημα, ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στην Ισπανία. Πέταξα από τη Βαρκελώνη για την Ελλάδα και ήταν 2 Φεβρουαρίου. Γνώριζα ότι σε κάποια αεροδρόμια ελέγχουν τη θερμοκρασία σου κι ελέγχουν τα πάντα, στην Ισπανία δεν έκαναν τίποτα. Μέχρι να ξεκινήσουμε να έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον ιό, δεν κάθισαν να σκεφτούν, να κλείσουν τα αεροδρόμια, να ελέγξουν να κάνουν κάτι».

Η ισπανική κυβέρνηση έχει ζητήσει, πλέον, μέχρι τις 11 Απριλίου να μείνουν όλοι οι κάτοικοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. «Όλα είναι κλειστά. Εκτός από τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία και ορισμένες δουλειές που δεν έχουν σταματήσει. Πρέπει να μείνεις σπίτι, δεν μπορείς να πας έξω για τίποτα, μόνο στο σουπερμάρκετ και πρέπει να πας μόνος, όπως και στο φαρμακείο, διαφορετικά πρέπει να μείνεις στο σπίτι. Αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αισθάνεσαι ότι κάτι συμβαίνει με το σώμα σου πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στο νοσοκομείο και αυτοί θα σου πουν λίγο πολύ τι πρέπει να κάνεις, αλλά, επίσης, δεν μπορείς να πας στο νοσοκομείο γιατί δε δέχεται κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να πάει εκεί, καθώς είναι μεγάλο ρίσκο. Αν επιδεινωθεί η κατάστασή σου πρέπει να καλέσεις, έτσι ώστε να πας για να σου κάνουν το τεστ. Μέχρι αυτή την στιγμή κάνουν το τεστ μόνο σε ανθρώπους που είναι σε νοσοκομεία».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στη Γαλλία: «Πόλεμος» Μακρόν - Ντιντιέ Ραούλ για την χλωροκίνη

Κρούσματα κορωνοϊού: Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα


Κορωνοϊός: Στην Ελλάδα οι πέντε τόνοι χλωροκίνης από την Ινδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης