Champions League, Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0: Ανατροπή έπος από τους «κόκκινους»

Champions League, Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0: Ανατροπή έπος από τους «κόκκινους»

Με ήρωες τους Οριγκί (7', 79'), Βαϊνάλντουμ (54', 56') η Λίβερπουλ ανέτρεψε το 3-0 με το οποίο είχε χάσει στο Καμπ Νου και πήρε μυθική πρόκριση στον τελικό του Champions League - Δείτε σε βίντεο τα γκολ του ανεπανάληπτου θριάμβου των «κόκκινων»

liver0
Πριν από έξι βράδια έφυγε από το Καμπ Νου με το βαρύ 3-0 κι ας είχε παίξει καλά... Την παραμονή του επαναληπτικού ημιτελικού έχασε τον κορυφαίο της επιθετικό (Μο Σαλάχ), ενώ ήδη ήταν εκτός ο Φιρμίνιο.

Κανείς δεν της έδινε τύχη κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Λίο Μέσι, αλλά στο Άνφιλντ ποτέ de μπορείς να είσαι ήσυχος και η Λίβερπουλ πετυχαίνοντας την κορυφαία ανατροπή στην σύγχρονη ιστορία της επικράτησε με 4-0 έχοντας ως ήρωες τον Βέλγο Ντιβόκ Οριγκί (το 1ο και το 4ο γκολ στις δύο τελικές του προς την αντίπαλη εστία) και τον Ολλανδί Τζίμι Βαϊνάλντουμ (το δεύτερο και το τρίτο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών, λίγο μετά την είσοδο του στον αγώνα με την έναρξη του Β' ημιχρόνου).

Κι έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η Μπαρτσελόνα γνώρισαν έναν απίστευτο αποκλεισμό καθώς πέρσι είχαν επικρατήσει με 4-1 της Ρόμα και ηττήθηκαν με 3-0 στο Ολίμπικο και φέτος προσκύνησαν στο Άνφιλντ..



Με την Λίβερπουλ πέρα από τις απουσίες να έχει να αντιμετωπίσει και την κακή ψυχολογία από τη χθεσινή νίκη της Σίτι προς το φινάλε του αγώνα με τη Λέστερ, που ουσιαστικά της στερεί τον τίτλο στην Premier League, για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η επιγραφή «This is Anfield» μόνο τυχαία δεν έχει μπει στο διάδρομο των αποδυτηρίων του ιστορικού γηπέδου.

Κλείσιμο
Στα 50 δευτερόλεπτα οι αφηνιασμένοι κόκκινοι απείλησαν με το γκολ, αλλά ο Ζόρντι Άλμπα πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Χέντερσον, ωστόσο το πρώτο σοκ για τους Καταλανούς ήρθε στο 7'.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήατε μέσα από το www.protothema.gr.

Ο Χέντερσον θυμίζοντας Μέσι απέφυγε δύο αντιπαλους, πλάσαρε με το εξωτερικό φάλτσο με τον Τερ Στέγκενμ να διώχνει όμως ο Οριγκί στην κενή εστία πέτυχε το 1-0.

Το γρήγορο γκολ που ήθελε ο Κλοπ είχε έρθει με την Μπαρτσελόνα μετά το 15' να προσαρμόζεται στις συνθήκες του αγώνα και να απειλεί με τηνισοφάριση που θα έδινε τέλος στο ματς, όμως ο Άλισον σήμερα ήταν ανίκητος.

Στο 14' είπε το πρώτο όχι στον Μέσι και στο 18' στην προσπάθεια του Κοουτίνιο, για να δει στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μέσι να περνά δίπλα από το δοκάρι του... Αν μη τι άλλο χρειάζεσαι και τύχη.

Ο ρυθμός συνέχισε να είναι καταιγιστικός, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγάλες φάσεις μέχρι τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο Μέσι βρήκε με έξοχη πάσα τον Ζόρντι Άλμπα, όμως και πάλι ο Άλισον βγήκε και με το κορμί του έδιωξε τη μπάλα.

Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο Κλοπ πέρασε τον Βαϊνάλντουμ αντί του Ρόμπερτσον (που τραυματίστηκε), έβαλε αριστερό μπακ τον Μίλνερ, και μέσα σε δέκα λεπτά είδε τον Ολλανδό να φέρνει τα πάνω κάτω...

Στο 54' ο Άρνολντ έκλεψε τη μπάλα, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Βαϊνάλντουμ (τον οποίο έχασε  Βιδάλ) με πλασέ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τερ Στέγκεν που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα.

Το Άνφιλντ πήρε φωτιά, οι φωνές του κόσμου έκαναν τους κόκκινους να παίζουν με παίκτες παραπάνω και πριν προλάβουν οι Άγγλοι οπαδοί να κάτσουν στις θέσεις τους σηκώθηκαν ξανά...

Σέντρα από τα αριστερά, ο Βαϊνάλντουμ και πάλι ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Τερ Στέγκεν για το 3-0 και την ισοφάριση του σκορ με το οποίο είχε χάσει στον πρώτο αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα δεν υπήρχε στο γήπεδο, ο Μέσι πελαγοδρομούσε, ο Σουάρες φαινόταν μόνο όταν διαμαρτυρόταν, αλλά στο 69' ο Αργεντινός βρέθηκε σε θέση βολής από πάσα του Ράκιτιτς ωστόσο και πάλι ο Άλισον ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ.

Τα κόρνερ των Ισπανών ήταν εύκολη υπόθεση για την άμυνα των Άγγλων, τα κόρνερ της Λίβερπουλ συνήθως έφερναν επικίνδυνη αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα, όχι όμως και σ' αυτό που κέρδισε ο Άρνολντ στο 79'.

Ο πιτσιρικάς έστησε τη μπάλα κι αφού είδε οτι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν... κοιμηθεί, το εκτέλεσε με ταχύτητα βρίσκοντας τον Οριγκί μόνο του στη μικρή περιοχή κι ο Βέλγος με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 4-0.

Κι όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ο Βέλγος είχε 2/2 τελικές προς την αντίπαλη εστία κι αυτά ήταν τα δύο πρώτα του γκολ στο Champions League.

Οι Καταλανοί σήκωσαν το χέρι, μη γνωρίζοντας ούτε και οι ίδιοι τι μπορεί να ζητούσαν για το γκολ του Οριγκί, την ίδια ώρα που παίκτες και οπαδοί της Λίβερπουλ ήταν στα ουράνια...

Εχοντας μπροστά της ένα γεμάτο τέταρτο με τις καθυστερήσεις για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, η Μπαρτσελόνα δεν έβγαλε ούτε μια καθαρή ευκαιρία, αντιθέτως κινδύνευσε με ένα πέμπτο γκολ και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσακίρ έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς μιας επικής ανατροπής...

Μια ανατροπής που επαναλήφθηκε μετά από 33 χρόνια, όταν η Μπαρτσελόνα είχε χάσει με 3-0 στην Σουηδία από την Γκέτεμποργκ, αλλά κατάφερε να γυρίσει το ματς στο Καμπ Νου...


Οι συνθέσεις
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90' Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84' Γκόμες)
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75' Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81' Μάλκομ), Κουτίνιο (59' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης