Παραμένει υπό κράτηση ο Ροναλντίνιο - Ύποπτος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Παραμένει υπό κράτηση ο Ροναλντίνιο - Ύποπτος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Οι δικηγόροι του Ροναλντίνιο, που είναι προφυλακισμένος στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, ζήτησαν τη μετατροπή της κράτησης του σε κατ' οίκον περιορισμό, αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα - Οι κατηγορίες για είσοδο με πλαστά έγγραφα, εμπλουτίζονται με νέες που αφορούν φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ronaldinho
Στη... VIP φυλακή της πρωτεύουσας της Παραγουάης θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας ο Ρονλαντίνιο κι ο αδερφός του Ρομπέρτο Ασίς όπως αποφάσισε ο δικαστής Γκουστάβο Αμαρίγια, ο οποίος απέρρριψε το αίτημα των δύο Βραζιλιάνων (μέχρι στιγμής κατηγορούνται για είσοδο στη χώρα με παράνομα έγγραφα, αλλά απ' ότι φαίνεται οι κατηγορίες θα γίνουν πολύ πιο σοβαρές) να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση τους σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Η προσωρινή κράτηση παραμένει σε ισχύ. Η έρευνα που αφορά την υπόθεση δεν έχει διαρκέσει παρά μόνο λίγες ημέρες και και είναι σαφές ότι καθημερινά προκύπτουν νέα στοιχεία. Είναι δική μου ευθύνη η διασφάλιση της συνέχισης της έρευνας και δεν μπορούμε να αναλάβουμε τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης φυγής τους από την Παραγουάη», δήλωσε ο δικαστής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απέρριψε το αίτημα.

Αυτή η εξέλιξη ήταν κεραυνός εν αιθρία για τον Ροναλντίνιο, καθώς πίστευε ότι η περιπέτεια του έφτανε στο τέλος της (ενώ ήδη είχε γίνει γνωστό ότι ο Λίο Μέσι θα αναλάβει να πληρώσει τα χρέη του), ωστόοσο δεν αποκλείεται αυτό να είναι μόνο η αρχή, καθώς φαίνεται ότι οι αρχές της Παραγουάης έχουν ανακαλύψει ένα μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε χρήματα και έκανε εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Το κουβάρι των εξελίξεων: Από την αποθέωση στο αεροδρόμιο, στη VIP φυλακή
Ο Ροναλντίνιο κι ο αδερφός του ταξίδεψαν την περασμένη Τετάρτη από τη Βραζιλία για τη γειτονική Παραγουάη προκειμένου να παραβρεθεί στην παρουσίαση ενός πρότζεκτ του ιδρύματος «Fraternidade Angelical» (το οποίο όμως πλέον τελεί υπό αναστολή λειτουργίας με απόφαση της Κυβέρνησης), αλλά και για να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του.

Η πρόεδρος του ιδρύματος Ντάλια Λόπεζ, επιχειρηματίας από την Παραγουάη, ήταν αυτή που παρέλαβε τα δύο αδέλφια από το αεροδρόμιο της Ασουνσιόν, μετά την αποθεωτική υποδοχή που τους επεφύλασσαν θαυμαστές του Ροναλντίνιο.

000_1PL64W
Κλείσιμο


Το ίδιο βράδυ όμως, άνδρες της Αστυνομίας βρέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εισήλθαν στη χώρα με παράνομα έγγραφα και μετά από έλεγχο στο δωμάτιο τους κατασχέθηκαν τα διαβατήρια και οι ταυτότητες (Παραγουάης) που είχαν τα δύο αδέλφια καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι αστυνομικοί δεν τους συνέλαβαν, αλλά τους ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται να φύγουν από το ξενοδοχείο, ενώ αντιθέτως συνέλαβαν τον Βραζιλιάνο επιχειρηματία Βιλμόντες Σόουζα Λίρα, ο οποίος δειπνούσε μαζί τους και ήταν ο συνδετικός κρίκος με την Λόπεζ!

Όπως αποδείχθηκε το πρωί της επομένης, τα έγγραφα τους ανήκουν σε Παραγουανούς πολίτες και έχουν παραποιηθεί, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει κρίση στην κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο Διευθυντής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ ένας εκ των δικηγόρων του Ροναλντίνιο δήλωσε το εξής απίθανο: «Ο πελάτης μου είναι σοκαρισμένος. Δεν είναι ειδικός σε ταξιδιωτικά έγγραφα και πίστευε ότι τους έδωσαν το διαβατήριο Παραγουάης από ευγένεια».

000_1PM3NK


Μόνο που για τις αρχές της Παραγουάης αυτό το συμβάν ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου, κάτω από την οποία κρύβονται έκκνομες δραστηριότητες κι έτσι ενώ το βράδυ της Πέμπτης μετά την ομολογία τους για χρήστη πλαστών εγγράφων αφέθηκαν ελεύθεροι, λίγες ώρες αργότερα η υπόθεση... ανατράπηκε.

Ροναλντίνιο και Ασίς βρέθηκαν στο δικαστήριο θεωρώντας ότι θα τους επιβληθεί κάποιο χρηματικό πρόστιμο και θα αφεθούν ελεύθεροι, ωστόσο ο δικαστής ανακοίνωσε ότι η υπόθεση πηγαίνει σε ειδικό ανακριτή ο οποίος θα διερευνήσει το αν τα δύο αδέλφια έχουν τελέσει αδικήματα όπως φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και άλλα...

Από εκείνη την ώρα οι δύο τους βρίσκονται υπό κράτηση η οποία συνεχίζεται μετά τις σημερινές εξελίξεις και μπορεί να διαρκέσει έως και 6 μήνες!!! Επίσης η εισαγγελεία ζήτησε τη σύλληψη της επιχειρηματία Ντάλια Λόπεζ η οποία είχε μπει στο μάτι των φορολογικών αρχών εδώ και 5 μήνες και φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει την επίσκεψη των Βραζιλιάνων για να ξεπλύνει ένα ποσό που ξεπερνά τα 10 εκατ. δολλάρια.

Οι δικαστικές αρχές της Παραγουάης δεν διστάζουν να δηλώσουν δημόσια ότι υποπτεύονται πως ο Ρονλαντίνιο κι ο αδερφός του λόγω της φιλικής τους σχέσης με τον επιχειρηματία Λίρα, που είναι ο συνδετικός κρίκος με την Λόπεζ, ήταν σε άμεση γνώση των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Ακόμη κι αν η συγκεκριμένη στάση των Αρχών της Παραγουάης είναι ένα μέτρο πίεσης προς τον Ροναλντίνιο και το αδερφό του προκειμένου να δώσουν ότι στοιχεία γνωρίζουν για τις δραστηριότητες της Λόπεζ, η αλήθεια είναι ότι ο άλλοτε σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και θα χρειαστεί να βρει μια μαγική κίνηση, σαν κι αυτές που έκανε κάποτε στο χορτάρι, για να μπορέσει να βγει καθαρός απ' αυτήν την περιπέτεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης