Κύπελλο Ελλάδας: Όλα ανοιχτά για τον τελικό μετά το 3-2 στο ΠΑΟΚ Ολυμπιακός και το 2-1 στο ΑΕΚ-Άρης - Δείτε τα γκολ

Κύπελλο Ελλάδας: Όλα ανοιχτά για τον τελικό μετά το 3-2 στο ΠΑΟΚ Ολυμπιακός και το 2-1 στο ΑΕΚ-Άρης - Δείτε τα γκολ

Μαρτίνς: Τρελά τα πρώτα 15 λεπτά, μπορούμε να προκριθούμε - Φερέιρα: Σπάνιο αυτό που έδειξαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, τους αξίζουν πολλά μπράβο -  Καρέρα: Περιμένουμε τη ρεβάνς - Ένινγκ: Σήμερα το ποδόσφαιρο χρεοκόπησε

olympiakos-paok
Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν και τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τους πρώτους αγώνες της Τετάρτης.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα οχτώ λεπτά της αναμέτρησης και η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 τον Άρη στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την καθυστέρηση επιστροφής των διαιτητών στο γήπεδο μετά το ημίχρονο αλλά και το επεισόδιο με τον γυμναστή του Άρη που βρέθηκε για αρκετή ώρα στο ταρτάν.

Τα γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (3-2) Highlights - Κύπελλο Ελλάδας 2019-20 - 4/3/2020 | COSMOTE SPORT


Τα γκολ του αγώνα ΑΕΚ-Άρης

ΑΕΚ - Άρης (2-1) Highlights - Κύπελλο Ελλάδας 2019-20 - 4/3/2020 | COSMOTE SPORT

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2

Κλείσιμο
Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 μόλις στα πρώτα οχτώ λεπτά του αγώνα της Τούμπας κατάφερε να επιστρέψει μέσα σε τέσσερα λεπτά και με γκολ των Πέλκα και Μίσιτς (στο 10' και το 12΄) να ισοφαρίσει σε 2-2.

Το γκολ της νίκης πέτυχε στο 69’ ο Πέλκας με πέναλτι που έκανε ο Σεμέδο με χέρι.

Υπερπροσπάθεια για τον Ολυμπιακό, που γνώρισε την πρώτη του εντός των συνόρων ήττα για την φετινή σεζόν, από τον Βαλμπουενά, που βρέθηκε σε όλες σχεδόν τις φάσεις των φιλοξενούμενων ενώ ο Σισέ έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες.

Αποβλήθηκε στο 85' ο Γιαννούλης και χάνει την πρεμιέρα των play off.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε λόγο για ένα... τρελό 15λεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα κυπέλλου, ενώ σημείωσε πως η ομάδα του έχει αυτοπεποίθηση για τη ρεβάνς στον «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου της Τούμπας:

Για το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι: «Τα πρώτα 15 λεπτά ήταν τρελά. Με δύο ευκαιρίες βάλαμε δύο γκολ και μετά το ίδιο έκανε και ο ΠΑΟΚ, βγάζοντας αντίδραση. Είχαμε και οι δύο ομάδες ευκαιρίες στη συνέχεια και για να πετύχουμε και τρίτο γκολ και πήγαμε ισόπαλες στα αποδυτήρια. Και στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν δυνατοί, είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε κι άλλο γκολ, αλλά τελικά το πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Είναι όλα ανοικτά. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε».

Για το αν κρατάει τα δύο γκολ ή την ήττα: «Αυτό που μετράει από το σημερινό παιχνίδι είναι η ήττα. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι στην έδρα μας, θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα παίξουμε πολλά παιχνίδια ως τότε. Έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε ότι θα περάσουμε στον τελικό, γιατί έχουμε πολλές δυνατότητες».

Για την κατάσταση του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι ότι ο προγραμματισμός μας έχει στάδια. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι κι είχαμε την Ευρώπη. Δεν μπορούμε από την αρχή της σεζόν να προγραμματίζουμε για τον Φεβρουάριο. Πρέπει να πηγαίνεις εβδομάδα με την εβδομάδα. Προγραμματίζουμε και θέλουμε να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα πράγματα. Ο προγραμματισμός μας γίνεται σε μικρούς κύκλους».

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια και την ανατροπή στο ματς με τον Ολυμπιακό τη Τούμπα έδωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα.

Αναλυτικά ο Πορτογάλος προπονητής μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου είπε:

Για τις στημένες φάσεις: «Πόσα γκολ έχουμε βάλει εμείς από στατικές φάσεις; Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, καθένας από εμάς έχει μία άποψη. Σήμερα δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όσο είμαστε συνήθως. Υπάρχουν κάποιες στιγμές, που τα πράγματα δεν πηγαίνουν ακριβώς όπως τα θέλουμε. Θεωρώ ότι είμαστε μία ομάδα καλή στις στατικές φάσεις στην επίθεση. Θα πρέπει να δουλεύουμε πάνω σε αυτό και στη συνέχεια».

Για την ανατροπή του ΠΑΟΚ και τη σημασία της: «Κάτι το οποίο συνέχεια λέω στους παίκτες, είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε αποτελέσματα. Μπορώ να πω ότι μπορεί να μην κερδίζουμε πάντα, αλλά πάντα πρέπει να δίνουμε τα πάντα για να κερδίζουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι κάτι πολύ σπάνιο αυτό που έδειξαν οι παίκτες μου και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Αυτό είναι και μία καλή απάντηση σε όσα ειπώθηκαν ότι δεν ήταν καλά τα αποδυτήρια κλπ... Νομίζω απάντησαν. Το ήθελαν πολύ αυτό σήμερα. Νιώθω πραγματικά τεράστια υπερηφάνια που προπονώ αυτούς τους παίκτες. Αυτό ισχύει και στις χαρές και στις ήττες. Προσπαθούμε όλοι μαζί, να φτιάξουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα».

ΑΕΚ-Άρης 2-1

Είχε προηγηθεί χρονικά το ματς-ροντέο στο ΟΑΚΑ με νικήτρια την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα «λύγισε» τον Άρη με σκορ 2-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Επεισοδιακό παιχνίδι με τρομερή ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τους διαιτητές να καθυστερούν ένα 20λεπτο να βγουν από τα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο καθώς υπήρξε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους της ΑΕΚ και του Άρη και να απειλούν να μην σφυρίξουν στην επανάληψη!

Ο Μάνταλος με φοβερό σουτ στην κίνηση μετά από τακουνάκι του Λιβάγια άνοιξε το σκορ στο 8’, με τον Άρη να κερδίζει πέναλτι ένα λεπτό αργότερα και τον Μπρούνο Γκάμα να ευστοχεί στο 11’ για το 1-1. Ένα πέναλτι που έφερε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων τόσο εκείνη τη στιγμή όσο και στο ημίχρονο, ενώ από το ριπλέι φάνηκε περισσότερο να μπερδεύονται τα πόδια του Σβάρνα με τον Λάρσον παρά να τον ανατρέπει!

Ο Ματίγια με μια απρόσεκτη κίνηση αποβλήθηκε αφού έκανε την προβολή να κόψει τον Λιβάγια και τον βρήκε με τις τάπες, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στο 50ο λεπτό. Και επτά λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά όταν ο Βέρντε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βράνιες με ωραία κεφαλιά έγραψε το 2-1. Δευτερόλεπτα μετά το γκολ, όμως, έγινε το... έλα να δεις αφού ο Άγγελος Χαριστέας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους παίκτες του να αποχωρήσουν, ενώ την ίδια ώρα ο γυμναστής του Άρη, Λάζαρος Βαρδάκης, βρέθηκε πεσμένος για αρκετή ώρα στο ταρτάν από κάποια χτύπημα που δεν είδαμε ποτέ από τους τηλεοπτικούς δέκτες και ούτε εντώπισε ο διαιτητής VAR.

Κάπως έτσι και αφού φτάσαμε μέχρι το... 100’ αφού όπως ήταν λογικό να δοθούν τουλάχιστον δέκα λεπτά καθυστερήσεων, η ΑΕΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 και πήρε έστω και μικρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη μεριά, ο Άρης φεύγει κατά κάποιο τρόπο ικανοποιημένος με αυτή την ήττα, αφού ψάχνει μία απλή νίκη με 1-0 στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει αυτός το εισιτήριο για τον τελικό.

Λιτό, αλλά και περιεκτικό ήταν το πρώτο σχόλιο του Μάσιμο Καρέρα μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη: «Κάναμε ένα πολύ καλό αγώνα, είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Τώρα περιμένουμε τη ρεβάνς για να δούμε τι θα γίνει»

Στην ένταση που επικράτησε στο Ολυμπιακό Στάδιο εκτός αγωνιστικού χώρου στάθηκε ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις στην χώρα μας, ενώ τόνισε πως όσα συνέβησαν στο παιχνίδι «δεν έχουν κανένα νόημα». «Εχω μία μακρά καριέρα πίσω μου, έχω ζήσει πολλά, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ποτέ ξανά. Τα όσα έγιναν εδώ δεν ήταν καλό για το ποδόσφαιρο. Για 30 λεπτά περιμέναμε και ξαφνικά βγήκε ο διαιτητής και είπε παίξετε. Ο βοηθός μου δέχθηκε ένα χτύπημα και έπεσε στο έδαφος, δεν ενδιέφερε κανέναν. Μην με ρωτάτε για το ματς, δεν έχει νόημα κανένα. Σήμερα το ποδόσφαιρο… χρεοκόπησε!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης