Υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης: Προθεσμία για υπομνήματα μετά την... μαραθώνια διαδικασία στον αθλητικό δικαστή

Υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης: Προθεσμία για υπομνήματα μετά την... μαραθώνια διαδικασία στον αθλητικό δικαστή

Σχεδόν 4.5 ώρες διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΟΚ, Ξάνθης ενώπιον του αθλητικού δικαστή της Super League 1 - Οι δύο ΠΑΕ καθώς οι Ολυμπιακός, που έκανε την καταγγελία και η Λάρισα που έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των ερυθρόλευκων εκπροσωπήθηκαν από 15 νομικούς!

lawyers
Λίγες ώρες μετά το ντέρμπι της Τούμπας, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, μαζί με τις Ξάνθη και Λάρισα βρέθηκαν αντιμέτωποι σ' ένα άλλο ντέρμπι.

Ένα ντέρμπι το οποίο έχει ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και ο Ολυμπιακός κατήγγειλε στην ΕΕΑ πιθανή πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης με την συγκεκριμένη υπόθεση όπως όλα δείχνουν να μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Και γράφουμε «όπως όλα δείχνουν» γιατί υπάρχει πάντα η εκκρεμότητα των προσφυγών ΠΑΟΚ και Ξάνθης στο Διοικητικό Εφετείο (ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο) για ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ και είμαστε εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης (για την προσωρινή διαταγή).

Από τη στιγμή όμως που το Εφετείο δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα, η υπόθεση εκδικάσθηκε κανονικά σήμερα και το www.protothema.gr σας μετέφερε όλα όσα ειπώθηκαν σ' αυτή τη μαραθώνια διαδικασία με τις εμπλοκόμενες πλευρές να παίρνουν προθεσμία έως την Παρασκευή προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματα τους.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού το νομικό του επιτελείο, αλλά κι ο κ Κούγιας που εκπροσώπησε την Λάρισα, υποστήριξαν ότι η αθλητική δικαστής δεν μπορεί να μπει στην ουσία της υπόθεσης καθότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι δεσμευτικό, ενώ ακόμη κι αν το κάνει πέραν κάθε αμφισβήτησης αποδείχθηκε η σύνδεση ΠΑΟΚ, Ξάνθης μέσω παρένθετων προσώπων και εταιριών.

Από την πλευρά τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη αρχικά έθεσαν θέμα δικαιώματος Ολυμπιακού και Λάρισας να ασκήσουν παρέμβαση (η κ. Τσαγκία επιφυλάχθηκε να απαντήσει με την έκδοση της απόφασης), ενώ τόνισε ότι η αθλητική δικαστής
είτε θα επιλέξει να μπει στην ουσία είτε θα δώσει αναβολή στην υπόθεση αναμένοντας την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων

Παράλληλα ο ΠΑΟΚ υπερθεμάτισε το γεγονός ότι δεν προβλέπονται πουθενά στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ ποινές για την πολυϊδιοκτησία και πως δεν έχει ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ, σε αντίθεση με την Ξάνθη, όπου υπάρχει ανάκληση του πιστοποιητικού του συλλόγου.

Θυμηθείτε όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης