Super League, Λαμία-Άρης 2-2: Φοβερός Αραβίδης για τους Φθιώτες - Με το ένα πόδι στα πλέι οφ οι κίτρινοι

Super League, Λαμία-Άρης 2-2: Φοβερός Αραβίδης για τους Φθιώτες - Με το ένα πόδι στα πλέι οφ οι κίτρινοι

Λαμία και Άρης έμειναν ισόπαλοι με 2-2 για την 25η αγωνιστική της Super League 1 - Οι κίτρινοι παρότι βρέθηκαν πίσω με 2-0, κατάφεραν να αποσπάσουν 2-2 στο ΔΑΚκαι αν η Ξάνθη δεν κερδίσει τον Ατρόμητο αύριο, εξασφαλίζουν αυτή την αγωνιστική τα πλέι-οφ

5040454
Η Λαμία βρέθηκε να προηγείται 2-0 στο 48’ με ισάριθμα γκολ του Αραβίδη απέναντι σε έναν υπνωτισμένο Άρη, αλλά οι Θεσσαλονικείς με τους Λάρσον (52’) και Ιντέγε (54’) απάντησαν και πήραν την ισοπαλία 2-2 που μπορεί να τους αρκεί ήδη για να είναι δεδομένα στα πλέι-οφ, αν η Ξάνθη δεν κερδίσει αύριο τον Ατρόμητο.

Πολλά λάθη από τους «κίτρινους» στο πρώτο μέρος, που στο 19’ είδαν τον Κουέστα να εξουδετερώνει πέναλτι του Βασιλόγιαννη, αλλά στη συνέχεια ο Αραβίδης με πανέμορφο γκολ έβαλε μπροστά την Λαμία. Στην επανάληψη ο έμπειρος σκόρερ έκανε το 2-0 με κεφαλιά από κοντά, ωστόσο ο Άρης βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με πανέμορφο γκολ του Λάρσον στο 52’ και του Ιντέγε μετά από ασίστ του Γκάμα στο 54’ ισοφάρισε.

Οριστικά στα πλέι-άουτ οι γηπεδούχοι που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους και συμπλήρωσαν 12 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα.

Πώς έπαιξαν

Η Λαμία έπαιξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Χρήστο Αραβίδη στηβ κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Άρης με τα ίδια πρόσωπα και τον σχηματισμό σε 4-4-1-1 όπως συνηθίζει ο Ένινγκ.

Το ματς

Η Λαμία μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε να μπαίνει πιο ουσιαστικά στο πνεύμα του παιχνιδιού, σε αντίθεση με τον Άρη που φαινόταν πως δεν είχε ούτε καθαρό μυαλό και πήγαινε πολύ σε ατομικές ενέργειες. Επιπλέον πολλά αβίαστα λάθη από την πλευρά των φιλοξενούμενων και με τον Βέλεθ, φορτωμένο από νωρίς με κίτρινη κάρτα, έφεραν τους Θεσσαλονικείς σε δύσκολη θέση.

Στο 16’ ο Βέλεθ με μια ανεξήγητη ενέργεια, μάλλον λόγω απώλειας της ισορροπίας, μιας και δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, κάνει πέναλτι στον Καραμάνο. Μετά την επιβεβαίωση από το VAR, θα αναλάβει την εκτέλεσή του ο Βασιλόγιαννης, για να νικηθεί από τον Κουέστα που απέκρουσε θεαματικά στην αριστερή του γωνία (μία φάση που ελέγχθηκε για το αν ο πορτιέρε του Άρη είχε έστω το ένα πόδι στη γραμμή). Πέντε λεπτά μετά ωστόσο η Λαμία πήρε το προβάδισμα, με τον Χρήστο Αραβίδη, να παίρνει σαν ασίστ το σουτ που δοκίμασε ο Δημούτσος έξω από την περιοχή, σήκωσε την μπάλα πάνω στον κοντρόλ και με αριστερό βολ-πλανέ νίκησε τον Κουέστα για ν’ ανοίξει το σκορ.

Κλείσιμο
Ο Άρης συνέχισε να πελαγοδρομεί στο πρώτο μέρος, με την Λαμία να φαίνεται πιο απειλητική ως προς τους χώρους που έβρισκε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δώσουν πλάτος στο παιχνίδι τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους με το προβάδισμα να μένει στην μεριά των γηπεδούχων.

Με την έναρξη της επανάληψης και από στημένη μπάλα, ο Άρης βρέθηκε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Στο 48’ ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε κόρνερ, ο Καραμάνος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Αραβίδης από κοντά με κεφαλιά έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του, για να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στην Λαμία.

Κάπου εκεί σα να άλλαξε το τσιπάκι και αφού πρώτα ο Σάσα γυρίζει στον Ιντέγε που δεν προλαβαίνει να μπει στη φάση, αμέσως μετά, στο 52’ ο Λάρσον με ένα καταπληκτικό γκολ θα μειώσει σε 2-1. Ο Φετφατζίδης πάσαρε στον Σουηδό και αυτός με δεξί σουτ, λίγο μέσα από την γραμμή της μεγάλης περιοχής και από αριστερά «ζωγράφισε» τον Θεοδωρόπουλο στο αριστερό «παραθυράκι» για να δώσει σύνθημα αντεπίθεσης για τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς δύο λεπτά μετά θα φτάσουν στην ισοφάριση, αφού ο Μπρούνο Γκάμα πάτησε από αριστερά περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ιντέγε με το 7ο τέρμα του στο πρωτάθλημα, έγραψε το 2-2.

Ο Άρης πλέον είχε επιστρέψει από την…κόλαση και πήρε για τα καλά τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Ματίγια να έχει μια καλή εκτέλεση φάουλ από αριστερά, με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει δύσκολα. Ο Άκης Μάντζιος έριξε τον Σάλιακα αντί του Ρόμανιτς στο 64’. Ο ρυθμός του ματς θα πέσει στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους πάντως να βγάζουν κάποια κόπωση, κυρίως με λάθος μεταβιβάσεις. Ο Ένινγκ θα ρίξει στο ματς τον Μαντσίνι στη θέση του Φετφατζίδη για το τελευταίο δεκάλεπτο, συν τις καθυστερήσεις. Λόγω των αλλαγών και της έλλειψης ρυθμού δεν άλλαξε κάτι, για να μείνει το βολικό για τους Θεσσαλονικείς 2-2.

Οι συνθέσεις:

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Δημούτσος, Νιασέ, Καραμάνος (79’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (64’ Σάλιακας), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Επασί, Τιρόνε, Βιγιάλμπα, Τζανετόπουλος,

Άρης: Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Βέλεθ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (79’ Μαντσίνι), Γκάμα (90+1’ Μαρτίνες), Ιντέγε, Λάρσον (89’ Ντουρμισάι)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιλιγγίρης, Ντιγκινί, Σούντγκρεν, Σόουζα

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης