Champions League: Μπαλάρα και προβάδισμα για Αταλάντα και Λειψία - Δείτε τα γκολ

Champions League: Μπαλάρα και προβάδισμα για Αταλάντα και Λειψία - Δείτε τα γκολ

Τη δική τους ιστορία φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να γράφουν στο Champions League Αταλάντα και Λειψία - Οι Ιταλοί συνέτριψαν με 4-1 τη Βαλένθια στον 1ο αγώνα για τους «16», αποδίδοντας εκπληκτικά - Η Λειψία «ταπείνωσε» την περσινή φιναλίστ Τότεναμ, την οποία κέρδισε με 1-0 στο Λονδίνο, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και γι' άλλα γκολ

mpala_main
Τελικά το Champions League έχει χώρο και για... Σταχτοπούτες. Κι όσο κι αν η Λειψία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοια, καθότι από πίσω της έχει ένα κολοσσό όπως η Red Bull, αυτό δεν ισχύει για την απίθανη Αταλάντα η οποία μετά το επιβλητικό 4-1 επί της Βαλένθια βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση της στους 8 της διοργάνωσης.

Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς, με τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν να παίρνει την ταυτότητα του Μουρίνιο και την Λειψία να επικρατεί με το φτωχό (σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχε) 1-0 στην έδρα της Τότεναμ.


Αταλάντα-Βαλένθια 4-1
Το 1/3 της πόλης είχε διανύσει την κοντινή απόσταση από το Μπέργκαμο (120.000 κατοίκους) προς το Μιλάνο. Οι 40.000 οπαδοί της Αταλάντα που μετακόμισαν για το βράδυ της Τετάρτης στο “Σαν Σίρο” πρόσμεναν μεγαλεία. Και τα έζησαν στο έπακρο.

Αυτό το τρελό 4-1 επί της Βαλένθια στην πρώτη τους φορά στο Champions League και ακόμα παραπέρα, οι Μπεργκαμάσκι θα έχουν να το διηγούνται. Η Αταλάντα έκανε φοβερή εμφάνιση, είχε και μεγάλο μέρος της τύχης στο πλευρό της και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά. Εκεί όπου κανείς δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι θα τη δει να αγωνίζεται.



Κλείσιμο
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, ώστε να εκμεταλλευτούν τις πολλές και βασικές απουσίες των Ισπανών. Ο Ντομενέκ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Πάσαλιτς, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στην προβολή του Χάτεμπερ (16') που άνοιξε το σκορ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Το δοκάρι έβαλε φρένο στην προσπάθεια ισοφάρισης του Σολέρ (30') και ο Ιλιτσιτς (41') έστειλε την ομάδα του στο ημίχρονο με δύο γκολ διαφορά, σουτάροντας εντυπωσιακά στο όριο της μεγάλης περιοχής.

Στο 57' ο Φρόλιερ έβαλε με τέλειο φαλτσαριστό το πιο ωραίο γκολ της βραδιάς, ενώ ο Γκολίνι που πούλησε την μπάλα (61'), κατάφερε να σώσει τον εαυτό του και την Αταλάντα, αποκρούοντας εξ επαφής το πλασέ του Μάξι Γκόμες.

Αφού δεν μείωσε ο Ουρουγουανός φορ, ένα λεπτό αργότερα ο Χάτεμπερ με διαγώνιο πλασέ έκανε το 4-0. Ο Τσερίσεβ μείωσε (67'), αλλά η Βαλένθια θα χρειαστεί μία σπουδαία βραδιά, ώστε να πετύχει την ανατροπή στο “Μεστάγια”. Μέχρι τότε όμως, στο Μπέγκαμο μπορούν να ονειρεύονται...


Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Λα΄ντάρα (75' Σαπάτα), Χάτεμπερ, Χόσενς, Γκόμες (81' Μαλινόβσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (90'+2' Ταμέζ)

Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες): Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (64' Τσερίσεβ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (73' Γκαμεϊρό).

Τότεναμ-Λειψία 0-1
Ο «μικρός Μουρίνιο» Γιούλιαν Νάγκελσμαν έχει ακόμα πολλά... ψωμιά για να φτάσει (αν θα τα καταφέρει ποτέ) τον αυθεντικό Ζοσέ. Στην πρώτη τους κόντρα στο Λονδίνο, όμως, ο προπονητής της Λειψίας έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες της Τότεναμ και οδήγησε την ομάδα του σε σπουδαία νίκη (1-0), η οποία της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Το πρώτο 45λεπτο άνηκε (σχεδόν) αποκλειστικά στην Λειψία, η οποία στο πρώτο λεπτό είχε τριπλή ευκαιρία (!) για να προηγηθεί, με τον Ουγκό Γιορίς και το δοκάρι να σταματούν Τίμο Βέρνερ και Ανχελίνιο.



Ο Γάλλος αρχηγός της Τότεναμ έκανε τέσσερις επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, στο οποίο οι Γερμανοί είχαν 13 τελικές προσπάθειες (!), κυριαρχώντας απόλυτα της ομάδας του Μουρίνιο, η οποία προσπαθούσε ανεπιτυχώς να απαντήσει με πιο δραστήριο τον Στίβεν Μπεργκβάιν.

Οι απουσίες των Χάρι Κέιν και Χέουνγκ Μιν Σον, όπως είναι λογικό, βάρυναν πολύ την επιθετική λειτουργία των Λονδρέζων, οι οποίοι μάλλον έφυγαν ευχαριστημένοι για τα αποδυτήρια, βλέποντας το 0-0 στα μάτριξ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

Βέρνερ, ο... δίκαιος

Η Τότεναμ προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στην επανάληψη, αλλά δεν έπεισε ότι μπορούσε να τα καταφέρει. Η Λειψία εξακολουθούσε να έχει τον πρώτο λόγο και, παρ' ότι δεν κυριάρχησε όπως στο πρώτο, κατάφερε να φτάσει στο γκολ που δικαιούνταν.

Ο Λάιμερ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντέιβις, ο (άψογος) Τσουνέιτ Τσακίρ έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βέρνερ νίκησε τον ανίκητο μέχρι εκείνο το σημείο Γιορίς (57') και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης, που σημειώνει εκτός έδρας τα πρώτα εφτά γκολ του σε αυτή!

Ο Μουρίνιο ανακάτεψε την τράπουλα, έβγαλε έναν αρνητικό, αλλά θυμωμένο Άλι, ανέβασε γραμμές και άγγιξε την ισοφάριση στο 73', όταν ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο εκτέλεσε φάουλ και ο Πέτερ Γκούλασι ακούμπησε όσο χρειάζονταν την μπάλα, προκειμένου αυτή να πάει στο δοκάρι.

Η Λειψία προσπάθησε να... κοιμίσει τον ρυθμό στα τελευταία λεπτά, ο Λούκας Μόουρα με κοντινή κεφαλιά έχασε την τελευταία ευκαιρία και οι Γερμανοί έφυγαν με ένα πολύτιμο «διπλό» στις αποσκευές τους, αν και γνωρίζουν ότι η (ελλιπής) Τότεναμ δεν έχει πει την τελευταία της λέξη.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς – Οριέ, Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις – Ζέντσον Φερνάντες (64' Ντομπελέ), Γουινκς – Λο Σέλσο, Άλι (64' Λαμέλα), Μπεργκβάιν – Λούκας Μόουρα.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκούλασι – Κλόστερμαν, Αμπαντού, Χάλστενμπεργκ – Μουκιέλε, Σάμπιτσερ, Λάιμερ (83' Φόρσμπεργκ), Ανχελίνιο – Νκουνκού (74' Χαϊντάρα), Σικ (77' Πόουλσεν), Βέρνερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης