Serie A, Ίντερ-Μίλαν 4-2: Μυθική ανατροπή τίτλου!

Σ' ένα από τα κορυφαία ματς των τελευταίων ετών η Ίντερ βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο και στην κορυφή της  Serie A - Η Μίλαν προηγήθηκε με 0-2 (40' Ρέμπιτς, 45'+1' Ιμπραΐμοβιτς), όμως στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο υπήρχαν μόνο οι νερατζούρι - Αρχικά ισοφάρισαν μέσα σε ένα τρίλεπτο (51' Μπρόζοβιτς, 53' Βεσίνο), προηγήθηκαν στο 70' με τον Ντε Φράι κι αφού γλίτωσαν το σοκ στο 90' (δοκάρι ο Ιμπραΐμοβιτς) ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο τους με το γκολ του Λουκάκου στο 90'+3' - Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ

000_1OU4FY
Λίγο πριν την απονομή των κινηματογραφικών Όσκαρ στο Λος Άντζελες, στο Μιλάνο είχαμε μία ποδοσφαιρική πανδαισία και μία ανατροπή για... Όσκαρ από την Ίντερ, που επικράτησε με 4-2 της Μίλαν, έπιασε τη Γιουβέντους στην κορυφή και κράτησε ζωντανό το όνειρο της κατάκτησης του φετινού σκουντέτο.



Το 171ο Derby della Madonnina ήταν ένα από τα συγκλονιστικότερα που έχουμε παρακολουθήσει, με την Ίντερ να συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση που έχει χτίσει κόντρα στη μισητή της συμπολίτισσα τα τελευταία χρόνια (έφτασε τις 4 σερί νίκες).

Κι όλα αυτά συνέβησαν αφού η Μίλαν για 48 λεπτά (45 συν τρία οι καθυστερήσεις) ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του αγώνα κάνοντας άπαντες να απορούν πως αυτή ομάδα είχε μείνει 20 ολόκληρους πόντους μακριά από την κορυφή (η απάντηση δόθηκε με οδυνηρό τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο).

Οι ροσονέρι είχαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με κορυφαία το δοκάρι του Τσαλχάνογλου στο 9', απειλούσαν σχεδόν σε κάθε τους επίθεση με τους δαίμονες Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς, Ιμπραΐμοβιτς, Καστιγιέχο και τελικά δικαιώθηκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο.

Στο 40' ο Ιμπραΐμοβιτς νίκησε στον αέρα τον Γοδίν, ο Παντέλι έκανε έξοδο για τα... πανηγύρια κι ο Ρέμπιτς στην κενή εστία άνοιξε το σκορ για να ολοκληρωθεί το σοκ για τους (τυπικά) γηπεδούχους στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί από την εκτέλεση κόρνερ όλοι αδράνησαν κι ο Ζλάταν αυτά δεν τα συγχωρεί με τον Σουηδό με κεφαλιά να πετυχαίνει το 0-2.

Οι οπαδοί των ροσονέρι ήταν σε έκσταση, αυτοί των νερατζούρι δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον εφιάλτη που ζούσαν (με την Γιουβέντους να έχει χάσει το βράδυ του Σαββάτου), αλλά με την επιστροφή των δύο ομάδων για την επανέναρξη του αγώνα η Μίλαν έμεινε στα αποδυτήρια και μόνο η Ίντερ μπήκε ξανά στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Κόντε μπήκαν με το... μαχαίρι στα δόντια και μέσα σε τρία λεπτά είχαν εξαφανίσει το χάντικαπ των δύο γκολ. Αρχικά με ασύλληπτο σουτ του Μπρόζοβιτς στο 51' και με κοντινό πλασέ του Βεσίνο στο 53'!

Κλείσιμο
Το γήπεδο πήρε φωτιά και... έγειρε για τα καλά με την Ίντερ να φτάνει στην ανατροπή στο 70' με τη φοβερή κεφαλιά του Ντε Φράι. Μέσα σε 19 λεπτά το 0-2 είχε γίνει 3-2, ωστόσο ο ποδοσφαιρικός Χίτσκοκ είχε κι άλλες εμπνεύσεις.

Στο 80' η Ίντερ άγγιξε το 4-2 με την απίθανη εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν να σημαδεύει τη συμβολή των δοκών του Ντοναρούμα για να φτάσουμε στο δραματικό φινάλε.

Στο 90' οι οπαδοί της Μίλαν σηκώθηκαν για να πανηγυρίσουν την ισοφάριση, όμως έμειναν με το... αχ στα χείλη καθώς ο Ιμπραΐμοβιτς από τη μικρή περιοχή έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι.

Δυο λεπτά αργότερα όμως ο πρώην συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρομέλο Λουκάκου, δεν λάθεψε με τη δική του κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα της Μίλαν βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα μια μυθικής βραδιάς για την Ίντερ.

Ίντερ (Κόντε): Παντέλι, Γκοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Καντρέβα (80' Μόουζες), Βεσίνο, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Γιανγκ, Λουκάκου, Σάντσες (71' Έρικσεν)

Μίλαν (Πιόλι): Ντοναρούμα, Κόντι, Κίερ, Ρομανιόλι, Ερνάντεθ, Καστιγιέχο (80' Λεάο), Κεσιέ (81' Πακετά), Μπενασέρ, Ρέμπιτς (84' Μποναβεντούρα), Τσαλχάνογλου, Ιμπραΐμοβιτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης