LIVE

Κορωνοϊός

Νέος νόμος: Αφαίρεση τριών έως δέκα βαθμών, αντί υποβιβασμού, για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

paok-xanthi-arthro

Η τροπολογία κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές που προβλέπονται, κατά πληροφορίες, περιλαμβάνουν αφαίρεση τριών έως δέκα βαθμών και πρόστιμο - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την κυβερνητική παρέμβαση 

Τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών μετατρέπει η κυβέρνηση, με την τροπολογία που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και οι ποινές που προβλέπονται, κατά πληροφορίες, περιλαμβάνουν αφαίρεση από τριών έως δέκα βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο η Ξάνθη όσο και ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύουν με υποβιβασμό, αλλά με αφαίρεση βαθμών, εφόσον βεβαίως η εισήγηση της ΕΕΑ γίνει αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήδη, ωστόσο, από την πλευρά του ΠΑΟΚ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και για το σενάριο της αφαίρεσης βαθμών (έξι, κατά πάσα πιθανότητα), καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα καταστεί αυτομάτως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, που ανέφερε σχετικά το πρωί της Τρίτης για το συγκεκριμένο θέμα και το πόρισμα της ΕΕΑ: «Θα περιμένετε μέσα στη μέρα κατάθεση σχετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές, όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕΑ εισηγήθηκε τη Δευτέρα τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για τον μεν «Δικέφαλο του Βορρά» εξαιτίας πολυιδιοκτησίας και της ακριτικής ομάδας για το μετοχολόγιό της. Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, συμφώνησαν ομόφωνα ότι έχουν γίνει οι παραβάσεις, αλλά υπήρξε διαφορετικό αποτέλεσμα στην ψηφοφορία αναφορικά με τις ποινες.

Συγκεκριμένα, για την εισήγηση αποβολής (ή υποβιβασμού, με άλλα λόγια), οι ψήφοι ήταν τέσσερις υπέρ και μία κατά, ενώ για τον ΠΑΟΚ ήταν τρεις υπέρ και δύο κατά.

Σε ερώτηση για το αν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε «φυσικά ναι», ενώ για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ανέφερε: «Θα περιμένετε την κατάθεση της σχετικής διάταξης, ούτως ώστε να μην επιβάλλονται τέτοιες ποινές. Μέχρι το απόγευμα θα το έχετε δει».

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης. Υπενθυμίζεται ότι, μόλις χθες, Δευτέρα, με δήλωσή του, ο κ. Ζαγοράκης ζητούσε να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, αλλιώς «απειλούσε» να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για την κυβερνητική παρέμβαση

Για «τραγικούς πολιτικούς χειρισμούς» που «οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος» κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ζητώντας την παραίτησή του.

Όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει νομοθεσίας ορίζεται ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων».

«Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της».

«Η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές. Οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη, λοιπόν, είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλει να εξηγήσει λοιπόν ποια η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει. Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία».

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Με ένα λιτό σχόλιο του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος, το Κίνημα Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ως αποκλειστική υπεύθυνη για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού Κινήματος Αλλαγής αναφέρει: «Η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα μπάχαλο με τη σφραγίδα της. Χρειάζονται βαθιές και ουσιαστικές αλλαγές».

Κυβέρνηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει στα θολά νερά για το ποδόσφαιρο

Στην αντεπίθεση πέρασε αργά το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση μετά την κατάθεση της τροπολογίας στη Βουλή για τις αλλαγές στις ποινές που επιβάλλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Απαντώντας στις έντονες επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυβερνητικοί κύκλοι κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψαρεύει στα θολά νερά και ταυτόχρονα αποφευγει να πάρει θέση για το «επίδικο» που κατά την κυβέρνηση είναι αν πρέπει να υπάρχουν ποινές για τις ομάδες που παρανομούν και αν οι ποινές αυτές είναι ο υποβιβασμός.

Αναλυτικά οι κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν:

Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη. Ας μας πει όμως καθαρά. Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφησει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά.
Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Εκφραζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κονωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφηνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (113)

Τζακ

Επειδή και φέτος ο οφσπ θα μένει δεύτερος ,σκυλιασαν να πάρουν πρωτάθλημα έστω στα χαρτιά! Χαλάλι σας να το χαιρεσται! ΟΣΦΠ είσαι η ντροπή του ποδοσφαίρου!

Φασολιά

παοχ....

μια απο τα ιδια

ολοι για τον παο δουλευουν

ΡΕΠΟΡΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αποφάσισαν (όχι ομόφωνα αλλά με πλειοψηφία από τα πειραιώτικα μέλη του Αυγενάκη) ότι ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ιδιοκτησία της Ξάνθης από τον ΠΑΟΚ κ τώρα μετά την ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, πέρασαν τροπολογία για ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ... Σατανάδες !!!!!

Κώστας

Παρεβίασε, παλικάρι, τον ΝΟΜΟ ο ΠΑΟΚ ή ΔΕΝ τον παρεβίασε; Εάν τον παρεβίασε, προβλέπεται ως ΜΟΝΗ ποινή αυτή του ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ή δεν προβλέπεται; Μάθε να σκέφτεσαι ΚΑΘΑΡΑ τα πράγματα και όχι ιντριγκαδόρικα!

ΝΑΟΣ ΨΥΧΗΣ

Μητσοτάκη σε ψήφισα, αλλά μετά το σημερινό έχω μεγάλες και βάσιμες αμφιβολίες για το αν είσαι ικανός να χειριστείς τα ελληνοτουρκικά...μήπως να εκχωρούσες το υπουργείο εξωτερικών στον Ιβάν που έχει και γνωστό τον Πούτιν ????

Ολυμπιακός, αλλά όχι ηλίθιος

ΠΑΟΚια ξεσηκωθείτε. Μην χαρίσετε ούτε ένα βαθμό. Μην κάνετε πίσω. Οι οπαδοί του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, όταν αυτός άδικα εξορίστηκε από την Πόλη, κάψανε την Αγιά Σοφιά. Εσείς τι σόι Πολίτες είστε; Ακόμα και η Λάρισα καιγόταν για ένα μήνα, όταν άδικα πήγαν να αφαιρέσουν το πρωτάθλημα από την ΑΕΛ.

ΑΡΗΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.

Τσου Ρε

Άσε μας ρε μπουγάτσα, πουλάς και τρέλα.. Σας έσωσε ο Κούλης. Θα φάει μαύρο συριζαϊκό κι ακόμα μεγαλύτερο!

Μάλλον είσαι τελικά ηλίθιος και σίγουρα όχι ολυμπιακός

Τα πάει να πει άδικα? Έχουμε νόμους ή δεν έχουμε? Κι αν έχουμε τους τηρούμε? Για την Λάρισα το 88. Ή διάβασε ιστορία ή μην ανοίγεις το στόμα σου. Έλεγε ο νόμος ότι εάν πιαστεί ντοπαρισμένος παίχτης υποβιβάζεται η ομάδα ή δεν το έλεγε? Επειδή δεν το ξέρεις σού λέω ότι το έλεγε. Πιάστηκε ντοπαρισμένος ο Τσίγκωφ ή δεν πιάστηκε? Επειδή ούτε αυτό το ξέρεις σού λέω ότι πιάστηκε. Η Λάρισα έπρεπε βάσει νόμου να υποβιβαστεί. Πού ακριβώς είναι το άδικο που λες? Άλλαξαν τον νόμο εν μία νυκτί να τιμωρείται μόνο ο παίχτης και όχι η ομάδα για να μην κάψουν οι βλάχοι με τα τρακτέρ την χώρα αντί να τους στείλουν δέκα διμοιρίες ΜΑΤ να τους ξεσκίσουν. Τα ίδια τώρα με τον ΠΑΟΚ. Αλλάζουν τον νόμο με την διαδικασία τού κατεπείγοντος για να μην χάσουν τις ψήφους των παοκτζήδων. Αλλά αυτό το κράτος έχουμε από τον Καποδίστρια και μετά. Καλά έγραψε ο Σουρής πριν εκατό χρόνια ότι μόνο ένα νόμο χρειαζόμαστε στην Ελλάδα που θα επιβάλλει ότι πρέπει να τηρούνται οι υπόλοιποι νόμοι. Κι αυτό το είπε πριν εκατό χρόνια, φαντάσου! Τίποτα δεν έχει αλλάξει σ' αυτό το ρδέλο και ούτε πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ιθαγενείς!

Μπάμπης

ΝΤΡΟΠΗ ρε! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

Στάθης

ΝΤΡΟΠΗ ρε! Εξαγγελία ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ του ήδη ισχύοντος νόμου ΥΠΕΡ κάποιου! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν έχει ξαναγίνει τόσο προκλητικά αυτό!

Μπάμπης

Θέλουνε να κάνουμε πόλεμο και με την ... Τουρκία με αυτήν την Κυβέρνηση του ήξεις αφήξεις... Καλάάαα εν τάξει τώρα! Δεν πάμε καλύτερα να μαζέψουμε βοτσαλάκια στην ακροθαλασσιά;

Κιμων

Η τροπολογια δηλαδη εγκρινει την πολυιδιοκτησια; (αντε με την αφαιρεση μερικων βαθμων). Απο εδω και στο εξης οταν ολοι οι συλλογοι ξερουν οτι παοκ-ξανθη ειναι η ιδια ομαδα, πρεπει να δεχθουν οτι ο παοκ παιζει στο +6 γιατι αυτο λεει ο νομος; και που μπαινει το οριο; μπορει καποιος να εχει οσες ομαδες θελει; πολυ προχειρα και υποπτα τα βρισκω ολα αυτα.

Montazieros

Ο άνθρωπος είναι μάγος. Με μια κίνηση α. Δεν πέφτει ο ΠΑΟΚ, β. Στέλνει μήνυμα ότι οποίος κάνει μαγκές πάει σπίτι του και γ. Με μείον δέκα βαθμούς πάει το πρωτάθλημα στον Γαύρο. Respect!

Δημητρης

Να μάθουνε στην Κυβέρνηση να εφαρμόζουνε τους Νόμους! Τίποτα άλλο δεν ακούω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης