Κόμπι Μπράιαντ: Η σχέση του με την Ιταλία και η μεγάλη αγάπη του για την Μίλαν

Κόμπι Μπράιαντ: Η σχέση του με την Ιταλία και η μεγάλη αγάπη του για την Μίλαν

Ο θρύλος του NBA και των Λος Άντζελες Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ που έφυγε άδοξα από την ζωή μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαινε, διατηρούσε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ιταλία, καθώς και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Μίλαν

ΚΟΜΠΕ
Παγκόσμιο θρήνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του θρυλικού μπασκετμπολίστα του NBA, Κόμπι Μπράιαντ. Το ελικόπτερο του 41χρονου άσου των Λέικερς συνετρίβη στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια, κοντά στο Λος Άντζελες, με τον ίδιο, την 13χρονη κόρη του και άλλους επτά ανθρώπους να ανασύρονται νεκροί. Ένα δυστύχημα που αποτελεί ίσως  από τα πιο τραγικά συμβάντα στα χρονικά του μπάσκετ, μετά την απώλεια του Ντράζεν Πέτροβιτς σε τροχαίο το 1993 σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Τα μπασκετικά γονίδια του πατέρα του Τζο που μεσουρανούσε στην Ιταλία

Στην 20ετη καριέρα του κατάφερε να κατακτήσει αμέτρητους τίτλους και να καταστεί σύμβολο και ίνδαλμα για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978 στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια των Η.Π.Α και ήταν το νεότερο από τα τρία παιδιά του μπασκετμπολίστα του NBA, Τζο Μπράιαν και της Πάμελα Μπράιαν.

Στην ηλικία των 6 ετών εγκατέλειψε τις Η.Π.Α και μετακόμισε στην πόλη Ριέτι της Ιταλίας, καθώς ο πατέρας του υπέγραψε συμβόλαιο για να αγωνιστεί στην ιταλική μπασκετική λίγκα. Εκεί ο Τζο πρωταγωνίστησε στα παρκέ με τη φανέλα διάφορων ομάδων, όπως οι Ριέτι, Καλάμπρια, Πιστόια και Ρετζιάνα.  Ζώντας στην Ιταλία, ο Κόμπι έμαθε να μιλάει άπταιστα την ιταλική γλώσσα, για αυτό και όπως είχε επανειλημμένα δηλώσει θεωρούσε τη γειτονική χώρα ως το δεύτερο του σπίτι.


«Το Μιλανέζικο αίμα» στις φλέβες του 


Κλείσιμο
Σε κάθε ευκαιρία εξέφραζε την αγάπη του για τη Μίλαν τονίζοντας πως πάντοτε υποστήριζε τους «ροσονέρι», καθώς στις φλέβες του ρέει… «Μιλανέζικο» αίμα. Ακόμη είχε αναφερθεί και στους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζοντας τους Φαν Μπάστεν, Μαλντίνι, Γκούλιτ, Ράικαρντ και Μπαρέζι, ενώ μιλώντας για το πώς βλέπει το παρόν του αγαπημένου του ποδοσφαιρικού συλλόγου, επισήμανε πως η κατάσταση της ομάδας βελτιώνεται.

Τον Μάιο του 2016 μάλιστα σε συνέντευξη του στον Τιερί Ανρί, όταν ρωτήθηκε για το ποδοσφαιρικό του είδωλο, δήλωσε με χαρακτηριστική ιταλική προφορά: «Πάντα είμαι ροσονέρο και ο αγαπημένος μου παίκτης ήταν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν»!

Thierry Henry and Kobe Bryant's Football Hero

AC Milan | Kobe Bryant a Milanello!!! (with subtitles)



Βαρύ πένθος και για τον ιταλικό αθλητισμό

Η ιταλική ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωση της τη Δευτέρα γνωστοποίησε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της εβδομάδας σε κάθε αγωνιστική κατηγορία. «Είναι μια μικρή αλλά ειλικρινής και αληθινή χειρονομία για να τιμήσουμε  τη μνήμη του Κόμπι Μπράιν, έναν απόλυτο πρωταθλητή ο οποίος πάντα είχε την Ιταλία στην καρδιά του. Το όνομα του Κόμπι ήταν και θα είναι πάντα συνδεδεμένο με τη χώρα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η ομοσπονδία. 

Άμεση ήταν ωστόσο και η αντίδραση της  Μίλαν που έσπευσε να αποχαιρετήσει τον Κόμπι με ανάρτησή της στο twitter.

«Δε έχουμε λόγια για να εκφράσουμε το σοκ που νιώθουμε για το θάνατο ενός εκ των μεγαλύτερων αθλητών όλων των εποχών και φίλου της Μίλαν, Κόμπι Μπράιαντ. Όλες οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια και τους κοντινούς του ανθρώπους. Θα λείπεις για πάντα, Κόμπι», αναφέρει το tweet των ροσονέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης