Super League 1: Ένα πρωτάθλημα σε κρίση που δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει ξανά

Super League 1: Ένα πρωτάθλημα σε κρίση που δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει ξανά

Η επίθεση στην οικία του διαιτητή Ευαγγέλου οδήγησε στην απόφαση των διαιτητών για επ' αόριστον αποχή από τους αγώνες της Super League 1, την ίδια ώρα που ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης κατέθεσε μήνυση στη διαιτητική πεντάδα του αγώνα του Βόλου την οποία έθεσε εκτός ορισμών η ΚΕΔ/ΕΠΟ

4990941
Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος έχει χαρίσει ορισμένες μοναδικές ατάκες που ακόμη και σήμερα (αρκετές δεκαετίες αργότερα) ταιριάζουν... γάντι στην περιγραφή μιας κατάστασης.

Όπως για παράδειγμα το «δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα...» που λέει ο Ντίνος Ηλιόπουλος στον «Ατσίδα» του Γιάννη Δαλιανίδη και μπορεί κάλλιστα να αποδώσει την εικόνα που επικρατεί στο πρωτάθλημα της Super League 1.

Ένα πρωτάθλημα για το οποίο αν γίνει ένα πρόχειρο γκάλοπ στον απλό κόσμο η συντριπτική πλειοψηφία θα απαντήσει χωρίς διασταγμό «δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει φέτος», ωστόσο από χθες είναι σχεδόν βέβαιο ότι μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων δεν θα έχουμε επανεκκίνηση.

Από το βράδυ της Κυριακής, όταν όλη η Ελλάδα είδε τη διαιτητική πεντάδα που ήταν υπεύθυνη για την αναμέτρηση Βόλος-Ολυμπιακός να ακυρώνει το γκολ του Σουντανί στο 17' οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες...

Οι σκληρές ανακοινώσεις Ολυμπιακού (κατά πάντων), κι η απάντηση του ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής ήταν μόνο η αρχή και το πρωί της Δευτέρα ήταν εξίσου έντονο.

Κλείσιμο
Η αρχή έγινε με την επίθεση με κροτίδα στην πολυκατοικία που διαμένει ο διαιτητής Ευαγγέλου (διαιτητής VAR στον αγώνα του Βόλου), ακολούθησε η επιστολή του Ολυμπιακού στην ΚΕΔ/ΕΠΟ με την οποία ζητούσε τη δημοσιοποίηση των διαλόγων των διαιτητών κατά τη διάρκειας των επίμαχων φάσεων, τονίζοντας ότι αν δε γίνει δεκτό το αίτημα του θα το θεωρήσει προσπάθεια συγκάλυψης...

Οι διάλογοι δεν δόθηκαν ποτέ, αλλά το απόγευμα προέκυψε η απόφαση των διαιτητών για άμεση επ άοριστον αποχή από τους αγώνες, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης κατέθεσε μήνυση κατά όλων των διαιτητών της αναμέτρησης για «κακουργηματική αθέμιτη επιρροή σε αθλητικό αγώνα και επίτευξη αλλοίωσης αποτελέσματος αθλητικής συνάντησης, η οποία περαιτέρω συμπεριλαμβάνεται και σε στοιχηματική διοργάνωση».

Το κερασάκι στην... τούρτα ήταν η κατόπιν εορτής ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, η οποία αφού καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον των διαιτητών, εξήρε το έργο που κάνει (;) «προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο», αλλά δημοσιοποίησε την απόφαση της να βάλει στο... ψυγείο τους διαιτητές της αναμέτρησης του Βόλου καθώς «η απόδοση τους ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας».

Κι όσο ο εσωτερικός πόλεμος μαίνεται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να είναι στον αέρα, να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει μοναδικό εκπρόσωπο στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα τον Ολυμπιακό (που συνεχίζει στους 32 του Europa League) και από την 14η θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA έχει κατρακυλήσει στην 17η που σημαίνει ότι από την μεθεπόμενη χρονιά χάνουμε μια θέση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Επίσης η Εθνική μας ομάδα αποκλείστηκε από την τελική φάση του Euro 2020, βρίσκεται πλέον στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας που σημαίνει ότι θα έχει πολύ δύσκολες κληρώσεις στις επόμενες διοργανώσεις.

Τώρα καταλαβαίνεται για ποιο λόγο χρησιμοποιήσαμε την ατάκα «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης