Premier League, Τότεναμ-Τσέλσι: 0-2: Ο μαθητής πλήγωσε τον δάσκαλο

Premier League, Τότεναμ-Τσέλσι: 0-2: Ο μαθητής πλήγωσε τον δάσκαλο

Σπουδαίο διπλό για την Τσέλσι, η οποία μένει σε τροχιά τετράδας, χάρη στα τέρματα του Γουίλιαν, αναγκάζοντας τον Μουρίνιο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα από πρώην ομάδα του - Κόκκινη ο Σον στο 62

000_1N96T5
Έπρεπε να φτάσει το 14ο εντός έδρας παιχνίδι του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα σε πρώην ομάδα του, προκειμένου ο Πορτογάλος τεχνικός να υποστεί την πρώτη του ήττα (12 νίκες και μία ισοπαλία στα προηγούμενα) κι όμως αυτό έγινε…




Υπαίτια για το τέλος σε αυτό το εντυπωσιακό σερί ήταν η Τσέλσι, η οποία αποχώρησε με το υπέρ της 2-0 από το γήπεδο της Τότεναμ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Premier League.

Ήρωας των «μπλε» στο λονδρέζικο ντέρμπι ήταν ο Γουίλιαν, ο οποίος σημείωσε αμφότερα τα τέρματα της ομάδας του. «Μοιραίος» για τους γηπεδούχους ο Χιουνγκ-Μιν Σον, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 62’.

Έτσι, η Τσέλσι «στρογγυλοκάθησε» στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας πλέον τέσσερις πόντους από την 5η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πέντε από 6η Γουλβς και έξι από τη σημερινή αντίπαλό της.

Το ματς:

Από τη μία, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε με τους Κασανίγκα, Οριέ, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγχεν, Σισοκό, Ντάιερ, Λούκας, Άλι, Σον και Κέιν. Από την άλλη πλευρά, ο Φρανκ Λάμπαρντ επέλεξε τους Κέπα, Ζουμά, Ρίντιγκερ, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβασιτς, Αλόνσο, Γουίλιαν, Μάουντ και Έιμπραχαμ.

Αμφότερα τα κλαμπ μπήκαν με όρεξη στο ματς, ωστόσο, εκείνοι που άνοιξαν το σκορ ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 12’, χάρη σε υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ του Γουίλαν από πλάγια θέση εντός περιοχής.

Κλείσιμο
Έπρεπε το χρονόμετρο να πλησιάσει προς το μισάωρο, προκειμένου να «ξυπνήσει» και να προσπαθήσει να αντιδράσει η Τότεναμ, η οποία είχε δύο κολλητές καλές ευκαιρίες με τους Κέιν και Σον (28’ και 29’).

Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είχαν τον έλεγχο της κατοχής της μπάλας (γύρω στο 60%), έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (έπειτα από τη χρήση VAR). Ο Μάρκος Αλόνσο βγήκε τετ-α-τετ με τον Πάουλο Κασανίγκα, με τον πορτιέρε των «σπιρουνιών» να τον ανατρέπει άτσαλα στην προσπάθειά του να βρει την μπάλα. Ο Γουίλιαν ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μουρίνιο θέλησε να κάνει πιο επιθετικό το σύνολό του περνώντας τον Κρίστιαν Έρικσεν στη θέση του Έρικ Ντάιερ. Βέβαια, υπολόγιζε χωρίς την απερίσκεπτη ενέργεια του Σον, ο οποίος αποβλήθηκε (με τη βοήθεια του VAR) με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 62’, εξαιτίας κλωτσιάς που έριξε στην κοιλιά του Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Λίγο το αριθμητικό μειονέκτημα των γηπεδούχων, λίγο και το… χάρτινο ποτήρι που πέταξαν οι φίλοι της Τότεναμ στον Κέπα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ. Έτσι, το σκορ έμεινε μέχρι τέλους, παρά τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε η Τσέλσι.

Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης