Champions League: Θρίαμβος και πρόκριση για την Αταλάντα, επιτέλους νίκη για Σίτι - Δείτε όλα τα γκολ

Champions League: Θρίαμβος και πρόκριση για την Αταλάντα, επιτέλους νίκη για Σίτι - Δείτε όλα τα γκολ

Η Σίτι, που είχε ήδη προκριθεί, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Ζάγκρεμπ, αλλά με χατ τρικ του Ζεσούς και το παρθενικό γκολ του Φοντέν διέλυσε την Ντινάμο που βρέθηκε στην τελευταία θέση του ομίλου - Κι αυτό γιατί η απίθανη Αταλάντα στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση, κατάφερε να νικήσει με 3-0 την Σαχτάρ στην Ουκρανία και να κλέψει στο νήμα τη 2η θέση, στέλνοντας την αντίπαλο της στο Europa League!

atalanta-0
Πριν την έναρξη των αγώνων του 3ου ομίλου η Αταλάντα ήταν τελευταία, αλλά στο φινάλε βρέθηκε 2η αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την Σαχτάρ που με ισοπαλία θα ακολουθούσε την Σίτι, ενώ έστειλε στο σπίτι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που αν και προηγήθηκε έχασε με 4-1 από την Σίτι και έμεινε... 4η.

Κι όλα αυτά από μια ομάδα η οποία μόλις πριν από δύο χρόνια επέστρεψε στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ενώ φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Champions League...


Σαχτάρ-Αταλάντα 0-2
Από τον... πάτο της βαθμολογίας στ' αστέρια! Η Αταλάντα ήταν επιβλητική στην Ουκρανία, νίκησε 3-0 τη Σαχτάρ και πέρασε στους «16» του Champions League.



Η Αταλάντα συνεχίζει στ' αστέρια! Τι και αν στην πρεμιέρα διασύρθηκε στο Ζάγκρεμπ, τι και αν στην 4η στροφή είχε μόλις ένα βαθμό, οι «Μπεργκαμάσκι» είχαν τα ψυχικά αποθέματα, γύρισαν την εις βάρος τους κατάσταση και με δυο σερί νίκες βρέθηκαν στις 16 καλύτερες ομάδες του Champions League. Η Αταλάντα ήταν επιβλητική στο Χάρκοβο, διέλυσε τη Σαχτάρ με 3-0 και... έστειλε τους Ουκρανούς στο Europa League.

Κλείσιμο
Η Αταλάντα παρουσιάστηκε με σημαντικές απουσίες στον «τελικό», μιας και ο Γκασπερίνι δεν είχε στη διάθεσή του, τους βασικούς επιθετικούς Ζαπάτα και Ίλισιτς. Ωστόσο, οι Ιταλοί είχαν πάθος, ουσία και πήραν μια τεράστια πρόκριση. Μπήκαν δυνατά και στο 5' έχασαν σημαντική ευκαιρία, όμως ο Πάσαλιτς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις και στο 15'... άγγιξαν το γκολ! Ο Κοβαλένκο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε, μιας και ο Τετέ που έκανε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Ιταλοί άντεξαν την πίεση μετά το 30' και πήγαν με το μηδέν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, έβγαλαν ενέργεια, ήταν ουσιαστικοί και πέτυχαν τρία τέρματα. Ο Καστάν στο 66' άνοιξε το σκορ και άγχωσε περισσότερο τους γηπεδούχους. Μάλιστα, στο 77' τα πράγματα για τη Σαχτάρ έγιναν πολύ δύσκολα, μιας και ο Ντοντό αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Η Αταλάντα πίεσε και στο 80' ο Πάσαλιτς με προβολή πέτυχε το 2-0. Στις καθυστερήσεις ο Γκοσενς διαμόρφωσε το 3-0.


Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Μάντσεστερ Σίτι 1-4
Ηταν η πρώτη της φορά που έφτασε τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί πρόκριση από όμιλο Champions League.



Ηταν όμως πολύ δύσκολη η αποστολή απέναντι στη Σίτι και απολύτως λογικό ότι δεν τα κατάφερε. Η Ντιναμό προηγήθηκε, το πίστεψε για λίγο, αλλά o Γκάμπριελ Ζέσους έκανε το καλύτερο βράδυ του στη διοργάνωση και οδήγησε τους Πολίτες στο 1-4, στέλνοντας τους γηπεδούχους σπίτι τους.

Ο Ολμο έβαλε γκολάρα (10') με μονοκόμματο βολ πλανέ, μα οι Κροάτες δεν άντεξαν κόντρα στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Αγγλίας κι ας είχαν εκείνοι παραταχθεί με αλλαγές στην άμυνα. Ο Βραζιλιάνος φορ απάντησε με χατ τρικ και τους χάλασε το όνειρο.

Κεφαλιά (34'), μία υπέροχη ενέργεια με ντρίμπλα και curler (50') και η προβολή (54') του καθάρισαν το ματς για τους Πολίτες και ανέβασαν τον προσωπικό λογαριασμό γκολ της καριέρας του στα 101 συνολικά και τα 11 στον θεσμό. Στο 84' ο Φόντεν ολοκλήρωσε το ωραίο βράδυ της ομάδας του. Την ίδια στιγμή η Αταλάντα διέλυσε τη Σαχτάρ στην Ουκρανία και η συνέπεια ήταν η Ντιναμό να τερματίσει τελευταία.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νέναντ Μπιέλιτσα): Λιβάκοβιτς, Ντιλαβέρ, Μουμπάντζε, Στογιάνοβιτς, Αντέμι, Γκόγιακ (81' Μάγιερ), Μορό, Ολμο, Ορσιτς (81' Χάριοβιτς), Κάτζιορ (59' Γκίρα), Πέτκοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Οταμέντι (82' Μπέλις), Ζοάο Κανσέλο, Μεντί, Ερικ Γκαρθία, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Ρόδρι (73' Στέρλινγκ), Φόντεν, Μαχρέζ, Γκάμπριελ Ζέσους (66' Ζιντσένκο).


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μαν. Σίτι 14 (16-4)
2. Αταλάντα 7 (8-12)
3. Σαχτάρ 6 (8-13)
4. Ντ. Ζάγκρεμπ 4 (10-13)



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης