Super League 1: Με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ανοίγει η 13η αγωνιστική

Super League 1: Με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ανοίγει η 13η αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό (20:00, ΕΡΤ), ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Ξάνθη (18:00, PAOK TV) και η ΑΕΚ τον Πανιώνιο (19:30, Novasports 2)

osfp-pro
Με τρεις αγώνες ανοίγει σήμερα, Σάββατο, η αυλαία της 13ης - και τελευταίας για τον πρώτο γύρο -αγωνιστικής της Super League.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα ο ΠΑΟΚ στις 18:00 υποδέχεται την Ξάνθη (PAOK TV), στις 19:30 η ΑΕΚ περιμένει στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο (Novasports 2) ενώ στις 20:00 στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναιτωλικό (ΕΡΤ).

agonew-1


Παναιτωλικός-Ολυμπιακός

Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να γυρίσει στις νίκες.

Μπορεί να είναι αήττητος στο πρωτάθλημα, αλλά ο έντονος συναγωνισμός στην κορυφή δεν αντέχει πολλές ισοπαλίες.

Κλείσιμο
Και ο Ολυμπιακός έχει τρεις στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.
Ισόπαλα είναι τα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του, και τα τρία από τα τέσσερα τελευταία.

Έχει και δύο νίκες σε Λάρισα και Άρη. Ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοράρει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έχει βάλει τέσσερα στο δεύτερο ημίχρονο σε αυτό το διάστημα.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα τελευταία 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, από τότε που έχασε στην Τούμπα και σε δέκα εκτός έδρας.

Τελευταίος αντίπαλος στον πρώτο γύρο για τον Ολυμπιακό είναι ο ουραγός Παναιτωλικός.

Είναι το δεύτερο στη σειρά εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό με την ουραγό ομάδα, καθώς όταν έπαιξε στη Νέα Σμύρνη τότε τελευταίος ήταν ο Πανιώνιος. Η ομάδα του Αγρινίου είναι η μοναδική χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και έπεσε τελευταία μετά την ήττα από τον Πανιώνιο.

Εντός έδρας δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία, με ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό, ενώ είχε χάσει τα δύο πρώτα. Πάντως και τα πέντε στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισόπαλα.

Ο Παναιτωλικός έχει τη χειρότερη επίθεση με οκτώ γκολ και την δεύτερη χειρότερη άμυνα με 21.

Η ιστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι συντριπτικά με τον μέρος του Ολυμπιακού, αφού έχει κερδίσει 15 από τις 18 συναντήσεις τους και δεν έχει χάσει ποτέ.

ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Φεύγοντας αήττητος από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ έμεινε ισόβαθμος του Ολυμπιακού και αναζητά τη νίκη με την Ξάνθη, που θα τον κρατήσει στην κορυφή.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος και αν δεν χάσει από την Ξάνθη, θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League, που δεν θα έχει ήττα σε τρεις διαδοχικούς γύρους.

Ο ΠΑΟΚ φυσικά τρέχει και όλα τα άλλα ρεκόρ του, 47 παιχνίδια χωρίς ήττα και όλα με γκολ, αλλά και 24 εντός έδρας χωρίς ήττα και όλα με γκολ.

Πάντως στην Τούμπα ο Άρης και ο Παναθηναϊκός τον φρέναραν φέτος.

Μαζί με άλλη μια ισοπαλία πέρσι με τον Άρη, συμπληρώνεται η τριάδα των αγώνων, που ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε στην Τούμπα σε αυτά τα 24. Τα άλλα 21 τα έχει κερδίσει.

Η Ξάνθη με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Κόλτση, κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες με τον Ατρόμητο, μετά από πέντε αγώνες, όπου είχε μόλις ένα βαθμό συγκομιδή.

Και όμως αυτή η νίκη ήταν αρκετή για να την φέρει στην τρίτη θέση και ελπίζει να πάρει κάτι στην Τούμπα, που θα την κρατήσει σε ψηλή πτήση.

Εκτός έδρας η Ξάνθη έχει χάσει τα δύο τελευταία, αφού έκανε τρεις νίκες στα τέσσερα πρώτα.

Συνολικά δεν έχει ισοπαλία στα εννέα τελευταία εκτός έδρας, μετά το 0-0 στα Γιάννινα στις 2 του περασμένου Μάρτη.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία εναντίον της Ξάνθης για το πρωτάθλημα.

ΑΕΚ-Πανιώνιος

Η ήττα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ ήταν το τρίτο παιχνίδι της ΑΕΚ χωρίς νίκη και η συγκομιδή ενός βαθμού σε αυτά τα τρία, την έριξαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Μπορεί να είναι στο μείον δέκα από την κορυφή, ωστόσο η τρίτη θέση είναι ένα βαθμό μακριά.

Με μια νίκη επί του Πανιωνίου και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να βρεθεί και πάλι τρίτη.

Βέβαια αυτό που αναζητείται είναι η διάρκεια, καθώς οι δύο νίκες στους οκτώ τελευταίους αγώνες δεν είναι συγκομιδή που ικανοποιεί.

Αλλά και από την αρχή της σεζόν οι τέσσερις από τις πέντε νίκες της είναι στο γκολ, οι τρεις με 3-2, και μόνο τη Λαμία νίκησε με δύο γκολ διαφορά.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ φαίνεται να είναι σημαντικό στην άμυνα, καθώς μόνο τέσσερις ομάδες έχουν δεχτεί περισσότερα από τα 17, που είναι το παθητικό της ΑΕΚ.

Δεν έχει κρατήσει το «μηδέν» στα έξι τελευταία, ενώ στα επτά παιχνίδια της μέσα στο «Σπύρος Λούης», έξι γηπεδούχος και ένα φιλοξενούμενη, έχει κρατήσει την εστία της απαραβίαστη μόνο σε ένα.

Και στο διάστημα των τριών αγώνων που η ΑΕΚ πήρε ένα βαθμό, ο αντίπαλός της Πανιώνιος πήρε επτά!

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με συγκομιδή οκτώ βαθμών, ενώ στα πρώτα οκτώ είχε μόλις τέσσερις! Παίρνει δύο βαθμούς ανά αγώνα, ενώ έπαιρνε ένα βαθμό κάθε δύο αγώνες!

Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τους δύο αγώνες του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πανιώνιος είναι αήττητος στα έξι τελευταία επίσημα με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Και τα γκολ του σε αυτά τα έξι παιχνίδια είναι 16-3.

Όλα αυτά έφεραν τον Πανιώνιο πάνω από τον Παναιτωλικό και να ελπίζει ότι μπορεί να συνεχίζει την αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ έχει νικήσει στα πέντε τελευταία παιχνίδια της εναντίον του Πανιωνίου. Ωστόσο στα αμέσως τέσσερα προηγούμενα δεν είχε νίκη, με δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Ο Πανιώνιος έχει μια νίκη στα οκτώ τελευταία και δύο στα τελευταία 13.

Στα τέσσερα τελευταία ο Πανιώνιος δεν έχει σκοράρει, ενώ έχει δεχτεί οκτώ από την ΑΕΚ σε αυτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης