Super League 1: Ισόπαλοι και ισόβαθμοι στην κορυφή Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, «καλπάζουν» ΟΦΗ, Ξάνθη - Όλα τα γκολ

Super League 1: Ισόπαλοι και ισόβαθμοι στην κορυφή Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, «καλπάζουν» ΟΦΗ, Ξάνθη - Όλα τα γκολ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τους ερυθρόλευκους να είναι καλύτεροι και να έχουν παράπονα από τη διαιτησία - Κρίση χωρίς τέλος στην ΑΕΚ μετά την ήττα με 1-0 από τον ΟΦΗ

dervy-1
Ισόπαλο (1-1) έληξε το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της Super League 1 με το οποίο έπεσε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να κερδίσουν τον αγώνα και έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του κρατάει μόνο το δεύτερο μισό του α΄ ημιχρόνου αλλά και το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει το αήττητο αλλά και να παραμείνει ισόβαθμος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα ΟΦΗ και Ξάνθη συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους και βρίσκονται στην τρίτη θέση αφήνοντας στην πέμπτη την ΑΕΚ που παραμένει σε κρίση μετά την ήττα με 1-0 στην Κρήτη.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

sleagu-1


Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ένα ημίχρονο στο Φάληρο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ίνγκασον, ισοφάρισαν στην επανάληψη στο 64’ με τον Βαλμπουενά που τραυματίστηκε στην εκτέλεση πέναλτι, αλλά παρότι ήταν ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν με την βαθμολογία να βρίσκει τους δύο δεμένους στην κορυφή με 28 πόντους.

Ο Σάντσεθ Μαρτίνεθ αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στο 48’ που έγινε από τον Καντουρί στον Ποντένσε, ενώ στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στο 69’ με τον Σουντανί (κεφαλιά ψαράκι ελάχιστα άουτ)και τον Ελ Αραμπί να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Ζίβκοβιτς στο 79’. Σπουδαία επέμβαση για τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ και στο 87’ σε σουτ του Γκερέρο.

Στη σκακιέρα των δύο προπονητών, το πρώτο μέρος δεν βγήκε καθόλου στον Πέδρο Μαρτίνς, που αναγκάστηκε πριν βγει το πρώτο μέρος, ν’ αντικαταστήσει τον Μασούρα με τον πολύ καλό Σουντανί στο 41’, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιξε τακτικά πολύ πιο έξυπνα στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη από την πίεση του Ολυμπιακού που ισοφάρισε στο 64’ μετά το πέναλτι του Βαλμπουενά (ανατροπή Ποντένσε από Γιαννούλη), ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, αλλά δεν το πλήρωσε. Άτυχος ο Γάλλος που τραυματίστηκε στην εκτέλεση του πέναλτι.

Κλείσιμο
Oλυμπιακός ΠΑΟΚ 1-1 12η Αγωνιστική SuperLeague Στιγμιότυπα (1/12/2019)


Ξάνθη-Ατρόμητος 1-0

Πέντε ματς χωρίς νίκη ήταν πολλά για την Ξάνθη, πόσω μάλλον όταν σε αυτά είχε τέσσερις ήττες και μόλις ένα γκολ! Έτσι, λοιπόν, έχοντας προχωρήσει και σε απόλυση του Κίκο Ραμίρεθ, οι Ακρίτες αντέδρασαν και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, αφού επικράτησαν του Ατρόμητου 1-0 στα Πηγάδα.

Με αυτό το τρίποντο, οι γηπεδούχοι έφτασαν στους 19 βαθμούς και στην 3η θέση μαζί με τον ΟΦΗ με τον οποίο ισοβαθμούν, ενώ την ίδια ώρα κράτησαν πολύ χαμηλά τον Ατρόμητο στη βαθμολογία, καθώς έχει μόλις 14 πόντους.

Το γκολ που έκρινε μία κάκιστη για τους ουδέτερους αναμέτρηση, σημειώθηκε στο 59'. Ο Τζουρίτσκοβιτς ανατράπηκε χωρίς προφανή λόγο από τον Χαρίση, που λειτούργησε πολύ παρορμητικά στη συγκεκριμένη περίπτωση και ο Εντουάρντο που ανέλαβε την εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0 | HIGHLIGHTS | 01/12/2019 | ΕΡΤ


Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό στάδιο, για την 12η αγωνιστική της Super League 1, πήρε τρεις «απαραίτητους» βαθμούς και μπήκε σε… τροχιά εξάδας στο πρωτάθλημα.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Χατζηγιοβάνης στο 8ο λεπτό με πέναλτι από χρήση VAR και ήταν το πιο γρήγορο της φετινής σεζόν για το «τριφύλλι», το οποίο είχε καλό πρόσωπο μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστές τον σκόρερ και τον Περέα, που σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες...

Οι Αρκάδες στον αντίποδα έδειξαν βελτιωμένοι στην επανάληψη, όπου και θα μπορούσαν να πετύχουν ένα τέρμα εκμεταλλευόμενοι το… αγχωμένο πρόσωπο του αντιπάλου τους, αλλά αυτό δεν συνέβη κι έτσι έμειναν χωρίς νίκη σε 15 επισκέψεις τους στην Αθήνα!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ |  1-0 HIGHLIGHTS | 16/2/2019 | ΕΡΤ


Άρης-Λαμία 1-1

Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα για τον Άρη, που «πέταξε» δύο βαθμούς στο εντός έδρας με τη Λαμία, αφού κόλλησε στο 1-1 και υποχώρησε στην 7η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν στο 16’ με τον Τουράμ, ωστόσο από το 25’ και μετά οι «κίτρινοι» κυριάρχησαν. Εντούτοις, το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν στο 31’ με τον Λάρσον, ενώ πλήρωσαν την απουσία του Ιντέγε.

Στο 67’, ο Μπα είχε δοκάρι για την ομάδα του Ένινγκ, που διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 6 παιχνίδια (3-3-0).

Αήττητοι για 4η διαδοχική αγωνιστική οι παίκτες του Μάντζιου (3-1-0), που ανάσαναν βαθμολογικά.

Άρης - Λαμία: 1-1


ΟΦΗ-ΑΕΚ 1-0

Ο ΟΦΗ με σκόρερ τον Σεμέντο, επιβλήθηκε 1-0 της ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ» και βρήκε τον δρόμο προς το τρίποντο για πρώτη φορά μετά από 34 μέρες και τις τέσσερις ήττες που γνώρισε (3 για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο) για να υποσκελίσει την ΑΕΚ και να περάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί έπαιξαν πολύ έξυπνα και αφού άφησαν την ΑΕΚ να ξεθυμάνει μετά τα πρώτα 25 λεπτά, όταν και είχε μια φλύαρη και ανούσια υπεροχή, άρχισαν σταδιακά να εκμεταλλεύεται τα λάθη στον χώρο του κέντρου και να βγαίνει μπροστά, με πρώτον τον Τσιλιανίδη και τους Ναμπί και Σεμέντο να ακολουθούν σε απόδοση. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει με τον Σεμέντο στο 52’ και από εκεί και μετά διαχειρίστηκε άνετα το ματς. Ο Βράνιες σε μια ακόμα τραγική στιγμή στην καριέρα του, ξάπλωσε με χτύπημα τον Μαρινάκη στο 88’ και αποβλήθηκε απευθείας.

Η ΑΕΚ δέχτηκε γκολ για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι και έμεινε χωρίς νίκη σε τέσσερα εκτός έδρας ματς για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2017.

Ο.Φ.Η. - Α.Ε.Κ. = 1 - 0


Πανιώνιος-Παναιτωλικός 3-0

Ο Πανιώνιος πήρε τον… πρόωρο «τελικό» απέναντι στον Παναιτωλικό, τον όποιο και νίκησε με 3-0 στη Νέα Σμύρνη παίρνοντας μεγάλη «ανάσα», την ώρα που ο αντίπαλός του… βούλιαξε στην «ουρά» του βαθμολογικού πίνακα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το έκτο φετινό τέρμα του Αραμπούλι, στο 16’, με τον Γεωργιανό μάλιστα να έχει πέντε λεπτά νωρίτερα και δοκάρι, καθώς και τα γκολ των Άρτσε στο 80’ και Εμμανουηλίδη, που σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ως αλλαγή, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων...

Πλέον, οι γηπεδούχοι που ήθελαν περισσότερο το ματς και το… έδειξαν, έφτασαν τους έξι πόντους, προσπερνώντας την φιλοξενούμενη ομάδα η οποία παρουσιάστηκε «άνευρη» για τη σημασία του αγώνα και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα!

Πανιώνιος-Παναιτωλικός: 3-0


Λάρισα-Βόλος 2-1

Της πάνε οι ανατροπές!

Η ΑΕΛ παρά το γεγονός ότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Βόλο, αφού έμεινε πίσω στο σκορ στο 38' με γκολ του Τόρες, κατάφερε με τις αλλαγές του Γρηγορίου στο δεύτερο ημίχρονο να τα φέρει όλα... τούμπα! Αφού ισοφάρισε αρχικά με ένα (μάλλον αμφισβητούμενο) πέναλτι του Φατιόν στο 57', κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή στο 84' με γκολ του Ντάουντα, που προήλθε από ασίστ του Κρίστινσον, με τον Νιγηριανό απλά να κάνει μία επαφή με την μπάλα.

Με αυτό το τρίποντο, η ΑΕΛ που είχε και δύο δοκάρια, έπιασε έστω και προσωρινά την ΑΕΚ στην τρίτη θέση με 18 βαθμούς και μπορεί να ονειρεύεται το πλασάρισμά της στην εξάδα. Από την άλλη πλευρά, ο Βολος έμεινε στους 13 βαθμούς, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία οχτώ ματς.

ΑΕΛ-Βόλος: 2-1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης