Premier League: Ασταμάτητοι οι Reds - Χτίζει σερί ο Μουρίνιο - Προσγείωση για Τσέλσι

Premier League: Ασταμάτητοι οι Reds - Χτίζει σερί ο Μουρίνιο - Προσγείωση για Τσέλσι

Η Λίβερπουλ έκανε τα εύκολα δύσκολα, νίκησε τη Μπράιτον 2-1 με κάκιστη εμφάνιση -  Η Γουέστ Χαμ πήγε στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, παίρνοντας το 0-1 - Η Τότεναμ επικράτησε εύκολα και της Μπόρνμουθ - Δείτε όλα τα γκολ των ματς

000_1MP5JX
Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-1: Δεν έβγαλε τα μάτια της και στο... +11 από Σίτι

Ο Σέλβι έκανε το δώρο και οι Reds δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την τεράστια ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Ο Δεκέμβρης είναι καυτός για τη Λίβερπουλ με διαδοχικά δύσκολα ματς εντός κι εκτός συνόρων, ωστόσο ο Νοέμβριος κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο. Οι Reds επικράτησαν 2-1 της Μπράιτον εντός έδρας, βρέθηκαν στο +11 από τη Σίτι και η πολυπόθητη κούπα ήρθε πιο κοντά! Η ομάδα του Κλοπ κάνει το καλύτερο ξεκίνημά της στην Premier League, έχοντας 13 νίκες σε 14 στροφές!

Κλείσιμο
Οσο για την εμφάνιση, αυτή σε ακόμα ένα ματς δεν ήταν πειστική και μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν θετικό, αλλά ο Κλοπ πρέπει να προβληματιστεί έντονα! Παράλληλα, χτίζει ένα απίθανο σερί, μιας και έμεινε αήττητη στα τελευταία 31 παιχνίδια στην Premier League! Ο Φαν Ντάικ έκανε του... κεφαλιού του, αφού δυο φορές νίκησε την άμυνα της Μπράιτον! Μάλιστα, ήταν τα πρώτα γκολ που δέχθηκαν φέτος οι «Γλάροι» με κεφαλιές! Η αποβολή του Άλισον ήταν η πρώτη γκολκίπερ των Κόκκινων για πρώτη φορά από το 2012 (Ντόνι με Μπλάκμπερν).

Δυνατό ξεκίνημα οι Reds, απείλησαν στο 15ο λεπτό με τον Φιρμίνο και στο 19' ήρθε το γκολ, όταν από σέντρα του Αρνολντ ο Φαν Ντάικ με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα... copy paste και 2-0. Κόρνερ από τον Άρνολντ και ο Ολλανδός με άψογη κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Ηταν το 29ο γκολ με κεφαλιά των Reds από την έναρξη της περσινής σεζόν στην PL, αλλά και το 40ο τέρμα από στημένη φάση στην ίδια περίοδο. Κάπου εκεί η μηχανή των γηπεδούχων έσβησε, η Μπράιτον πήρε μέτρα, εκμεταλλεύθηκε τη νωθρότητα της αντιπάλου και φάνηκε απειλητική. Στο 36΄ο Πρόπερ έκανε το πρώτο σουτ εντός στόχου, ενώ στο 37' ο Μπισούμα έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει να μειώσει.

Στο δεύτερο μέρος οι «Κόκκινοι» ήταν πιο κινητικοί και παρά το γεγονός πως οι Σαλάχ, Μανέ ήταν... εκτός γηπέδου είχαν την υπεροχή, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν με τον Φριμίνο. Ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 64' και δώδεκα λεπτά αργότερα το ματς έγινε... ροντέο! Ο Αλισον βγήκε έξω από την περιοχή του να σώσει το πλασέ του Τροσάρ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα! Ο Άντριαν μπήκε στο ματς και μέχρι να... στήσει το τείχος του, ο Ατκινσον είχε σφυρίξει και ο Ντανκ με έξυπνη εκτέλεση πέτυχε το 2-1. Η κατοχή των «Γλάρων» έφτασε στο 70%, όμως ο Άντριαν στο σουτ του Μόι κράτησε την πολυπόθητη νίκη!

Λίβερπουλ:
Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (78' Αντριαν), Φιρμίνο (76΄Οριγκί), Σαλάχ (69' Λαλάνα), Μανέ

Μπράιτον:
Ράιαν, Γουέμπστερ, Μπερν, Ντανκ, Μοντόγια (69' Αλθάτε), Στίβενς, Γκροβ, Πρόπερ, Μόι, Μπισούμα (69' Τροσάρ), Κόνολι (76' Μαπέ)

Εσπασε το αρνητικό σερί η Πάλας


Σημαντική εκτός έδρας νίκη 2-0 επί της Μπέρνλι πέτυχε η Κρίσταλ Πάλας, γεγονός που την έφερε στην πρώτη δεκάδα. Οι Λονδρέζοι έβαλαν τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς τρίποντο και απομακρύνθηκαν αρκετά από τους μπελάδες. Ο Ζαχά στις καθυστερήσεις του α' μέρους πέτυχε το 1-0, ενώ στο 78' ο Σλουπ διαμόρφωσε το 2-0.

Τότεναμ - Μπόρνμουθ 3-2: Χτίζει σερί με «κουρασμένο» Άλι


Το υποσχέθηκε και το κάνει πράξη, από την έναρξη της θητείας του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει βαλθεί να μετατρέψει την Τότεναμ σε «νικήτρια» και το πρώτο δείγμα των Σπερς υπό τις οδηγίες του είναι άκρως ενθαρρυντικό ως προς αυτή την κατέυθυνση.

Κόντρα στην Μπόρνμουθ, οι Λονδρέζοι έφτασαν πιο εύκολα στη νίκη από όσο δείχνει το τελικό 3-2 και είδαν τον 23χρονο... γερόλυκο Ντέλε Άλι, που δήλωνε ότι το σώμα του δεν μπορεί να κάνει πια τα ίδια με το παρελθόν, να σκοράρει δις και να αποδεικνύει ότι στην πράξη μένει ανεπηρέαστος.

Ο δρόμος για την νίκη άνοιξε από το 21', με τον Βρετανό μέσο να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Σον και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε και το 2-0, στο 50', σκοράροντας για πρώτη φορά δύο γκολ σε ματς πρωταθλήματος από τον Ιανουάριο του 2017!

Η ομάδα του «Special One» είχε τον έλεγχο στο παιχνίδι και έφτασε και σε τρίτο τέρμα, με τον Σισοκό στο 69', ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας μείνει «άσφαιρος» για 69 παιχνίδια.

Οι φιλοξενούμενοι του Έντι Χάουι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Χάρι Ουίλσον στο 73', που είχε περάσει στο ματς δέκα λεπτά πριν, και μάλιστα, να πλησιάσουν στο γκολ ξανά με τον Ουαλό στράικερ στο 90+6', όμως τα χρονικά περιθώρια που απέμεναν και ο τύχερος τρόπος με τον οποίο ήρθε, μάλλον δεν απείλησαν ουσιαστικά την Τότεναμ στα εναπομείναντα λεπτά.

Πλέον, με αυτό το τρίποντο, το δεύτερο διαδοχικό στο πρωτάθλημα και τρίτο σε όλες τις διοργανώσεις (πρώτο σερί φέτος), οι Σπερς ανέβηκαν προσωρινά στην πέμπτη θέση με 20 βαθμούς, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η αύρα του «Special One» δείχνει να έχει βάλει την ομάδα για τα καλά σε ανοδική τροχιά.

Τότεναμ (Μουρίνιο): Γκατσανίγκα, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσεζ, Βερτόνχεν, Εντομπελέ (74' Μόουρα), Ντάιερ, Σισοκό, Άλι (90+4' Γουίνκς), Σον (89' Λο Τσέλσο), Κέιν.

Μπόρνμουθ (Χάουι): Ράμσντεϊλ, Ρίκο, Άκε, Κουκ, Στέισι, Γκρούνβελντ, Λέρμα, Κουκ (74' Γκόσλινγκ), Φρέιζερ (63' Χάρι Γουίλσον), Καλ. Γουίλσον, Σολάνκε

Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 0-1: Ανώμαλη προσγείωση...

Ηταν πάρα πολλά τα χρόνια που η Γουέστ Χαμ αγνοούσε πώς είναι να παίρνει νίκη στο “Στάμφορντ Μπριτζ”. Το κατάφερε τώρα έπειτα από 17 έτη. Αυτό το 0-1 ήρθε μάλιστα σε μία στιγμή που τα Σφυριά αισθάνονταν τεράστια πίεση, μετρώντας επτά αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (πέντε ήττες).

Ο Κρέσγουελ έκανε τέλεια προσποίηση και με το άλλο πόδι σκόραρε με curler (48'). Η Τσέλσι είχε λιγοστές καλές στιγμές και ειδικά με τον Πούλισικ. Δεν μπόρεσε όμως να απαντήσει, γνώρισε δεύτερη σερί ήττα έπειτα από έξι σερί νίκες και έβγαλε έναν έντονο προβληματισμό. Οι νικητές ηρέμησαν κάπως όσα ακούγονται για αλλαγή ρποπονητή, ενώ οι Μπλε είδαν την Τότεναμ να τους πλησιάζει στο -6.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ):
Κέπα, Ζουμά, Εμερσον, Τομόρι, Τζέιμς, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (63' Καντέ), Μάουντ, Πούλισιτς, Πέδρο (63' Γουίλιαν), Ζιρού (71' Χάντσον-Οντόι)

Γουέστ Χαμ (Μάνουελ Πελεγκρίνι):
Μάρτιν, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Φρέντερικς, Μπαλμπουένα, Νόουμπλ, Σνόντγκρας, Αντόνιο (76' Αλέ), Φελίπε Αντερσον (71' Γιαρμολένκο), Ράις, Φορνάλς (83' Μαζουακού).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης