Euroleague: Ανεβαίνει και ελπίζει ο Παναθηναϊκός, προβληματισμός στον Ολυμπιακό

Πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά τη νίκη των «πράσινων» επί της Ζαλγκίρις και την ήττα των «ερυθρόλευκων» από την Μπάγερν - Παράπονα για τους παίκτες του ο Κεμζούρα

Στην 8η θέση της βαθμολογίας στη Eurolegue ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετά και τη νίκη του στο Κάουνας, επί της Ζαλγκίρις, επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον στη διοργάνωση. Στον αντίποδα, η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπάγερν, στο Μόναχο, «βύθισε» τους «ερυθρόλευκους» στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στον Πειραιά, ενώ ο τεχνικός της ομάδας άφησε αιχμές για την απόδοση των παικτών του.

Δείτε τη βαθμολογία στη Euroleague μετά τα χθεσινά παιχνίδια:


Ψάχνει... φάρμακο ο Ολυμπιακός

Ο τεχνικός της Μπάγερν, Ντάγιαν Ράντονιτς, δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από την ομάδα του, παρά την ήττα που υπέστη με 85-82 από τους Γερμανούς. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Κεστούτις Κεμζούρα, όμως, δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από τους παίκτες του, στους οποίους χρέωσε έλλειψη εξυδέρκειας και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση.

«Ήταν ένα κλειστό σκληρό παιχνίδι. Είναι κρίμα που χάσαμε. Συγχαρητήρια στην Μπάγερν για τη νίκη της, έπαιξε εξαιρετικά στο 4ο δεκάλεπτο. Πρώτα από όλα μας σταμάτησαν με την άμυνά τους με αποτέλεσμα να μην είμαστε στην επίθεση το ίδιο αποτελεσματικοί. Δεν ήμασταν τόσο οξυδερκείς και επιθετικοί. Επίσης, έβαλαν μεγάλα τρίποντα, έτρεξαν ένα καλό σερί και στο τέλος πήραν τη νίκη. Είναι άσχημο για εμάς. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, όμως, στην συνέχεια βρήκαμε ρυθμό, αρχίσαμε να παλεύουμε, είχαμε ένα καλό 3ο δεκάλεπτο αμυντικά και μια καλή διαφορά. Είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι μέχρι τέλους», τόνισε χαρακτηριστικά.



Ρεαλιστής ο Παναθηναϊκός

Μετά την αποχώρηση Πεδουλάκη, οι «πράσινοι» με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο, τουλάχιστον για ένα ημίχρονο, σε μια δύσκολη έδρα και πήραν τη νίκη με 86-85 κόντρα στη Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, φτάνοντας στο 5-4 μετά από εννιά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το «τριφύλλι» άλωσε τη «Zalgirio Arena» από τη μέρα που ανέλαβε ο Σάρας τους πρωταθλητές Λιθουανίας, γεγονός κάθε άλλο παρά ασήμαντο. Η νίκη στο Κάουνας και το πλασάρισμα στην 8η θέση της βαθμολογίας αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τους «πράσινους», οι οποίοι θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Ικανοποίηση στο «τριφύλλι» επικρατεί και για την εμφάνιση του Καλάθη, ο οποίος, μάλιστα, είχε και τη «μαγική στιγμή της βραδιάς», με την καταπληκτική ασίστ που έδωσε στον Παπαπέτρου, ο οποίος ολοκλήρωσε τη... φαντασία με ένα εξαιρετικό κάρφωμα. Δείτε το βίντεο:



Τα αποτελέσματα και το σημερινό πρόγραμμα της Euroleague



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr