Βουλγαρία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τα ρατσιστικά συνθήματα

Βουλγαρία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τα ρατσιστικά συνθήματα

Ο παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θεση του προέδρου της Ομοσπονδίας κατά απαίτηση του Πρωθυπουργού μετά τα θλιβερά γεγονότα στον αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2020

Mihailov
Μετά τη διεθνή κατακραυγή για τα απαράδεκτα γεγονότα που συνέβησαν στον χθεσινό αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία για τα προκριματικά του Euro 2020, το πρώτο θύμα των αντιδράσεων είναι ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας (είχε φτάσει στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ και φόρεσε 102 φορές τη φανέλα της Εθνικής) αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν παραιτείται, τελικά στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει.

Κι αυτή ήταν η απαίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος νωρίς το μεσημέρι δήλωσε «μετά τα θλιβερά γεγονότα στον αγώνα με την Αγγλία διέταξα τη διακοπή οποιασδήποτε σχέσης, διοικητικής και οικονομικής της Κυβέρνησης με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έως ότου παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου ο κ. Μιχαΐλοφ».

Ουσιαστικά ο Μιχαΐλοφ φορτώνεται την απόλυτη ευθύνη για τη νύχτα ντροπής στο Βασίλ Λέφσκι της Σόφιας με την επίσημη δήλωση της βουλγαρικής ομοσπονδία να αναφέρει ότι «η παραίτηση του αποτελεί τη συνέπεια της πρόσφατης έντασης που δημιούργησε ένα περιβάλλον επιζήμιο για το ποδόσφαιρο μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης