Νταμπίζας:«Είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης-Δεν έχουμε εγκαταλείψει το πλάνο της ελληνοποίησης»

Νταμπίζας:«Είμαστε σε φάση ανασυγκρότησης-Δεν έχουμε εγκαταλείψει το πλάνο της ελληνοποίησης»

Σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τον Παναθηναϊκό απάντησε ο Νίκος Νταμπίζας στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων παικτών στο Κορωπί

4889067
Απαντήσεις σε όλα όσα αφορούν τις μεταγραφές που έχουν γίνει, το σκεπτικό τους, αλλά και εξηγήσεις για τα «κενά» που φέρεται να υπάρχουν στο ρόστερ έδωσε ο Νίκος Νταμπίζας σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων παικτών του Παναθηναϊκού.

Ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί το πλάνο της ελληνοποίησης και πως φέτος πραγματοποιήθηκε ενίσχυση του ρόστερ.

Παράλληλα μίλησε και για το αγωνιστικό κομμάτι, τονίζοντας πως το τριφύλλι είναι σε μια διαδικασία ανασυγκρότησης, ενώ επεσήμανε τη σημασία του να τερματίσει ο Παναθηναϊκός υψηλότερα στο πρωτάθλημα σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Νταμπίζα...

«Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα, ούτε είναι εύκολο όταν έρχεσαι σε ένα νέο περιβάλλον, να υπάρχει αυτό το ξεκίνημα. Ο καθένας από τους κυρίους έχουν επιλεγεί με συγκεκριμένα κριτήρια και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Κοιτάμε προσωπικότητα, χαρακτήρα για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα της αποτυχίας που είναι μέρος του παιχνιδιού. Όχι μόνο αθλητικά χαρακτηριστικά. Είμαστε ικανοποιημένοι που τους εντάξαμε στο δυναμικό μας. Είναι σε ένα πρότζεκτ που δεν κρίνεται σε δύο παιχνίδια. Έχουν υπογράψει συμβόλαια τριών ετών, με εξαίρεση τον Μολό που υπέγραψε δύο, τον Ζαχίντ για ένα και υπάρχει πίστη. Θα είναι μια ανταποδοτική συνεργασία και για αυτούς και για εμάς.

Μετά την περυσινή χρονιά βάλαμε κάποιους στόχους στα αγωνιστικά δεδομένα και στις φετινές ανάγκες. Κινηθήκαμε έτσι για να ενισχυθούμε στις θέσεις που θέλαμε ενίσχυση. Είναι μια διαφορετική χρονιά, φέτος έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε μεταγραφές. Θέλω πρώτα να μείνουμε στο κομμάτι των μεταγραφών και τους λόγους που έγιναν και μετά να μιλήσουμε για το αγωνιστικό.

-Τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό υπογράφουν τριετή και μετά τα λύνουν ή γίνεται μάχη. Τι σας κάνει τόσο αισιόδοξο ώστε τα παιδιά που ήρθαν θα εξαντλήσουν το συμβόλαιο;

Με βάση τη λογική και τον σχεδιασμό κάναμε τις κινήσεις μας. Πρέπει να δούμε το υπόβαθρο που υπάρχει όσον αφορά τα οικονομικά. Είναι πολύ σημαντικός ο προϋπολογισμό μας. Δεν πρέπει να φύγουμε από το πλάνο. Αυτά τα παιδιά έχουν την προοπτική και τα οικονομικά στοιχεία που θέλαμε.

Κλείσιμο
Αυτή την στιγμή τα παιδιά πληρούν προϋποθέσεις αγωνιστικές και οικονομικές. Το 13-14 υπάρχουν κάποιες απαντήσεις για το ποιοι έμειναν και αν πέτυχαν. Πάντα είναι σε συνάρτηση το πόσο πληρώνεις και τι παίρνεις στο γήπεδο. Εμείς ψάχνουμε το όφελος το αγωνιστικό να είναι μεγαλύτερο απο το οικονομικό και να έχουμε υπεραξία.

Εμείς έχουμε τους νεαρούς που έχουν την δίψα και την διάθεση και το άλλο κομμάτι, με παίκτες όπως ο Μακέντα που έχουν φτάσει στην κορυφή, έφαγαν τα μούτρα τους και προσπαθούν να φτάσουν ξανά πάνω. Κάθε μία από τις περιπτώσεις μας σε μικρή ηλικία είχαν μεγάλες προϋποθέσεις αλλά δεν το έκαναν.

Θέλαμε να πάρουμε παίκτες με δίψα για να πάρουν ανοδική πορεία στην καριέρα τους. Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάΠρχουν αποτυχίες αλλά στο πρότζεκτ έγινε κριτική γιατί ο Μακέντα έκανε τριετές συμβόλαιο. Εμείς βλέπουμε μια ευκαιρία για να υπάρξει επανάκαμψη.

-Για την αίσθηση που υπάρχει ότι εγκαταλείφθηκε το πλάνο ελληνοποίησης:

Αν δούμε πως ξεκίνησαν οι δύο ενδεκάδες συμφωνώ αλλά υπάρχουν εξηγήσεις. Στο ρόστερ η ομάδα έχει 30 παιδιά. 20 έλληνες, 10 ξένοι, οι 12 από την ακαδημία. Αν βρείτε σε άλλες ομάδες αυτής της δυναμικής τόσους Έλληνες παίκτες...

Ο Μπουζούκης δεν είναι εντός πλάνου; Ο Μαυρομμάτης ήταν εκτός 3.5 μήνες. Στην προετοιμασία δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ο Χατζηγιοβάνης και αυτός είχε ένα θέμα. Είναι μέλη του ρόστερ. Πρέπει να έχει κάποια στοιχεία όταν λέμε ότι το πλάνο αλλάζει. Πέρυσι τους στηρίξαμε αλλά δεν είχαν βοήθεια από πιο έμπειρους. Και πέρυσι πιθανό να είναι και ένας λόγος το ότι δεν πήραν ανάσες.
Δεν αλλάξαμε το πλάνο μας. Κάθε μεταγραφή που έρχεται βάζει σε συναγωνισμό τα παιδιά. Φέρνουμε παίκτες που είναι ηλικιακά να προσφέρουν και να βάλουν συναγωνισμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Για κάθε μεταγραφή υπάρχει ο Αλεξανδρόπουλος. ο Ζαγαρίτης.

Πως προκύπτει ότι αλλάξαμε το πλάνο μας; Σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός με περισσότερες απαιτήσεις φέτος, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική; Δεν θα κάναμε μεταγραφές; Συμπληρώσαμε τις ανάγκες μας. Οι αριθμοί νομίζω το λένε... Μην ξεχάσω και τα παιδιά του 2001 που ήρθαν στα φιλικά και έπαιξαν.

-Για το αν είναι μεγάλος ο αριθμός των 8 μεταγραφών και την ισορροπία του ρόστερ

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Σε κάθε γραμμή θα χρειαστεί ενίσχυση. Είτε για να ανεβάσει επίπεδο είτε για να υπάρξουν λύσεις. Η εικόνα της ομάδας στην διάρκεια της χρονιάς θα δείξουν αν οι αποφάσεις που πήραμε ήταν επιτυχημένες ή όχι. Να δούμε σε ποια φάση βρισκόμαστε. Υπάρχει μια διαδικασία που τρέχει. Εμείς λέμε ότι πρέπει να τηρήσουμε ένα πλ?νο. Όταν τα βάζεις όλα κάτω, πρέπει να λειτουργήσεις με κάποιο τρόπο. Όταν κάποιος έρχεται τον Ιούλιο και τον έχεις προτεραιότητα. Πρέπει για να τηρήσεις το πλάνο να βάλεις χρονοδιάγραμμα. Η εμπειρία λέει πως αργότερα αλλάζουν τα οικονομικά δεδομένα. Μετά από έναν μήνα μπορείς να πετύχεις καλύτερη συμφωνία. Υπάρχει και το ρίσκο να χάσεις έναν παίκτη.

Η καθυστέρηση έρχεται πως; Η ομάδα είχε μια βάση και χρειαζόταν προσθήκες. Η εικόνα της ομάδας ήταν ξεκάθαρη. Σε φιλικά και επίσημα. Ο σχεδιασμός θα κριθεί στην διάρκεια.

Η θέση του αμυντικού μέσου τώρα. Πρέπει να δούμε ποιες θα είναι οι εσωτερικές καλύψεις. Βάλαμε προτεραιότητες και είδαμε ότι θέλουμε εναλλακτική σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη. Δεν βάλαμε προτεραιότητα ως μια ανάγκη που κρίναμε εναλλακτική. Στην θέση του αμυντικού χαφ υπάρχει συγκεκριμένο όνομα.

-Για το αν το πλάνο επιτρέπει την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον προϋπολογισμό και το αν επηρεάζουν οι εξελίξεις με τους κομμένους:

Ο προϋπολογισμός ο φετινός πρέπει να τηρηθεί. Σας είχα πει ότι θα είναι το ίδιο. Το βάρος των παικτών που είναι εκτός το έχει αναλάβει ο μεγαλομέτοχος. Δεν υπάρχει περιορισμός, είμαστε στα όρια που έχουμε πει. Είμαστε στα 3.400.000 καθαρά και τα 400.000 είναι η άνοδος των συμβολαίων που υπήρχαν. Είμαστε σχεδόν στα ίδια. Είμαστε σε μια διαδικασία να αξιολογήσουμε εσωτερικά. Αν κρίνουμε ότι υπάρχει περίπτωση που μας κάνει... Εμείς θέλαμε να γεμίσουμε παραγωγικότητα.Τώρα θέλουμε έναν παίκτη που θα είναι στα οικονομικά, που θα έρθει αρχικά ως δεύτερη επιλογή και κάνουμε μια κουβέντα.

-Η ομάδα έχει τον Μακέντα, πήρε τον Περέα, έχει τον Καμπετσή και τον Βέργο και είπατε πριν λίγο ότι κοιτάτε άλλη μία εναλλακτική για τη θέση του επιθετικού. Θέλουμε να μας εξηγήσετε γιατί χρειάζεται και πέμπτο επιθετικό;

Ο Καμπετσής δεν λογίζεται ως καθαρός φορ. Έπαιξε ως εξτρέμ αλλά δεν είναι κλασσικός φορ. Μετά τον Μακέντα ήρθε ο Περέα ως μια επένδυση για το μέλλον. Έχει μια προοπτική αλλά δεν μπορεί να είναι λύση. Αριθμητικά είμαστε καλυμμένοι αλλά αν υπάρχει μια περίπτωση που θα μας δώσει κάτι διαφορετικό, δεν έχουμε καμία αγκύλωση να πάρουμε. Υπάρχουν διεργασίες που δεν τις μαθαίνετε. Η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο δείχνει αν είχαμε επιτυχία.

-Για τις εκκρεμότητες των συμβολαίων...

«Εμείς θέλαμε να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που πήγαν καλά. Επειδή κουβαλάμε συμβόλαια από προηγούμενο πρότζεκτ, που ήταν δυσανάλογα μεγάλα. Ανανεώσαμε τους Μπουζούκη, Θεοχάρη, Εμμανουηλίδη. Ο μόνος που δεν ανανέωσε είναι ο Χατζηγιοβάνης. Επειδή γράφονται πράγματα, έχουν γραφτεί για μένα ότι έχω δώσει συμβόλαια 300.000 ευρώ. Δεν γνωρίζεται κάποια πράγματα, γιατί κρατάμε στεγανά. Φέτος, δεν υπάρχει στο ρόστερ παίκτης που να υπέγραψε και να έχει συμβόλαιο πάνω από 200.000 ευρώ. Αν στο μέλλον βρείτε κάτι άλλο, να με εκθέσετε. Η διαδικασία των συζητήσεων, η ενημέρωση που έχετε, εμείς επιλέγουμε να μην τη δημοσιοποιήσουμε, τα παιδιά θα ήταν απροστάτευτα. Σε μία κουβέντα, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Εμείς δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεια μας, γιατί προστατεύουμε τα παιδιά. Τα παιδιά ίσως σκέφτονται λάθος. Διαβάζουν ότι ένας παίκτης παίρνει 300.000 ευρώ και σκέφτονται ότι σε μένα δίνει τόσα. Επίσης, δεν υπάρχει παίκτης που έχει ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του. Η κατηγορία Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομάτης, για μας είναι ενιαία. Ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να πιστεύει ότι είναι ανώτερος του Μπουζούκη και το αντίστροφο. Αλλά για μας δεν ισχύει αυτό. Εμείς πιστεύουμε ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αν ο παίκτης δεν συμφωνεί, είναι επιλογή του και είναι σεβαστή. Έχει γίνει σήριαλ για τον Μπουζούκη. Ο Σύλλογος ήταν απροστάτευτος εντός εισαγωγικών. Δεν βγάλαμε προς τα έξω γιατί δεν έγινε η συμφωνία, Πραγματικά, πιστεύετε ότι το πρόβλημα είναι 20.000 ευρώ σε έναν προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ; Κάποιες καταστάσεις είναι ακραίες. Τις έχουμε βιώσει και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να απαντήσουμε. Τα παιδιά που ήθελαν να ανανεώσουν, χειρίστηκαν λάθος κάποια πράγματα και τους το είπα. Αλλά ανανέωσαν. Με τον Τάσο είμαστε στη διαδικασία. Πιστεύω ότι έχει καταλάβει ποιο είναι το καλύτερο για το μέλλον του. Αν επιλέξει να φύγει είναι σεβαστό. Αν ένα παιδί πιστεύει ότι αξίζει κάτι άλλο, η διαδικασία είναι εκεί για να το δείξει. Η μεταγραφή έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση, δεν είναι μεταγραφή των 3-4 εκατομμυρίων ευρώ.Θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει χώρος. Ο Τάσος έχει συμβόλαιο για άλλους 11 μήνες για να αλλάξει γνώμη. Η μπάλα είναι στα πόδια του Τάσου, έχω μιλήσει μαζί του και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος. Κάποια στιγμή μιλώντας με τον Γιάννη, του είχαμε πει ότι αν δημοσιοποιούσαμε πράγματα, δεν θα μπορούσες να κινηθείς εύκολα στο δρόμο. Γιατί υπάρχει και η απέναντι πλευρά. Εμείς προστατεύουμε τον Σύλλογο και τα παιδιά.
Στο φιλολογικό υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά εγώ λογίζω ως πρόταση ότι έρχεται στο εταιρικό μειλ μου. Στο μιλητό, υπήρξαν πολλές προτάσεις. Κάποια πράγματα επικοινωνούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Κάποια παιδιά του 2001 ανανέωσαν, κάποια άλλα όχι. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι μπερδεμένα. Θέλουν να μείνουν, αλλά πολλοί εξωτερικοί παράγοντες τους επηρεάζουν. Με δύο χέρια έπρεπε να υπογράψουν. Στον Παναθηναϊκό παλαιότερων εποχών θα ήταν αλλιώς. Επειδή μιλάτε για ακαμψία στις κόκκινες γραμμές μου, ότι δεν έχω ευελιξία. Έχω μιλήσει με όλες τις οικογένειες, τους γονείς των παιδιών και στα παιδιά, πως είναι η διαδικασία. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο ένα πολύ μικρό οικονομικό δεδομένο για αυτή τη φάση της καριέρας του. Εμείς τους αντιμετωπίζουμε όλους στην ίδια κατηγορία, το μεγαλύτερο ταλέντο με έναν από παίκτη. Αυτή είναι η λογική μου για αυτές τις ηλικίες. Όταν η Ρεάλ ανανέωσε το συμβόλαιο του Ράμος. Ο Ράμος είχε παράλογες απαιτήσεις και επειδή η Ρεάλ είχε ανάγκη να τον κρατήσει, του έδωσε υπερβολικό συμβόλαιο και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Τα 30-40 σε έναν παίκτη, θα δημιουργήσουν προηγούμενο. Ο Σύλλογος πρέπει να έχει σταθερές. Έκτοτε μετά τον Ράμος, η Ρεάλ σε κάθε ανανέωση, έβρισκε μπροστά του το ποσό που έδωσε στον Σέρχιο Ράμος. Μην βλέπετε αποσπασματικά μία συμφωνία. Το σήριαλ του Μπουζούκη, του Χατζηγιοβάνη, με 30-40 χιλιάρικα θα το είχα λήξει. Αλλά, δεν είναι ο σωστός τρόπος. Αυτό θα ωφελήσει και τα παιδιά στη διάρκεια της καριέρας τους. Δεν τους αδικούμε οικονομικά».

-Για τον Κουρμπέλη, τον Ινσούα, τον Γιόχανσον και τον Διούδη:

«Μέσα στην διάρκεια θα αξιολογηθούν τα παιδιά και θα πάρουμε την απόφασή μας. Έχουμε μπει σε μια κουβέντα όσον αφορά την διάθεση. Τώρα δεν μας... καίει αλλά πριν πάμε στον Δεκέμβριου θέλουμε να δούμε τι υπάρχει και από τις δύο πλευρές».

-Μιλήσατε για ανάγκες. Κάθε πλάνο έχει και προβλέψεις. Είχατε προβλέψει να μην είναι έτοιμος ο βασικός στόπερ, να μην υπάρχει αναπληρωματικός του βασικού αμυντικού χαφ και να μην υπάρχει εναλλακτική του Μακέντα;

Ήταν προβλεπόμενο ρίσκο ή σας αιφνιδίασε; «Είχαμε θέσει μία προτεραιότητα για το κέντρο της άμυνας, έχουμε συγκεκριμένο νούμερο. Για να πεις αν είναι καθυστερημένο ή στην ώρα του, πρέπει να γυρίσεις και να δεις τι έχει γίνει στο παρελθόν. Η εικόνα στα φιλικά ήταν πολύ καλή αλλά δεν εφησυχάσαμε. Ο κεντρικός αμυντικός ήρθε και είναι εδώ για τα επόμενα χρόνια. Κρίνοντας οικονομικά και την προοπτική, στο θέμα του στόπερ κάναμε την επιλογή που θέλαμε. Έχουμε την εικόνα από τα παιχνίδια των φιλικών για να δούμε αν είναι άμεση ανάγκη. Για τον αμυντικό χαφ είναι σε άμεση συνάρτηση με εσωτερική κάλυψη. Και δέκα μέρες πριν να τον φέρναμε, η λύση θα δινόταν εσωτερικά. Σε βάθος χρόνου θα δούμε ποια είναι σωστή επιλογή».

-Δεύτερο καλοκαίρι χωρίς πώληση. Υπάρχει κάποια πίεση ενόψει και του Ιανουαρίου;

«Δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις οικονομικου περιεχομένου. Μόνο εισηγήσεις κάνω. Αν φτάσει μια πρόταση που θα μας καλύπτει, να την δεχτώ. Δεν έχω πίεση καμία για να πουλήσω παίκτη. Μόνο αν έρθει ικανοποιητική πρόταση θα την εξετάσουμε. Εγώ κάνω την εισήγηση, δεν αποφασίζω. Δεν υπάρχει τέτοια πίεση».

-Αν στραβώσουν τα αποτελέσματα με Άρη, Ολυμπιακό και Πανιώνιο, εσείς θα στηρίξετε μέχρι τέλους το πλάνο με τον Δώνη;

«Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με διάρκεια. Κριτήριο είναι η διάρκεια. Πρέπει να αντιληφθούμε τις αιτίες και αν είναι μεγάλο το πρόβλημα. Μετά την προετοιμασία υπήρχε ευφορία. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε κάθε κατάσταση. Τρέχουμε ένα πρότζεκτ σε συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο και τον προπονητή και θα τα διαχειριστούμε όλα. Μάντης κακών δεν θα γίνω, δεν θα πανικοβληθούμε, θα αναλύσουμε την κατάσταση και θα επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που έδειξε».

Σε τι επίπεδο είναι οι σχέσεις με τον Δώνη;

«Δεν επηρέασε τον σύλλογο αυτό που έγινε με την Χάντερσφιλντ. Εσωτερικά έγινε αυτό που έπρεπε και δεν πρέπει καν να το σχολιάζουμε ως προς την ομάδα. Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πάντα προσπαθείς να βρεις την αιτία. Πριν δυο εβδομάδες όλα είναι τέλεια και τώρα η αιτία είναι οι κακές σχέσεις του Νταμπίζα με τον Δώνη; Πως να δώσω απάντηση; Από πέρυσι ξεκινήσαμε το προτζεκτ, παντα θα υπάρχει άλλη άποψη και μέσα από τον διάλογο λύνονται τα πάντα. Ο Δώνης αποτελεί την εισήγηση μου προς την διοίκηση. Δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου προς το πρόσωπό του. Δεν μπορώ να καταλάβω προς προκύπτει αυτό. Καλά τα παραμύθια αλλά να έχουν δράκο. Δύο άσχημα αποτελέσματα είχαμε, πως μπορεί να ερμηνευθεί αυτό ως κακή συνεργασία;»

Για την θέση του αμυντικού μέσου:

«Ο Ανίτα λογιζόταν ως ανασταλτικός μέσος; Δεν είναι ο παίκτης ο επιθετικός. Ήταν στην αρχή του καλοκαιριού ως μια λύση που εγκαταλείφθηκε νωρίς. Όπως και ο Κατελάρης. Για την θέση του Κατελάρη μπορεί να ήρθαν κάποιοι άλλοι παίκτες. Στα αμυντικά χαφ είναι ο Κουρμπέλης και ο Δώνης. Στην διάρκεια του σχεδιασμού και του πλάνου, έχουμε και τον Αλεξανδρόπουλο. Και αυτός είναι μέσα στον ορίζοντα της εσωτερικής διαδικασίας. Πέρυσι κρίναμε ότι θέλουμε παίκτες στην παραγωγικότητα. Δείξαμε στα φιλικά ότι είμαστε soft? Ήμασταν ανταγωνιστικοιί. Είναι άλλη η εικόνα της ομάδας; Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Έχουμε παίκτες που σε όλα τα κομμάτια σε αυτά τα δύο ματς, ήμασταν κατώτεροι του αναμενομένου».

Τι γίνεται με τις μεταγραφές και με τις αποδεσμεύσεις στο χρόνο που απομένει;

«Αν κρίνουμε ότι οι επιλογές που θα βρούμε, θα μας δώσουν κάτι πληρέστερο, θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε. Για τους κομμένους, τα παιδιά έχουν ενημερωθεί από τον Μάιο. Ενημερώθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο για τη διαδικασία. Εμείς θα τιμήσουμε τα συμβόλαια τους, τους είπαμε ότι δεν θα είναι μέρος της ομάδας και έχουν την επιλογή να μείνουν μαζί μας, χωρίς να προπονούνται ξημερώματα ή να ασκήσουμε πιέσεις για να φύγουν νύχτα από τη χώρα. Αυτό ίσως να ματώσει στο οικονομικό σκέλος, αλλά είναι η επιλογή του Συλλόγου. Θέλουμε σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλο.Όπως έχει τρέξει η διαδικασία, κάνουμε αυτά που πρέπει. Επειδή είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. τους σεβαστήκαμε και θα τους σεβόμαστε. Κάποια πράγματα απέτυχαν και κάποια δεν έχουν πετύχει. Γράφτηκαν αρκετά. Καλό ειναι να υπάρχει μια γνώση και μία ενημέρωση για τη διαδικασία. Αν δώσεις πρόωρα μία αποζημίωση σε έναν θα δώσεις και στους υπόλοιπους. Εμείς πήραμε κάποιες αποφάσεις με βάση τη λογική της αγοράς. Αλλά το να λέμε ότι υπάρχουν διαδικασίες που ο Παναθηναϊκός δεν τηρεί, δεν είναι ηθικό».

Για την εικόνα της ομάδας στα φιλικά:

«Εμένα η εικόνα της ομάδας στα φιλικά με ανησύχησε. Ήταν ένας κύριος λόγος που η ομάδα δημιούργησε την αίσθηση ότι πάει... τραίνο. Αυτό ήθελε να πει ο προπονητής ότι ήμασταν μπλαζέ. Αυτό δεν θεωρείται εφησυχασμός. Εγώ προσπαθούσα πάντα να το διαχειριστώ. Δεν πρέπει να είναι πειστήριο για τη σεζόν. Ένας λόγος κατ' εμέ είναι ότι δεν προετοιμαστήκαμε όπως μπορούσαμε και χάσαμε την αίσθηση του κινδύνου. Το είχα πει και στον προπονητή, αλλά ήταν καλή εικόνα στα φιλικά, σε σχέση με τον αντίπαλο».

Για την υπόθεση Μουνιέ:

Για τον Μουνιέ: «Ο Μουνιέ, και απαντώ δημόσια μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του, ήταν πέρυσι με βάσει το ποσοστό συμμετοχής στις προπονήσεις στο χαμηλότερο ποσοστό. Έχει αρκετούς παραμέτρους. Στο δεύτερο ματς με την Λαμία έγινε διάνγωση συγκεκριμένη. Ζήτησε να πάει στην Γαλλία σε ειδικό γιατρό. Του δώσαμε άδεια. Γύρισε, μπήκε σε διαδικασία να επιστρέψει. Εκεί πίεσε τον εαυτό του πάρα πολύ και στην προσπάθεια αυτή χτύπησε πάλι και έδειξε προβλημα σε άλλο σημείο. Το να λέμε ότι έγινε λάθος ιατρική διάγνωση, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Εγώ μπορεί να λέω ότι έχουμε λογικές απαιτήσεις και η άλλη πλευρά να λέω ότι έχουμε παράλογες. Θεμιτό να ζητά ο καθένας ότι θέλει. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κρίνουμε αν είναι σωστό. Εμείς κάναμε μια πολύ καλή προσφορά. Τους δώσαμε την δυνατότητα αφού λυθεί το συμβόλαιο, να παραμείνουν και να κάνουν προπόνηση με την ομάδα και μαζί με την πρώτη ομάδα κάποιες φορές. Το απέρριψαν. Είναι δικαίωμά τους. Εμείς το πως σεβόμαστε, το δείχνουμε με τις πράξεις μας».

«Ο Οικονόμου πέρυσι ζήτησε να φύγει. Δεν έκανα δεκτή την πρόταση από Ισραήλ. Δεν γινόταν να την αποδεκτώ γιατί δεν θα είχαμε λύση μετά τον Μαυρομμάτη. Βρήκαμε λύση να πάει στην Τουρκία, όλα συμφωνημένα και χάλασε για άλλους λόγους. Γράφονται πράγματα αλλά δεν λαμβάνω ερωτήσεις από άτομα που έχουν χώρο στην δημοσιογραφία χρόνια. Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ρωτήσεις κάτι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έρχεσαι εδώ να το ρωτήσεις. Στο Ισραήλ έπρεπε να κάνει δοκιμή στην πρ?ταση που ήρθε φέρτος. Στην πρόταση της Τουρκίας ήταν άλλος μάνατζερ στην δουλειά από τον δικό του. Εμείς θα κρίνουμε ποια θα είναι η αποζημίωση, Ο 'Αλτμαν ζήτησε αποζημίωση και δεν του έδωσα. Ο 'Αλτμαν έκρινα πως θα φέρει πρόταση και έφερε. Και δεν δώσαμε αποζημίωση»

Με τον Χατζηγιοβάνη αν δεν βρεθεί άκρη, έχετε στο μυαλό σας πως θα το διαχειριστείτε;

«Με τον ΟΦΗ άρχισε στο ματς. Τιμωρητική διάθεση δεν υπάρχει. Εμείς δεν θα τον βγάλουμε εκτός ομάδας για να τον πιέσουμε. Εμείς έχουμε ένα πρότζεκτ με υπεραξία παικτών, αν ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο και παίζει στην ίδια θέση με τον Τάσο, θα έχει προτεραιότητα. Αν ο Τάσος σκοράρει κατά ριπάς και μας πάει από νίκη σε νίκη, θα πάρω εγώ το κόστος και θα φανώ ο μ... της υπόθεσης».

Για τα δύο άσχημα παιχνίδια:

«Έχουμε μια διαδικασία ανασυγκρότησης για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί στα πρώτα ματς. Δεν μας έδωσαν τα φιλικά αισθητήρια κινδύνου.Νομίζαμε πως είμαστε σε καλό φεγγάρι. Περιμέναμε να έχουμε έξι βαθμούς. Έχουμε παιδιά που μπορούν να καταλάβουν τι δεν πήγε καλά. Δεν πρ'επει να ψάχνουμε τις αιτίες σε λάθος τοπία. Για πολύ συγκεκριμένους λόγους δεν πήγαν καλά αυτά τα παιχνίδια».

Για την ακαδημία:

«Δεν βρήκαμε ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο να υλοποιήσει την διαδικασία που έχουμε ως όραμα. Ο κ. Φύσσας πήγε στην Εθνική και ψάχνουμε τον αρχιπροπονητή και κάποια οργανωτικά πραγματάκια. Το μακρινό τοπίο, το δάσος είναι η ακαδημία και δεν πρεπει να σχετιζεται με την καθημερινότητα του συλλόγου με τα αποτελέσματα της πρώτης ομάδας».

Για τον Γιάννη Αλαφούζο:

«Από πέρυσι η επικοινωνία μου είναι σχεδόν καθημερινή. Σίγουρα η εικόνα της ομάδας τον προβλημάτισε. Είναι πιο κοντά. Δεν ξέρω για στελέχη, διοικητικά, συναντήσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας μας και αν τα τηρεί. Λένε πως καλύπτω τον μεγαλομέτοχο... Αυτός με έφερε, αυτός βάζει λεφτά για το πρότζεκτ. Κάνει αυτά που τηρεί. Το καλοκαίρι έχει δοθεί μια προτεραιότητα στα οφειλόμενα του προσωπικού. Είναι καλό να ξέρετε πως έχει δοθεί προτεραιοτητα στο προσωπικό».

Τι θα είναι επιτυχία και τι αποτυχία στο τέλος της χρονιάς; Το κλαμπ είναι έτοιμο να αντέξει μια κατάσταση όπως η περυσινή με τον Ολυμπιακό;

«Με βάση την εικόνα που έχουμε απο την ομάδα, είναι μονόδρομος να είμαστε πιο ψηλά από πέρυσι. Στοίχημά μας είναι να σταθεροποιήσουμε και να έχουμε ένα μοντέλο παιχνιδιού με βάση από που ξεκινήσαμε και να είμαστε ανταγωνιστικοι περισσότερο στα ματς υψηλού κινδύνου. Πρέπει και το Κύπελλο να δώσουμε κάτι θετικό και όσο πιο ψηλά στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει απλά το να μπούμε στην πεντάδα.Πρέπει να αυξήσουμε τις υπεραξίες των παικτών και φυσικά η ακαδημία μας. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι πολύ κοντινές έννοιες. Πρέπει να ξέρουμε να τα διαχειριζόμαστε. Όλοι μαζί».

Πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης