Super League 1, Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1: Ισοπαλία με πρωταγωνιστή στον Κρίστινσον

Super League 1, Ατρόμητος-ΑΕΛ 1-1: Ισοπαλία με πρωταγωνιστή στον Κρίστινσον

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Έντμουρ Κρίστινσον, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ισοπαλίας (1-1) στο Περιστέρι, αφού έκανε απίθανο λάθος για να προηγηθεί ο Ατρόμητος και έσωσε πέναλτι στις καθυστερήσεις, κρατώντας τον βαθμό για την ΑΕΛ!

atromitos-ael
Ατρόμητος κι ΑΕΛ ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Περιστέρι, με τον Κρίστινσον να είναι τόσο ο μοιραίος της ΑΕΛ, όσο και ο σωτήρας στο φινάλε, αποκρούοντας πέναλτι του Ούμπιδες!

Ατρόμητος - ΑΕΛ 1-1 | Στιγμιότυπα 1η Αγ. SuperLeague (25/8/19)


Έτσι έπαιξαν
Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Νάτσο, Ρισβάνη, Γούτα, Κατράνη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Μάντσον σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας τον Ούμπιδες και τον Χαρίση πιο μπροστά του. Μπροστά τους ήταν ο Ρόσα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μανούσος με τον Βέλλιο.

Από την άλλη πλευρά, ο Μιχάλης Γρηγορίου, παρέταξε την ΑΕΛ με 5-4-1. Στο τέρμα ήταν ο Κρίστινσον, έχοντας μπροστά του τρεις στόπερ. Μόρας, Μιχαήλ Μπράλιτς ήταν αυτοί, με τον Καρανίκα δεξιά και τον Ζίβκοβιτς αριστερά. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς και Σεσέροβιτς, με τον Μπούστος σε ρόλο ελεύθερου πιο μπροστά τους και τον Νούνιτς μοναδικό προωθημένο.

Τραγικό λάθος του Κρίστινσον και 1-0

Ο Ατρόμητος, είχε τον έλεγχο της μπάλας από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία του Κρίστινσον. Αυτό μέχρι και το 18', όταν ο Νάτσος στην προσπάθειά του να κάνει σέντρα η μπάλα πήρε μια πολύ περίεργη τροχιά, ο Ισλανδός γκολκίπερ της ΑΕΛ δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Από το γκολ κι έπειτα η ΑΕΛ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση.

Κλείσιμο
Πρώτα ένα φάουλ του Ζίβκοβιτς έφυγε άουτ, ενώ στο 26' το σουτ του Μπούστος κόντραρε στον Ρισβάνη κι η μπάλα έφυγε κόρνερ. Από αυτή τη φάση, ο Μόρας μετά την εκτέλεση του κόρνερ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, ενώ αυτή του Μιχαήλ στο 31' έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, η ΑΕΛ απείλησε με σουτ του Μπούστος από το ημικύκλιο που έφυγε άουτ.

Δοκάρι και ο Ατρόμητος, ισοφάρισε ο Μιλοσάβλιεβιτς

Οι Περιστεριώτες, αφού άντεξαν στην πίεση των φιλοξενούμενων, απείλησαν στο 41' με τους Βέλλιο και Μανούσο να μην μπορούν να βρουν την μπάλα μετά από φάουλ του Ούμπιδες, αλλά και στο 44'. Τότε, ο Μανούσος πέρασε στον Βέλλιο, ο οποίος πλάσαρε με τη μία αλλά είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον.

Τελικά κι ενώ το ημίχρονο φαινόταν πως θα λήξει με αυτό το 1-0, η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από ατομική προσπάθεια του Μπούστος! Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής των «βυσσινί», πέρασε Μάντσον και Χαρίση και σούταρε, η μπάλα κόντραρε πρώτα στον Γούτα και στη συνέχεια στον Νάτσο, για να φτάσει στον Μιλοσάβλιεβιτς ο οποίος έκανε το 1-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Νέο δοκάρι ο Ατρόμητος που πίεσε

Στην επανάληψη, οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά με σκοπό το γρήγορο γκολ που θα του έδινε και πάλι το προβάδισμα. Έτσι, στο 50' απείλησε με τον Μανούσο, αλλά ο Κρίστινσον έσωσε. Ο Σέσεροβιτς στο 54' σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 60' ο Ούμπιδες εκτέλεσε υπέροχα ένα φάουλ και είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά είχαμε αρκετές διακοπές, με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να προσπαθούν να... παγώσουν τον ρυθμό. Στο 72', ο Βέλλιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 78' και στο 82' ο Ουγκράι αστόχησε.

Το VAR έδειξε πέναλτι, ο Κρίστινσον το απέκρουσε!

Τελικά ο Ατρόμητος είχε την δική του μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο! Στο 92', ο Φωτιάς μετά την βοήθεια του VAR έδειξε σωστά πέναλτι σε σπρώξιμο του Μπάλλα στον Μανούσο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ούμπιδες, με τον Κρίστινσον όμως να αποκρούει και να... εξιλεώνεται για το γκολ που δέχτηκε!

Κάπως έτσι, το παιχνίδι έληξε ισόπαλο, με την ΑΕΛ να φεύγει με βαθμό από το Περιστέρι...

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγιερι (46' Θεοδωράκης), Νάτσος, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης (71' Ουγκράι), Μάντσον, Ούμπιδες, Ρόσα (67' Νταβιώτης), Μανούσος, Βέλλιος

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς (82' Φιλίποβιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (90+4' Μπέρτος), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Μπούστος (71' Μπάλλας), Νούνιτς, Φατιόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης