Μαρία Σάκκαρη: Ήττα με το «καλημέρα» στο Τορόντο

Μαρία Σάκκαρη: Ήττα με το «καλημέρα» στο Τορόντο

Η Ελληνίδα τεννίστρια αποκλείστηκε με 2-1 σετ από την Άλισον Ρισκ στον 1ο γύρο του Rogers Cup χάνοντας 3 ματς πόιντ

maria-sakkari-ena
Ένα δικό της παιχνίδι μέσα από τα χέρια της έχασε η Μαρία Σάκκαρη στο Τορόντο και έτσι αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο του Rogers Cup.

Η Ελληνίδα πήρε το 1ο σετ (6-4) από την Άλισον Ρισκ αλλά η επικίνδυνη Αμερικανίδα κέρδισε με 6-2 και με 7-6 (7) τα 2 επόμενα και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τον 2ο γύρο όπου θα παίξει με την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ο αγώνας κράτησε 2.20 λεπτά και η Μαρία Σάκκαρη είχε τεράστια ευκαιρία να τον κερδίσει αφού στο τάι μπρέικ του 3ου σετ προηγήθηκε με 6-3! Ενώ ήθελε ένα μόλις πόντο για την πρόκριση η αντίπαλος της "σβήνει" τα 3 ματς πόιντ, ισοφαρίζει σε 6-6 και θα προηγηθεί με 7-6.

Η Σάκκαρη "σβήνει" ματς πόιντ αλλά θα υποστεί μίνι μπρέικ στο 8-7 και όλα θα τελειώσουν. Η Αμερικανίδα που είναι στο Νο37 διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της και μετά τη νίκη της "χτύπησε" από χαρά την κοιλιά της!

Οι πόντοι ήταν 105-97 υπέρ της Ρισκ ενώ η Μαρία είχε 8-4 διπλά λάθη αλλά και 9-3 άσους. Η Σάκκαρη τελείωσε με 3/7 μπρέικ πόιντ και η αντίπαλος της με 4/13.

Επόμενος σταθμός για την Μαρία θα είναι το Western & Southern Open που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Σινσινάτι.

Κλείσιμο




O αγώνας

Στο 1ο σετ η Μαρία Σάκκαρη έχει συνεχώς το προβάδισμα και κρατάει το σερβίς. "Σβήνοντας" μπρέικ πόιντ της Ρισκ θα φτάσει στο 2-1 και με 2 άσους στο 3-2.

Στο 7ο γκέιμ η Αμερικανίδα θα προηγηθεί με 40-15 και θα φτάσει πολύ κοντά σε μπρέικ αφού η αντίπαλος της είχε 2 διπλά λάθη. Η Σάκκαρη όμως επιστρέφει και κερδίζει το γκέιμ (4-3). Η Αμερικανίδα θα ισοφαρίσει σε 4-4 αλλά με 2 σερί γκέιμ η Σάκκαρη θα κερδίσει το σετ με μπρέικ!

Η Μαρία είχε 4-1 άσους και 4-1 διπλά λάθη και η αντίπαλος της 0/3 μπρέικ πόιντ. Ότι δεν κατάφερε η Ρισκ σ' όλο το 1ο σετ το έκανε στο 1ο γκέιμ του 2ου αφού άνοιξε το σετ με μπρέικ.

Με ...αέρα θα φτάσει στο 0-2 αλλά η Σάκκαρη θα μειώσει σε 1-2. Με μπρέικ η Μαρία θα ισοφαρίσει σε 2-2 και με μπρέικ η Αμερικανίδα θα προηγηθεί με 2-3 και στη συνέχεια με 2-4. Στο 1ο σετ η Ρισκ δεν πέτυχε μπρέικ αλλά στο 2ο έφτασε τα 3 στο 2-5 και ισοφάρισε (6-4).

Η Σάκκαρη ανοίγει το 3ο σετ με κερδισμένο γκέιμ αλλά η Ρισκ ισοφαρίζει με ευκολία.

Στην πιο σημαντική καμπή του σετ η Σάκκαρη θα φτάσει σε μπρέικ και από το 2-2 θα προηγηθεί πλέον με 4-2. Η Ρισκ θα μειώσει με μπρέικ σε 4-3. Στο 8ο γκέιμ η Ρισκ έχει 2 διπλά λάθη, η Σάκκαρη έχει ευκαιρία για μπρέικ, αλλά η Αμερικανίδα ισοφαρίζει σε 4-4.

Η Μαρία "σβήνει" την ευκαιρία για μπρέικ της Άλισον και θα φτάσει στο 5-4 αλλά η "απάντηση" θα είναι άμεση για το 5-5. Με ψυχραιμία η Σάκκαρη θα προηγηθεί με 6-5 αλλά θα ισοφαριστεί σε 6-6 και έτσι ο αγώνας θα οδηγηθεί στο τάι μπρέικ.

Η Σάκκαρη θα προηγηθεί με 3-1 θα ισοφαριστεί σε 3-3 αλλά θα πάρει 3 συνεχόμενους πόντους για το 6-3. Η Ρίσκ "σβήνει" τρία ματς πόιντ και μειώνει σε 6-6!

Με σερί 4-0 θα προηγηθεί με 7-6 αλλα η Σάκκαρη "σβήνει" το ματς πόιντ και θα ισοφαρίσει σε 7-7. Τελικά η Αμερικανίδα με μίνι μπρέικ θα κάνει το 8-7 και με το σερβίς της θα πάρει το σετ και το παιχνίδι.


Πηγή: gazzetta.gr
http://www.gazzetta.gr/tennis/article/1382832/sakkari-risk-1-2-ehase-diko-tis-paihnidi-sto-toronto
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης