Παναθηναϊκός: Όταν φέρνει… ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ από το ΝΒΑ! (video)

Παναθηναϊκός: Όταν φέρνει… ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ από το ΝΒΑ! (video)

Ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει μια παράδοση, όσον αφορά τις αποκτήσεις σπουδαίων παικτών από το NBA που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

d4dbf145-eu-2-625x375
Οι φίλαθλοι των “πρασίνων” είναι ενθουσιασμένοι και δικαιολογημένα, καθώς η ομάδα τους συμφώνησε για δυο χρόνια με τον “μπόμπερ” Τζίμερ Φριντέτ, ο οποίος πρόκειται να προσδώσει μεγάλη ποιότητα στην περιφέρεια του “τριφυλλιού”.

Ο Αμερικανός σουτέρ που ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν στους Φοίνιξ Σανς προστίθεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού δίπλα στον τρις MVP της Basket League Νικ Καλάθη με στόχο να ηγηθούν στην προσπάθεια των “πρασίνων” για επιστροφή σε Final Four Ευρωλίγκας έπειτα από οκτώ χρόνια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Γιαννακόπουλου αρχικά με τους Θανάση και Παύλο και πλέον με τον Δημήτρη πραγματοποιούν την υπέρβαση και ενισχύουν το “τριφύλλι” με έναν καλαθοσφαιριστή ερχόμενο από τον “μαγικό κόσμο”. Και αν την δεκαετία του ’90 αλλά και του 2000 κάτι τέτοιο έμοιαζε πιο εύκολο λόγω της χαμηλής εφορίας που υπήρχε, τα τελευταία χρόνια φαντάζει μια πολύ περίπλοκη υπόθεση ελέω της υπάρχουσας φορολογίας και της οικονομικής κρίσης.

Το Eurohoops έψαξε και βρήκε τους δέκα κορυφαίους παίκτες, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στον Παναθηναϊκό απευθείας από το NBA. Η παρουσίαση θα γίνει παρακάτω από την παλαιότερη προσθήκη χρονολογικά μέχρι την νεότερη.

Έντγκαρ Τζόουνς

2068a02c-jones


Κλείσιμο
Εθνικότητα: Αμερικάνος
Θέση: Πάουερ Φόργουορντ/Σέντερ
Ομάδα που αγωνιζόταν πριν από τον Παναθηναϊκό: Κλίβελαντ Καβαλίερς
Σεζόν στον Παναθηναϊκό: 2 (1988-1990)
Τρόπαια με τον Παναθηναϊκό: –

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νεβάδα (1975-1979) ήταν εν των πρώτων NBAερς που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα και μάλιστα ο πρώτος σπουδαίος Αμερικάνος, ο οποίος μετεγγράφει απευθείας στον Παναθηναϊκό από τον “μαγικό κόσμο”. Έλαβε μέρος στον παρθενικό διαγωνισμό καρφωμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αντιμετώπισε μεταξύ άλλων τους Ντομινίκ Ουίλκινς και Τζούλιους Έρβινγκ!

Έπαιξε σε τέσσερις ομάδες του NBA και είχε 9 πόντους και 4,8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 363 ματς… Στους “πράσινους” αγωνίστηκε την διετία 1988-1990 και παρότι δεν κατέκτησε κάποιο τρόπαιο πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις έχοντας 24,1 πόντους μέσο όρο την πρώτη σεζόν και 27,5 πόντους την δεύτερη.

Edgar Jones - Panathinaikos


Ντόμινικ Ουίλκινς

884ed433-wilkins-malkovic


Εθνικότητα: Αμερικάνος
Θέση: Σμολ Φόργουορντ
Ομάδα που αγωνιζόταν πριν από τον Παναθηναϊκό: Μπόστον Σέλτικς
Σεζόν στον Παναθηναϊκό: 1 (1995-1996)
Τρόπαια με τον Παναθηναϊκό: 1 Ευρωλίγκα (1995-1996)
1 Κύπελλο (1995-1996)

Πρόκειται για τον σπουδαιότερο Αμερικανό που έχει αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα στο NBA παίζοντας σε πέντε διαφορετικές ομάδες, είχε 24,8 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ μέσο όρο σε 1074 ματς και ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας του “μαγικού κόσμου” την σεζόν 1985-1986, ενώ έχει κατακτήσει δυο φορές σε All Star Weekend τον διαγωνισμό καρφωμάτων (1985-1990).

Στους “πράσινους” μετεγγράφει το καλοκαίρι του 1995 και κατάφερε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα το 1996 με το “τριφύλλι” που ήταν και η πρώτη για ελληνική ομάδα, την ώρα που πήρε και το Κύπελλο Ελλάδος. Δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1 απέναντι στον Ολυμπιακό όπου οι “πράσινοι” έχασαν το τρόπαιο με 3-2 νίκες.

Dominique Wilkins Euroleague final 1996 Panathinaikos - Barcelona




Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης