Μηνύματα FIFA, UEFA στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για βία, διαιτησία

Μηνύματα FIFA, UEFA στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για βία, διαιτησία

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, στην ομίλια του κατά την έναρξη της ΓΣ της ΕΠΟ υπενθύμισε τι πρέπει να κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για να αποφύγει τους κινδύνους του Grexit εστιάζοντας σε ζητήματα βίας και διαιτησίας

4837788
Ο Αυστριακός παράγοντας ήταν αυτός που άνοιξε τις διεργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα, αλλά τελειώνοντας και το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε με την αποκάλυψη του ότι FIFA και UEFA εξετάζουν το αίτημα για να πληρώνουν αυτές το μισθό του προέδρου της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα.

«Είχα προετοιμάσει ένα λόγο από τη FIFA και την UEFA, αλλά τον σκίζω μπροστά σας. Δεν το χρειάζομαι. Χθες μου έδειξαν ένα απόφθευγμα πολύ επιτυχημένο και ελπίζω να το πω μπροστά σας. Το 'Δεν επιθυμούμε να μας σώσετε...', διότι όλοι τα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να σώσετε τον εαυτό σας, τηρώντας τους κανόνες. Εμείς δεν ήρθαμε από μόνοι μας για να βγούμε πάνω από εσάς. Μην ξεχνάμε την ιστορία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν στα όρια της εξόδου και η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε προτείνει να έρθει η Επιτροπή Παρακολουθήσης. Το ποδόσφαιρο αγαπάει την Ελλάδα, όμως υπάρχουν και υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούνται...», είπε αρχικά κ. Χούμπελ και πέρασε στο ζουμί της τοποθέτησης του.

«Δεν είναι αποδεκτή η βία. Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές και κόσμο στα εκτός έδρας ματς. Γιατί να υπάρχουν μόνο φίλαθλοι των γηπεδούχων; Περισσότεροι είναι οι αστυνομικοί απ' ό,τι στη Λωρίδα της Γάζας. Μιλάω ενώπιον της κητίδας του πολιτισμού. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πριν 15 χρόνια ήσασταν Πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά πρέπει να τηρεί η Ελλάδα τα διεθνή πρότυπα. Όσον αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας, όποτε ερχόμαστε στην Ελλάδα, ακούμε παράπονα και διαμαρτυρίες. Αυτά συμβαίνουν φίλοι μου παντού. Τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Γι' αυτό η ΚΕΔ είναι σημαντική. Ο δικός μας ρόλος είναι να υπάρχει μια νέα γενιά Ελλήνων διαιτητών. Οι επιρροές και οι απειλές δεν επιτρέπονται και δεν θα γίνει ανεκτό από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα».

Τέλος ο κ. Χούμπελ προχώρησε και στην αποκάλυψη που αφορούσε το οικονομικό σκέλος της παρουσίας του κ. Περέιρα στην ΚΕΔ, στερώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις όποιες ενστάσεις μπορούσε να προβάλει κάποιος για την ανανέωση της θητείας του.

«Ο κ. Γραμμένος μού ζήτησε η FIFA και η UEFA η κάλυψη των μισθών του κυρίου Περέιρα θα καλυφθεί από εμάς. Το μετέφερα αυτό και υπόσχομαι ότι μπορεί να γίνει αυτό. Το επιχείρημα ότι είναι μεγάλο το κόστος για τον Περέιρα δεν θα υπάρχει πλέον. Εμείς πληρώνουμε και τα άλλα δυο μέλη. Είστε μια υπέροχη χώρα, γιατί να μην υπάρχει και καλό ελληνικό ποδόσφαιρο; Να μην μαλώνετε όλοι την ώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης