Η περιφέρεια Αττικής δίνει 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ

aek-perifereia-ena

Περιφέρεια και Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπέγραψαν σήμερα την Προγραμματική Σύμβαση

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου Νέας Φιλαδέλφειας, με χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία «Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως» Αλέξανδρος Αλεξίου και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Σταμάτης Παπασταμάτης υπέγραψαν σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου. Στην υπογραφή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχινάς, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης.

aek-perifereia-dyo
aek-perifereia-triajpg“Μπήκαν όροι και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη νομιμότητα και κυρίως το δημόσιο συμφέρον”

Η Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Χρειάσθηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία, για την οποία αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Ερασιτεχνικού Αθλητικού Σωματείου της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής των τμημάτων. Η Περιφέρεια Αττικής λοιπόν κάνει ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για τη Φιλαδέλφεια, αλλά για τον ελληνικό αθλητισμό. Θέλω να πω ότι για πρώτη φορά μπήκαν καινούργιοι όροι και καινούργιες προϋποθέσεις, που οι άνθρωποι του Ερασιτεχνικού Σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν. Μιλάμε για όρους και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη νομιμότητα και κυρίως το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης, με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Αρκεί να σας θυμίσω ότι τελευταία 4 έτη μιλάμε για 140 έργα και εγκαταστάσεις 217 εκατομμυρίων ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής – το 10% του Τεχνικού Προγράμματος ουσιαστικά. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και υπερήφανη».


“Το ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο μας έχει λείψει τόσα χρόνια, είναι συνυφασμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό της ΑΕΚ”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξανδρος Αλεξίου δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, είναι μία σημαντική στιγμή, ευχαριστούμε την κα Δούρου. Είναι κάτι που είχε εξαγγελθεί ως υπόσχεση από τον κ. Σγουρό, αλλά η υπόσχεση υλοποιήθηκε από την παρούσα ηγεσία. Εμείς δεν είχαμε άλλο από το να προχωρήσουμε όπως ορίζει ο νόμος και οι κανονιστικές διατάξεις για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο που αποτελεί όραμα για όλους τους Ενωσίτες. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο μας έχει λείψει τόσα χρόνια, είναι συνυφασμένο με την ιστορία, τον πολιτισμό της ΑΕΚ. Πιστεύουμε ότι σε λίγο καιρό θα μπορούμε να είμαστε στο σπίτι μας, με υψηλή και μόνιμη καλεσμένη την κα Δούρου και όλους όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο, την ιστορία και τον πολιτισμό της ΑΕΚ».

“Επιτέλους καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε την ανέγερση του γηπέδου με τη βοήθεια της Περιφέρειας”

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Σταμάτης Παπασταμάτης ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ιστορία της ΑΕΚ. Επιτέλους καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε την ανέγερση του γηπέδου με τη βοήθεια της Περιφέρειας, της οποίας η συνδρομή ήταν πάρα πολύ σημαντική και προσωπικά της κας Δούρου, την οποία και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ως Ερασιτεχνική ΑΕΚ και Σωματείο μέσα από την καρδιά μας για την προσπάθεια που έκανε. Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τη Νέα Φιλαδέλφεια και για τους κατοίκους, για τις συνέργειες που γίνονται εκεί, για την ίδια την ΑΕΚ που όλα αυτά τα χρόνια στερήθηκε το σπίτι της, το γήπεδό της και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, διότι ξέρουμε πως το ποδόσφαιρο όπως και όλα τα αθλήματα μεγαλώνουν όταν υπάρχουν γήπεδα. Και εύχομαι να αποκτήσουν γήπεδο και όσες ομάδες δεν έχουν».

Με σεβασμό στην πόλη και το περιβάλλον

Στο επίκεντρο του έργου είναι η ανάδειξη μίας κτιριακής υποδομής τοπόσημο για τη Νέα Φιλαδέλφεια και ολόκληρη την Αττική, ενός σημαντικού αθλητικού πόλου εξυπηρέτησης όχι μόνο των φιλάθλων του Σωματείου, αλλά όλων των φιλάθλων της χώρας, με αθλητικές και τεχνικές προδιαγραφές ώστε να είναι κατάλληλο για την τέλεση και διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου εθνικών και διεθνών διοργανώσεων. Με βασική προτεραιότητα την ανάδειξη και την ενίσχυση της αθλητικής παράδοσης και της ιστορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το έργο υλοποιείται με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και τις οικείες περιβαλλοντικές παραμέτρους και με απώτερο σκοπό την επανένταξη των νέων εγκαταστάσεων στο αστικό περιβάλλον με σεβασμό στο αστικό μέτωπο και την εντατικοποίηση της φυσικής και περιβαλλοντικής προστασίας του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και της ευρύτερης περιοχής. Και με έμφαση στη διατήρηση και μη ανατροπή του περιβαλλοντικού και πολεοδομικού κεκτημένου της περιοχής υποδοχής του συνολικού έργου και των λειτουργιών που επί δεκαετίες εξυπηρετούσαν την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο.

Το έργο αναπτύσσεται σε έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τ.μ., η οποία βρίσκεται στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Περιλαμβάνει την εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών, αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου, καθώς και των Η/Μ εργασιών που εξαρτώνται άμεσα από τις οικείες αρχιτεκτονικές εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών υποδομής, και συγκεκριμένα σωλήνες ύδρευσης, κλιματισμού, πυρόσβεσης, αεραγωγοί, μονώσεις, όπου προβλέπεται, και όλες οι απαιτούμενες εσχάρες, καλωδιώσεις εντός των τοιχίων (είτε τοιχοποιίας είτε γυψοσανίδας) και ψευδοροφών.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ΛΕΩΝ

ΜΑΥΡΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ...

F16

Αντε ρε λαμογια από εδώ μέσα που διαμαρτυρειστε γιατί έδωσε λεφτά η Περιφέρεια και η Ε. Ε. Όταν δεν πληρώνετε το τηγάνι ή διαγράφετε χρέη της Σεκαπ για νάσαι μοσχοπούλησει ο ρωσοποβτιος, είναι καλά??? Λαμογια ε, λαμογια. Το γήπεδο θα γίνει θέλετε δεν θέλετε!

ΤΙ ΛΕΣ

ΡΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΦΕΣΩΣΕ ΜΕ 350ΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,ΤΗΝ ΕΡΙΞΕΣ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ! ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ 20ΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΑΕΡΙΤΖΗ! ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ f16 ΓΙΔΙ!

αιντε

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ.....

teo

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.....ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ....ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ....ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.....ΚΛΠ...ΚΛΠ...ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ 20 ΜΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗ......ΑΝΗΘΙΚΟΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΥΛΑ ΣΑΣ

ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

Λυκειάρχης

217 εκατομμύρια από τα οποία τα 50; σε μια ιδιωτική επένδυση μιας ΠΑΕ!!!! υπό το φερετζέ μιας ερασιτεχνικής αεκ... Αλλά από την τσέπη της τα έβαλε; Επίσης από που πηγάζουν οι απαιτήσεις Μελισσανιδη για υπογειοποίηση του όμορου δρόμου; και με πόσα εκατομμύρια; φτάνει 1 δις; απερίγραπτο θράσος προσβολή μεγάλη για όλους μας τους χρεωκοπημενους και ξεφτίλα μας απερίγραπτη.... 6

ΑΕΚΤΖΗΣ

Δεν καταλαβαίνω. Η ομάδα είναι ΠΑΕ. Τα περι ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι αστεία μια και ο ερασιτέχνης δεν έχει ανάγκη απο μεγάλο γήπεδο. Γιατί δίνει η περιφέρεια λεφτά για το γήπεδο που χρειάζεται η ΠΑΕ? Γιατί να δίνονται λεφτά για οποιοδήποτε γήπεδο ΠΑΕ εκτός αν αναμένονται έσοδα προς το κράτος που τουλάχιστον εγώ δεν αντιλαμβάνομαι. Πληρώνουμε τα φέσια των ομάδων (δες φέσια ΠΑΕ ΑΕΚ) θα πληρώνουμε και τα γήπεδά τους; Τόσα έργα έχει ανάγκη η νομαρχία πχ. δρόμοι, πάρκα, αντιπλημμυρικά κλπ και δεν γίνονται απο έλλειψη χρημάτων και δίνονται λεφτά σε μια ΠΑΕ;

Wisdom

Εντάξει μας έπεισες ότι είσαι ΑΕΚτζής εσύ. Καταρχήν όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας είτε ανήκουν στο Δημόσιο (Δήμοι, Περιφέρειες, Γενικές Γραμματείες κλπ) είτε σε ερασιτεχνικά σωματεία. Όλα μα όλα ανεξαιρέτως τα μεγάλα ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) γήπεδα και στάδια έχουν χρηματοδοτηθεί είτε εξ'ολοκλήρου, είτε κατά ένα μεγάλο ποσοστό (άμεσα ή έμμεσα) από το Ελληνικό Δημόσιο. Και αυτό δεν είναι ελληνική πατέντα, καθώς το ίδιο γίνεται στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, με τη λογική ότι έτσι ενισχύεται ο αθλητισμός αλλά και οι τοπικές οικονομίες. Ακόμα και όταν τα γήπεδα δεν έχουν χαρακτήρα μαζικού αθλητισμού αλλά χρησιμοποιούνται μόνο από ΠΑΕ, ΚΑΕ κλπ, και πάλι τα ερασιτεχνικά σωματεία στα οποία ανήκουν έχουν μεγάλα έσοδα από τη χρήση τους, τα οποία χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη των ερασιτεχνικών τους τμημάτων. Στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ υπάρχει ένας λόγος παραπάνω, καθώς το μεν οικόπεδο ανήκει απευθείας στην ερασιτεχνική ΑΕΚ και στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, ένα έργο πολιτισμού και ιστορικής μνήμης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sddd

Στη σκέψη και μόνο πως η πατρίδα του μπορεί να μπει σε πολύ δύσκολες ποδοσφαιρικές μέρες για το ζήτημα του ρατσισμού, ο πάλαι ποτέ σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Βουλγαρίας, Χρίστο Στόιτσκοφ δάκρυσε σε τηλεοπτική εκπομπή

1
FANT

Φορτισμένη η ομιλία του Ολλανδού εκλέκτορα προς τους διεθνείς μας μετά το παιχνίδι με τη Βοσνία, όπου τους υπενθύμισε την υποχρέωσή τους απέναντι στην Εθνική - Η δουλειά που γίνεται με τις ατομικές αξιολογήσεις των παικτών

2
LAZIO

Μέρος του γηπέδου της Λάτσιο θα παραμείνει κλειστό στον αγώνα κόντρα στη Σέλτικ, καθώς oι «λατσιάλι» τιμωρήθηκαν από την UEFA για ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών τους στην αναμέτρηση ενάντια στη Ρεν για το Europa League