Προκριματικά Champions League: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν

Προκριματικά Champions League: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν

Εκτός έδρας το πρώτο μας, στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ρεβάνς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League

fortou-olsp
Με τη Βικτόρια Πλζεν κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League αποφεύγοντας την Αϊντχόβεν, η οποία θα αντιμετωπίσει τη Βασιλεία.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τσεχία και η ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι αγώνες της δεύτερης προκριμτικής φάσης του Champions League θα διεξαχθούν:

- οι πρώτοι το διήμερο 23-24 Ιουλίου

- οι δεύτεροι το διήμερο 30-31 Ιουλίου.

Σε περίπτωση πρόκρισης ο Ολυμπιακος εκτός του ότι συνεχίζει την προσπάθειά του για να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια που δίνει το «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών στους ομίλους του Champions League, eξασφαλίζει αυτόματα την είσοδό του και τους ομίλους του Europa League.

Το προφίλ της Βικτόριας Πλζεν

Κλείσιμο
Η Βικτόρια Πλζεν την περσινή σεζόν διεκδίκησε μέχρι το τέλος τον τίτλο του πρωταθλητή Τσεχίας, τον οποίο κατέκτησε η Σλάβια Πράγας.

Στην Ευρώπη έπαιξε στους ομίλους του Champions League στον ίδιο όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας τερματίζοντας στην τρίτη θέση αν και είχε την χειρότερη άμυνα με 16 τέρματα παθητικό σε 6 παιχνίδια.

Στους «32» του Europa League αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την οποία αποκλείστηκε καθώς αν και την κέρδισε εντός έδρας με 2-1, στην Κροατία γνώρισε ήττα με 3-0.

Το αστέρι

Η μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού είναι ο Μίκαελ Κρμέντσικ. Ο 26χρονος Τσέχος επιθετικός ανήκει στην Βικτόρια Πλζεν από το 2011 κι έπειτα από αρκετές χρονιές που πέρασε σε άλλες ομάδες ως δανεικός, έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, από το 2016 είναι και διεθνής με την Εθνική Τσεχίας, έχοντας 8 τέρματα σε 19 συμμετοχές.

Ο προπονητής

Στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν βρίσκεται ο Πάβελ Βρμπα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Η προηγούμενη ήταν από το 2008 έως το 2013, ενώ τώρα επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας το καλοκαίρι του 2017 και συνεχίζει. Γνωρίζει καλά την ομάδα, έχει φτάσει σε τίτλους, ενώ έχει ανακηρυχθεί καλύτερος προπονητής στην Τσεχία 7 φορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης