Χάντμπολ, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 22-17: Ερυθρόλευκο βήμα τίτλου στον επεισοδιακό τρίτο τελικό!

Χάντμπολ, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 22-17: Ερυθρόλευκο βήμα τίτλου στον επεισοδιακό τρίτο τελικό!

O Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier - Εκπληκτικός ξανά ο Τσιλιμπάρης, φοβερός ο Ρέινα με 5 γκολ - Ένταση και προσωρινή διακοπή στο Β' ημίχρονο

4811613
Με τον Τσιλιμπάρη σε μεγάλη μέρα και με τον Ρέινα να είναι καταπληκτικός με 5 γκολ και πολλή δουλειά και στη δημιουργία, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή επικράτησε της ΑΕΚ με 22-17 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Handball Premier.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν σχεδόν από την εκκίνηση το προβάδισμα στο παιχνίδι, προηγήθηκαν με 12-7 στο μισό του αγώνα και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι σε δύο σημαντικές στιγμές για την εξέλιξη του. Την πρώτη στο 43' όταν ο Ολυμπιακός είχε μείνει με δύο παίκτες και τον Τσιλιμπάρη στο γήπεδο, όταν οι "ερυθρόλευκοι" φορτώθηκαν με τέσσερα δίλεπτα στο 43' και μείωσαν μόλις κατά ένα γκολ (16-12), ενώ στο 56' ο Ζαμπούνης σε κόντρα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιλιμπάρη σε κόντρα για να μειώσει στα δύο γκολ. Αμέσως μετά ο Ρέινα έκανε το 20-16 και έκρινε ουσιαστικά το ματς.

Στο σημείο που ο Ολυμπιακός έμεινε με 3 παίκτες στο γήπεδο, υπήρξε και διακοπή, αφού οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" έφτυναν τον διαιτητή, αλλά και πέταξαν κάποια αντικείμενα. Η σειρά μεταφέρεται στο "Γ. Κασιμάτης" την Τρίτη 28.5, όπου αν νικήσει ο Ολυμπιακός, κατακτά τον τίτλο.

O Ολυμπιακός πήρε γρήγορα μια διαφορά με 5-2 και λίγο αργότερα με το 7-4 σε ένα διάστημα που και πάλι η ΑΕΚ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς είχε πολλά προβλήματα, ώστε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την Ένωση, μόνον ο Αργυρού και ο Παλεβίτσιους σκόραραν, με αποτέλεσμα. Ο Τζηράς έκανε το 10-5 στο 26' και ο Λέμος έκλεισε το προβάδισμα των "ερυθρολεύκων" με 12-7 για το ημίχρονο.

Κλείσιμο
Από το 13-7 και με δύο γκολ του Δομπρή και ένα πέναλτι του Σλοβάκου Μπάλαζ, η ΑΕΚ μείωσε σε 15-11 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κατεβάσει και άλλο τη διαφορά, όταν οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν με τον τερματοφύλακα και δύο παίκτες μετά από τέσσερα δίλεπτα. Ο Αργυρού μείωσε σε 16-12 κάπου εκεί έγινε διακοπή, με τον διαιτητή, να δέχεται νερά, αλλά η ΑΕΚ δεν το αξιοποίησε. Ο Ζαμπούνης είχε την ευκαιρία να μειώσει σε δύο γκολ στο 56', αλλά ο Ρέινα αμέσως μετά έκανε το 20-16, ενώ ο Κανδύλας το 21-16 για να γείρει οριστικά η πλάστιγγα και να γίνει το 22-17, για το 2-1 στη σειρά.

Ένταση και διακοπή στο Β' ημίχρονο
Κατά τη διάρκεια του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 12ο λεπτό, ο Σανίκης του Ολυμπιακού δέχθηκε δίλεπτη αποβολή όπως κι ο συμπαίκτης του Λέμος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μείνει με τρεις παίκτες (!!!) αφού νωρίτερα είχαν αποβληθεί και οι Αραπακόπουλος, Τσίλης.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε το γκολ κι όταν έκανε την σέντρα έπεσε νερό προς την πλευρά των διαιτητών με αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή διακοπή.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/s/0j0zu/deinha" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>



Πηγή:www.sport-fm.gr
http://www.sport-fm.gr/article/ekane-to-2-1-kai-aggizei-ton-titlo-o-olumpiakos/3984954
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης