Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: Αποστάσεις από τις κόντρες στο πρωτάθλημα μπάσκετ

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης: Αποστάσεις από τις κόντρες στο πρωτάθλημα μπάσκετ

«Δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία», λένε πηγές από την Ομοσπονδία

EOKBASKET-768x454
Αποστάσεις από την κόντρα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα μπάσκετ, κρατά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καμία ανάμιξη, ενώ ταυτόχρονα συνιστά ψυχραιμία σε όλες τις πλευρές.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ξεκαθαρίζει ότι η διοργάνωση του πρωταθλήματος Α1 δεν ανήκει στην Ομοσπονδία, αλλά στον ΕΣΑΚΕ.

Όπως εξηγούν, η διοργάνωση του πρωταθλήματος, διέπεται από τους οικείους κανονισμούς και τις πειθαρχικές διαδικασίες, ενώ η διαιτησία σε αυτό διαχειρίζεται σύμφωνα με τον Νόμο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ.

«Η εφαρμογή των Νόμων και των διεθνών και εθνικών Κανονισμών ήταν, είναι και θα είναι η μόνιμη φροντίδα και προσπάθεια της Ομοσπονδίας μας και τώρα πιο πολύ από ποτέ διαφαίνεται αναγκαίο να τηρηθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Πολιτεία και την Αθλητική Δικαιοσύνη απαρέγκλιτα και με ταχύτητα και  αποτελεσματικότητα», αναφέρουν πηγές από την ΕΟΠ στην πρώτη αντίδραση για το θέμα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, συνιστά ψυχραιμία και σύνεση.

«Στην παρούσα συγκυρία, απαιτείται ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους φορείς», αναφέρουν πηγές της ΕΟΠ, ενώ αφήνουν αιχμές για την στάση της Πολιτείας, σημειώνοντας ότι «δεν βοηθά η δεξιοτεχνία των εντυπώσεων και η συντεταγμένη μετάθεση των ευθυνών όπως φαίνεται να επιχειρείται μεταξύ άλλων και από την Πολιτεία».

Κλείσιμο
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είναι ο μοναδικός επίσημος θεματοφύλακας του αθλήματος στην χώρα, και είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους του Κράτους και τους διεθνείς κανονισμούς του αθλήματος, όπως επιτάσσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία FIBA στην οποία υπόκειται ως πλήρως εναρμονισμένη καταστατικά Εθνική Ομοσπονδία αλλά και – κυρίως - η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Από την αρχή αυτή είναι αμετακίνητη.

Η Ομοσπονδία παράλληλα υπηρετεί και καλλιεργεί την καλαθοσφαίριση εντός της ελληνικής Επικράτειας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή μέριμνα, προσπάθεια και φροντίδα για την ανάπτυξη του αθλήματος και την προβολή και επιτυχημένη διάκρισή του σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο με όλα τα γνωστά πρόσφατα και παλαιότερα επιτεύγματα, που αναδεικνύουν σταθερή και υγιή δομή που δεν κρέμεται από μία κλωστή», αναφέρουν από  την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης