Κομνηνός: «Η Ευρωλίγκα προτάσσει τα έσοδα και την προβολή της»

Κομνηνός: «Η Ευρωλίγκα προτάσσει τα έσοδα και την προβολή της»

Ο CEO του Basketball Champions League έκανε λόγο για διαφορετική φιλοσοφία μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας

komninos
Ο Πατρίκ Κομνηνό, μιλώντας στο business forum «basketball to business success», που διοργάνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο Μακεδονία Παλλάςς έκανε λόγο για διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκας κατηγορώντας τη δεύτερη για ιδιοτέλεια.

«Δεν μου αρέσει να την χαρακτηρίζω ως κόντρα, είναι σίγουρα διαφορετική φιλοσοφία. Εμείς ως FIBA, έχουμε μια ευθύνη να προστατέψουμε τα πρωταθλήματα και τις Εθνικές ομάδες. Εκεί υπάρχει μια διαφωνία με την Euroleague που προκειμένου να αυξήσουν τα δικά τους έσοδα και την δική τους προβολή, έρχονται πολύ συχνά αντιμέτωπες με τις Εθνικές ομάδες και τα πρωταθλήματα. Θέλω να πιστεύω όμως, επειδή θέλουμε όλοι θέλουμε να δούμε μια γιγάντωση της «πίτας» του μπάσκετ, πως κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσουμε το μπάσκετ ενιαία και να δώσουμε μια λύση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Basketball Champions League.

Παράλληλα, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για αυτή την πρωτοβουλία, είναι μια προσπάθεια στην σωστή κατεύθυνση. Κανονικά θα πρέπει να γνωρίζει κανείς την ανάγκη αντιμετώπισης του μπάσκετ και έως προϊόν πέραν σαν μιας αθλητικής εκδήλωσης. Είναι κάτι που οι ΚΑΕ οφείλουν να υποστηρίξουν και να προωθήσουν. Νομίζω ότι η αναγνώριση που δίνει ο ΠΑΟΚ στην ανάγκη για επιχειρηματικότητα γύρω από το μπάσκετ είναι πολύ σημαντική, το γεγονός ότι έχουν προσέλθει τόσες εταιρίες εδώ πέρα αναδεικνύει αυτή την ανάγκη και σίγουρα είναι μια πρωτοβουλία που χρίζει προβολής και εύχομαι να συνεχιστεί. Είναι μακρύς ο δρόμος για να μπορέσει το μπάσκετ να έρθει στα επίπεδα που του αξίζει».

Όσο για την απήχηση του μπάσκετ στην Ελλάδα, είπε: «Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει μια καλή αντιμετώπιση, παραμένει δημοφιλές άθλημα που συναγωνίζεται το ποδόσφαιρο σε επίπεδα προβολής. Οι Ευρωπαϊκοί τίτλοι των ομάδων πιστοποιούν αυτό το γεγονός. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το μπάσκετ παρότι είναι σε πολλές χώρες το δεύτερο άθλημα χάνει συνεχώς μερίδιο από άλλα αθλήματα. Ακριβώς επειδή δεν έχει καταφέρει να βρει ένα μοντέλο διοίκησης η οργάνωσης των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η πίτα παραμένει μικρή για αυτό που αντιπροσωπεύει το μπάσκετ και νομίζω ότι πως η προσπάθεια που κάνουμε εμείς ως Champions League αλλά και η προσπάθεια των ομάδων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να πάρει το μπάσκετ το μερίδιο που του αξίζει».

Ερωτηθείς για την προσέλευση του κόσμου στο BCL απάντησε: «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι σε αυτή τη φάση τα γήπεδα θα γεμίσουν. Η στατιστική που έχουμε τα δύο πρώτα χρόνια μας δείχνει ότι σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μια αύξηση 40 με 45%. Είναι λογικά καθώς είναι αγώνες ζωής και θανάτου. Προφανώς στον πρώτο ελληνικό «εμφύλιο» δίνει μια ιδιαίτερη χροιά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα».
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης