Παναθηναϊκός Blog: Όσο νικά, τόσο ελπίζει

Παναθηναϊκός Blog: Όσο νικά, τόσο ελπίζει

Η πιο σημαντική νίκη μέχρι την επόμενη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, που συνεχίζει να ελπίζει, ενόψει των εκτός έδρας “τελικών”. Το τέλειο επιθετικά ημίχρονο, ο Καλάθης που κουβαλά την ομάδα στις πλάτες του όσο (δεν) πάει, ο υποτιμημένος Τόμας, ο ρόλος-κλειδί Παπαπέτρου και οι καθοριστικοί εκτελεστές.

calathes
Στο σημείο που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, είναι ο ορισμός αυτού που λέμε “τεντωμένο σχοινί”. Εξάλλου, το είπε και ο Ρικ Πιτίνο στους παίκτες του πριν το παιχνίδι με την Χίμκι, πως από ως το τέλος χρειάζονται 7/8 νίκες, θεωρώντας την δεδομένη πίεση… ευεργετικό παράγοντα.

Η πρώτη απαραίτητη νίκη ήρθε με ομαδική δουλειά και πολλούς πρωταγωνιστές και οι “πράσινοι” συνεχίζουν να ελπίζουν για τα playoffs. Και θα συνεχίζουν να ελπίζουν μόνο αν τα 2/3 της εξόρμησής τους, σε Λας Πάλμας (Γκραν Κανάρια) και Πόλη (Νταρουσάφακα) συνδυαστούν με νίκες, πριν το μοναδικό παιχνίδι όπου δεν θα έχουν άγχος, στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ, για ευνόητους λόγους, με κύριο την ισχύ του αντιπάλου, αφού κανείς δεν περιμένει νίκη στο… άντρο της ομάδας του Ιτούδη.

Το πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Χίμκι ήταν εξαιρετικό, με τον τρελό ρυθμό να βγάζει 65 πόντους στην επίθεση, αλλά επειδή οι Μοσχοβίτες είναι ομάδα που της αρέσει η… τρέλα, εκμεταλλεύτηκε το νωθρό τρίτο δεκάλεπτο, όπου η μετάπτωση της “πράσινης” απόδοσης ήταν τέτοια που προσωρινά σκόρπισε ανησυχία.

Ομως, το… φρένο που μπήκε αμυντικά κυρίως εξάλειψε την ανησυχία και παρά τους μόλις 29 πόντους του δεύτερου μέρους, διασφάλισε μια νίκη που είναι εξαιρετικά σημαντική, ως το επόμενο παιχνίδι, όπου πρέπει να κατακτηθεί μια ακόμα πιο σημαντική νίκη…


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης