Europa League, Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0: Η πρόκριση χάθηκε στον Πειραιά

Europa League, Ντινάμο Κιέβου-Ολυμπιακός 1-0: Η πρόκριση χάθηκε στον Πειραιά

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε στο Κίεβο (1-0) - Αν και η Ντιναμό προηγήθηκε στο σκορ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις μεγάλες στιγμές τους να μείνουν σε τροχιά πρόκρισης όμως οι ευκαιρίες των Μασούρα, Χασάν και Γκερέρο αποδείχτηκαν καταδικαστικές όπως και το 2-2 του πρώτου αγώνα!

olb0
Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού για φέτος σταμάτησε στο Κίεβο. Δυστυχώς για τους ερυθρόλευκους μία αμυντική αδράνεια στο πρώτο γκολ του Σολ με τη Ντιναμό Κιέβου σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επιθετικά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους, τους οδήγησε στην ήττα με το τελικό 1-0 και στον αποκλεισμό από τους Ουκρανούς από την συνέχεια του Europa.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ
Ο Πορτογάλος δεν είχε καμία έκπληξη σχετικά με το πως παρέταξε τον Ολυμπιακό στο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Ο αρχικός σχηματισμός του Ολυμπιακού: Σα πορτιέρο, άμυνα με Μεριά, Σισέ, Τσιμίκα και Τοροσίδη, κέντρο με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, επιτελικός ο Φορτούνης, άκρα με Ντίας και Ποντένσε και φορ ο Χασάν.

Θυμηθείτε την εξελιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

ΜΕ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ Η ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ
Ο Χάτκσεβιτς επέλεξε να μην κάνει αλλαγές στο βασικό του σχήμα. Μπόικο κάτω από τα δοκάρια, οι τέσσερις της άμυνας οι Μικολένκο, Σαμπάνοφ, Μπούρντα και Κεζντιόρα. Κέντρο με τριάδα με τους Σεπελίεφ έξω αριστερά, τον Σαπαρένκο κεντρικό χαφ, τον Μπουγιάλσκι έξω δεξιά και τριάδα στην επίθεση με Βέρμπιτς και Τσιγκάνκοφ ακραίους και τον Σολ φορ.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ
Στο 7ο λεπτό ο Χασάν είχε το πρώτο σουτ για τον Ολυμπιακό μετά από μεταβίβαση του Φορτούνη και ενώ η Ντιναμό είχε μπει με πίεση στο ματς. Οι Ουκρανοί είχαν αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 11' ο Ολυμπιακός έβγαλε μία ωραία αντεπίθεση με το γύρισμα του Τσιμίκα να φεύγει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα προσπαθούσε και από το κέντρο και από τα άκρα να απειλήσει ενώ στο 16' είχε ξανά καλή στιγμή από γύρισμα του Τσιμίκα που έβγαλε δύσκολα ο Μπόικο. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν ως βασικά πρόσωπα των επιθέσεών τους σε εκείνο το διάστημα, τους Ποντένσε, Τσιμίκα και Φορτούνη.

ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1-0 Ο ΣΟΛ
Κλείσιμο
Στο 32' μετά από μία φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού και αδυναμία όλων να διώξουν ο Μικολένκο έβγαλε την μπάλα προς τον Σολ με τον Μεριά να μην κόβει σωστά και τον Ισπανό να βρίσκει την μπάλα και να στέλνει στην γωνία του Σα για το 1-0. Ευθύνη στην φάση είχε και το δεξί άκρο του Ολυμπιακού αλλά και ο Σισέ. Στο 35' ο Σεπελίεφ είχε ένα σουτ άουτ. Στο 41' ο Σισέ έδιωξε καίρια μία σέντρα των Ουκρανών και στο 45' ο Μπόικο μπλόκαρε μπαλιά του Φορτούνη. Στις καθυστερήσεις του α' μέρους είχε ο Σα μία μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ του Σολ.



ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΑΝΤΙ ΖΙΛ ΝΤΙΑΣ ΑΛΛΑ Η ΝΤΙΝΑΜΟ ΠΡΕΣΑΡΕ ΞΑΝΑ
Ο Μαρτίνς έβαλε στο ξεκίνημα του β' μέρους τον Μασούρα αντί του Ντίας αλλά η Ντιναμό πίεσε ξανά. Στο 60ό λεπτό ο Φορτούνης βρήκε χώρο και πέρασε τους προσωπικούς του αντιπάλους για να σουτάρει και ο Μπόικο να μπλοκάρει ενώ μετά απείλησε ξανά με σέντρα. Στο 64' ο Σαπαρένκο είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Σα ενώ αμέσως μετά ο Μασούρας είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία με σουτ.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΚΕΡΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΤΧΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΧΑΣΑΝ
Ο Πορτογάλος προπονητής θέλησε να κάνει τις τελευταίες του κινήσεις βγάζοντας στο 65' τους Φορτούνη και Μπουχαλάκη για να βάλει στις θέσεις τους, τους Γκερέρο και Νάτχο. Στο 69' ο Τσιγκάνκοφ είχε ένα σουτ που δεν ανησύχησε τον Σα. Στο 74' ο Μασούρας έβγαλε εξαιρετικά στον Χασάν που από κοντά είδε τον Μπόικο να του λέει 'όχι'. Στο 81' ο Ολυμπιακός επιχείρησε με τον Τσιμίκα να απειλήσει αλλά δεν πέρασε την μπάλα από το τείχος. Στο 83' ο Χασάν έστειλε την μπάλα έξω από κόρνερ του Ποντένσε. Στο 87' ο Γκερέρο επίσης έχασε μεγάλο τετ α τετ. Στο 91' ο Μπόικο έπιασε και σουτ του Νάτχο. Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στο ματς και το τελικό 1-0 έστειλε τους Ουκρανούς στην επόμενη φάση του Europa.

MVP: Ο πορτιέρο Μπόικο πρώτα για τις επεμβάσεις του κυρίως στο β' μέρος. Μετά ο Σολ μόνο και μόνο για το γκολ του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Η Ντιναμό γενικά είχε αρκετούς παίκτες της σε καλή ημέρα όπως τον Σαπαρένκο που ταλαιπώρησε αρκετά τον Ολυμπιακό. Από τους Πειραιώτες ξεχώρισαν σίγουρα ο Σα και ο Γκιγιέρμε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τα περισσότερα βασικά ατού του Ολυμπιακού κυρίως στην γραμμή κρούσης του δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Η ΓΚΑΦΑ: Όλη η αμυντική αντίδραση του Ολυμπιακού στην φάση του 1-0 από τον Σολ. Επίσης οι χαμένες ευκαιρίες του στο β' μέρος.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με ορισμένα προβλήματα η διαιτησία στο θέμα των φάουλ και του πειθαρχικού τομέα. Υπήρχαν και σχετικές φάσεις όπως όταν ο Κεζντιόρα πάτησε τον Ποντένσε αλλά δεν δόθηκε τίποτα. Αυτά ως προς το ξεκίνημα του α' μέρους. Στην συνέχεια ο διαιτητής προσπάθησε να ισορροπήσει κάπως τα πράγματα. Αν και αρχικά έδειξε διάθεση να μην βγάλει κάρτες στην συνέχεια το έκανε και για τις δύο ομάδες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός το παιχνίδι στο Κίεβο το έχασε πολύ περισσότερο από την επίθεσή του και την αδυναμία του να κάνει γκολ τις φάσεις που είχε παρά από την άμυνά του. Ειδικά με τις μεγάλες χαμένες φάσεις του β' μέρους.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπόικο, Βέρμπιτς (90+ Ρούσιν), Σεπελίεφ, Σολ (90+ Αλιμπέκοφ), Σαπαρένκο (76' Γκαρμάς), Τσιγκάνκοφ, Μικολένκο, Μπούρντα, Μπουγιάλσκι, Σαμπάνοφ και Κεζντιόρα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπουχαλάκης (65' Νάτχο), Ποντένσε, Σισέ, Φορτούνης (65' Γκερέρο), Γκιγιέρμε, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Ντίας (46' Μαασούρας) και Τοροσίδης.


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης