«Aphrodite Cup 2019»: Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής είναι μικρογραφία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

«Aphrodite Cup 2019»: Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής είναι μικρογραφία ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Έντονο άρωμα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα έχει το 5ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής “Aphrodite Cup”, σε ό,τι αφορά στο ανσάμπλ της κατηγορίας νεανίδων

nasble
Την συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση της ρυθμικής στη χώρα μας έχουν επιβεβαιώσει οκτώ εθνικές ομάδες ανσάμπλ νεανίδων από Ευρώπη και Αφρική (Τσεχία, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ελβετία, Ρουμανία, Ελλάδα και Αίγυπτος), καθώς και τρία σωματεία από ισάριθμες ηπείρους: Η Ακαδημία Ριαζάν από τη Ρωσία, η ομάδα “Olympic” από το Καζακστάν και ο σύλλογος “Silhouettes of York” από τον Καναδά.

Τόσο για τις νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες, όσο και για τις αντίστοιχες από το εξωτερικό, το “Aphrodite Cup 2019” θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο τεστ ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μπακού (16-19 Μαΐου), αλλά και ενόψει του αντίστοιχου παγκόσμιου πρωταθλήματος νεανίδων της Μόσχας (19-21 Ιουλίου).

Τη νεοσύστατη Εθνική νεανίδων του ανσάμπλ απαρτίζουν εννιά αθλήτριες γεννημένες το 2004 και 2005 (Ήλια Αλεξοπούλου, Νίνα Ανδρεανίδου, Μαρίνα Ανδρόνικου, Κατερίνα Βούσουλα, Ραφαηλία Γουργιώτη, Αγγελική Καραγιάννη, Άννα Μαργιώλη, Φωτεινή Παυλίδου, Ελένη Ρίζου), οι οποίες προετοιμάζονται μαζί από τα μέσα Νοεμβρίου.
Την προπονητική επίβλεψη της ομάδας μοιράζονται η Σοφία Αϊβαθιάδου, η Φωτιάννα Δουφεξοπούλου και η Φωτεινή Κωτσοπούλου, ενώ σημαντική συμβολή στην σύνθεση των προγραμμάτων στα 5 στεφάνια και στις 5 κορδέλες είχε και η Βουλγάρα προπονήτρια - χορογράφος Σαβίνα Γκάντσεβα.

«Η δημιουργία Εθνικής ομάδας ανσάμπλ νεανίδων, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, είναι μία καινούργια προσπάθεια. Ξεκινήσαμε αργότερα από άλλες χώρες, αλλά μέσα σ’ αυτούς τους τρεις μήνες έχουμε δει θετικά στοιχεία και συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς. Έχουμε στα χέρια μας παιδιά που προέρχονταν από διαφορετικά σωματεία και μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στο ατομικό, σταδιακά όμως μαθαίνουν τις ιδιαιτερότητες του ανσάμπλ», λέει η ομοσπονδιακή προπονήτρια Φωτεινή Κωτσοπούλου, για να συμπληρώσει:

«Τα κορίτσια έχουν ενθουσιασμό, έχουν πολλή διάθεση και δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν. Ασφαλώς θα χρειαστούν χρόνο για να μπουν στην ομαδική φιλοσοφία του ανσάμπλ, να αφομοιώσουν τις χορογραφίες και να πετύχουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, ωστόσο η προσπάθειά τους δεν εξαντλείται στην κατηγορία των νεανίδων. Πέρα από τις φετινές διοργανώσεις έχουμε το βλέμμα και στο απώτερο μέλλον, αφού αυτή η γενιά αθλητριών μπορεί σε βάθος χρόνου να ενισχύσει την αντίστοιχη ομάδα των γυναικών».

Κλείσιμο
Το «βάπτισμα του πυρός» θα έρθει για τις «μικρές» του ελληνικού ανσάμπλ στο “Aphrodite Cup”, το οποίο ασφαλώς θα τους δώσει ξεχωριστή ώθηση, όπως τονίζει η κυρία Κωτσοπούλου:
«Το ‘Aphrodite Cup’ είναι μία διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου, που γίνεται καλύτερη κάθε χρόνο. Περιμένουμε φέτος έναν σπουδαίο αγώνα στην κατηγορία νεανίδων, με την συμμετοχή πολλών και αξιόλογων ομάδων. Για τα κορίτσια της Εθνικής θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία το να αγωνιστούν μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους. Ο κόσμος που θα βρεθεί στις εξέδρες θα είναι σύμμαχός τους, θα τις γεμίσει δύναμη και αυτοπεποίθηση, ώστε να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Το διεθνές τουρνουά ρυθμικής “Aphrodite Cup 2019” συνδιοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία», την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, αποτελώντας για άλλη μια χρονιά τη μοναδική διοργάνωση που γίνεται επί ελληνικού εδάφους και είναι ενταγμένη στο επίσημο αγωνιστικό ημερολόγιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η COSMOTE TV.

Στους αγώνες αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερες από 200 αθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ, εκπροσωπώντας 20 και πλέον χώρες από πέντε ηπείρους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης