Μπάνκι για το Intercontinental Cup: “Δεν θα “σκοτώσουμε” την ταυτότητα μας, θα την αποδείξουμε”!

Μπάνκι για το Intercontinental Cup: “Δεν θα “σκοτώσουμε” την ταυτότητα μας, θα την αποδείξουμε”!

Είναι η ιστορία που επαναλαμβάνεται ή μήπως η εξελικτική πορεία και οι νόμοι της ανάπτυξης που κυριαρχούν, μας καθιστούν μάρτυρες ακόμα ενός milestone της μετάλλαξης που υφίσταται το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια;

jhdhf375



Καλή ερώτηση! Αν υπήρχε και η απάντηση, θα ήταν ακόμα καλύτερη. Επιστημονικές και δημοσιογραφικές έρευνες που ασχολήθηκαν με το evolution του μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια, επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες αλλαγές οι οποίες έγιναν και ουσιαστικά έχουν παίξει ρόλο ώστε σήμερα το άθλημα να συστήνεται με αυτό το προφίλ στην κοινότητά του:

– Η εισαγωγή του τριπόντου
– Η αθλητικότητα των παικτών
Κλείσιμο
– Τα custom προπονητικά προγράμματα, που επιτρέπουν στους αθλητές να γίνονται καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα και ως εκ τούτου…
– Η αύξηση της ταχύτητας και της σωματοδομής των πρωταγωνιστών
– Οι πολλές περισσότερες κατοχές

Αυτές είναι οι αλλαγές που έχουν “εμπνεύσει” ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την εικόνα του μπάσκετ που βλέπουμε σήμερα. Συζητήσεις επί συζητήσεων λαμβάνουν χώρα παντού, σε όλα τα πάνελ, είτε αυτά είναι τεχνοκρατικά, είτε απλά, σε φιλικά τραπέζια, για την εξέλιξη του μπάσκετ.

Το Intercontinental Cup, το οποίο επιστρέφει στη ζωή μας με έναν τρόπο θεαματικό, παγκόσμιο και σίγουρα μοναδικό συγκριτικά με τα events που είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα, προσφέρει ευκαιρίες. Σε όλους. Στις ομάδες, στους παίκτες, στους προπονητές, στη FIBA, στην παγκόσμια μπασκετική κοινότητα. Και κυρίως σε όλους εμάς, που για πρώτη φορά, σε συλλογικό επίπεδο θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την ένωση τεσσάρων διαφορετικών μπασκετικών κόσμων.

Θα μου πεις τώρα: Εν έτει 2019, την εποχή της επανάστασης στην επικοινωνία, όπου οι εικόνες απ’όλο τον κόσμο ταξιδεύουν με αστραπιαία ταχύτητα και η γνώση μοιράζεται παντού και πολλές φορές δωρεάν για όποιον θέλει να την λάβει, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που παραμένουν “μυστικά”.

Ωστόσο, το Eurohoops, με αφορμή της διοργάνωση του Intercontinental Cup και της διασταύρωσης των τεσσάρων διαφορετικών πολιτισμών, αρχίζει ένα ταξίδι στον πλανήτη μπάσκετ, αναζητώντας απαντήσεις, ενδιαφέροντα, σημεία, που προσφέρουν, όχι ίντριγκα, φυσικά, αλλά τροφή για συζήτηση σχετικά με το μπάσκετ αυτό καθαυτό. Ποτέ άλλοτε, σε διασυλλογικό επίπεδο, δεν παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παρελάσουν από το ίδιο παρκέ, τέσσερις διαφορετικές φιλοσοφίες, που εκπροσωπούν ισάριθμα σημεία του πλανήτη. Ο πλούτος και η εμπειρίες που θα προκύψουν θα είναι ανυπολόγιστες, έστω κι το μπάσκετ, παρά τις διαφοροποιήσεις του, είναι ένα, κοινό και αγαπητό σε όλο τον κόσμο.

“Αρχικά αυτό θα ήθελα να πω είναι ότι είμαι περήφανος που η ομάδα μου κι εγώ αποτελούμε μέρος αυτής της διοργάνωσης. Το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι κάτι εκπληκτικό. Έχουμε την ευκαιρία να πάμε στη Νότια Αμερική, να παίξουμε με τρεις ομάδες προερχόμενες από τρεις διαφορετικές κοινωνίες, μέσα στο σπίτι τους. Είμαι ενθουσιασμένος” είπε ο Λούκα Μπάνκι, ο πρώτος από του καλεσμένους του eurohoοps.net, πoυ κλήθηκε να κάνει την μπασκετική ακτινογραφία του Intercontinental Cup και να αναδείξει τις ευκαιρίες, αλλά και τις σημειολογίες αυτού του μοναδικού και σούπερ ενδιαφέροντος ραντεβού.

Σύμφωνα με τον κόουτς της ΑΕΚ, που στην καριέρα του έχει υπηρετήσει διαφορετικά στυλ μπάσκετ, ακολουθώντας με μανία τις εξελίξεις στις οποίες απέδειξε τη θαυμαστή προσαρμοστικότητά του, η πρώτη αντίπαλος της ΑΕΚ στο IC, η Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή, είναι μία ομάδα που… “Εχω καταλάβει ότι είναι η αντίστοιχη Ρεάλ Μαδρίτης ή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το λατινοαμερικάνικου μπάσκετ”.

Πέρα όμως, την οργάνωσής της, που σύμφωνα με τον Λούκα Μπάνκι την καθιστούν ως… “Την κορυφαία ομάδα της Νότιας Αμερικής”, ένα πολύ βασικό συστατικό της είναι:

“Η ευρωπαϊκή επιρροή που έχει στο παιχνίδι της, περισσότερο από τις άλλες δύο ομάδες που προέρχονται από την Αμερική. Είναι μία ομάδα που της αρέσει να νικάει, έχοντας ένα πολύ ενδιαφέρον στυλ παιχνιδιού, όπου αποδεικνύει ότι ναι μεν της αρέσει να τρέχει, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει παίκτες που έχουν άριστη γνώση των βασικών: πασάρουν σωστά, παίζουν εγκεφαλικά και έχουν ευρωπαϊκή προσέγγιση στα παιχνίδια τους, παίζοντας με μυαλό και οργάνωση”.


Διαβάστε περισσότερα στο : www.eurohoops.net




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης