Η Μίλαν κάηκε στον Πειραιά: Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Η Μίλαν κάηκε στον Πειραιά: Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Ολυμπιακό

«Ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε τη Μίλαν», «γροθιά στη Μίλαν που αποκλείστηκε», «πατατράκ για τη Μίλαν» γράφουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης - Τη Δευτέρα η κλήρωση για τους «32» του Europa League - «Δεν φοβόμαστε» το μήνυμα του Φορτούνη

utuw
Αποθεωτικά υποδέχθηκαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί της Μίλαν που οδήγησε στην πρόκριση των ερυθρολεύκων στους «32» του Europa League.

«Η Μίλαν κάηκε στον Πειραιά» γράφει η ισπανική εφημερίδα Marca με τη γαλλική Equipe να γράφει ότι «οι Μιλανέζοι έχασαν τα πάντα υποκλινόμενοι με 3-1 στην έδρα του Ολυμπιακού».

Για «γροθιά» στη Μίλαν «που έμεινε εκτός από τη φάση των ομίλων» γράφει η καταλανική Mundodeportivo.

Πιο επικριτικοί για τη Μίλαν οι τίτλοι των ιταλικών μέσων ενημέρωσης. «Πατατράκ για τη Μίλαν: Αντίο Europa. Αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό» γράφει η Gazzetta dello Sport. H «tuttosport» γράφει: «Ιγκου-άουτ» και προσθέτει: «Ο Γκατούζο αποκλείστηκε. Οι ροσονέρι, έχασε με 3-1 στην Ελλάδα και βγήκε εκτός Ευρώπης. Το γκολ του Ζαπάτα αποδείχθηκε άρχηστο». «Ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε τη Μίλαν στην Ελλάδα, οι ροσονέρι έξω από την Ευρώπη. Ο Φορτούνης με πέναλτι τελείωσε τη Μίλαν...» γράφει το Sky Italia.

foto-osfp-1
foto-osfp-2
foto-osfp-4
foto-osfp-3


Φορτούνης: Δεν φοβόμαστε για τη συνέχεια

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός θα μάθει τον επόμενο αντίπαλό του στη φάση των «32» του Europa League τη Δευτέρα οπότε και είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της UEFA.

Μαζί με τους Πειραιώτες στην κληρωτίδα θα μπουν οι Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, Σάλτσμπουργκ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Τσέλσι, Γκενκ, Ντιναμό Κιέβου, Λεβερκούζεν, Αρσεναλ, Νάπολι, Βαλένθια, Ίντερ, Μπενφίκα.

Ωστόσο ο χρυσός σκόρερ των ερυθρολεύκων στον αγώνα με τη Μίλαν, Κώστας Φορτούνης, που «υπέγραψε» το τελικό 3-1 με το εύστοχο πέναλτι στο 81ο λεπτό, έστειλε το μήνυμα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο Ολυμπιακός δεν φοβάται. «Στην κλήρωση έχει μεγάλες ομάδες. Τσέλσι, Άρσεναλ, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει και περάσαμε τη Μίλαν, καλό είναι να αποφύγουμε τα μεγαθήρια, αλλά όποια κι αν έρθει, δεν φοβόμαστε» δήλωσε ο Φορτούνης.

Μεγάλο επιθετικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό

Εκτός από την μεγάλη πρόκριση στους 32 του Europa League οι ερυθρόλευκοι με τα 3 γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» πέτυχαν ένα σημαντικό ρεκόρ καθώς έφτασαν τα 22 συνολικά σε μια σεζόν στην Ευρώπη καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 2008-2009 ενώ ο λογαριασμός μπορεί να ανέβει ακόμα περισσότερο στα παιχνίδια που ακολουθούν.



Η νίκη του Ολυμπιακού έχει και μια άλλη ιστορική διάσταση καθώς η Μίλαν είχε να αποκλειστεί 17 χρόνια από φάση ομίλων. Η τελευταία φορά που οι Μιλανέζοι είχαν αποτύχει να προκριθούν από φάση ομίλων σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2000-2001. Τότε στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League είχαν έρθει τρίτοι πίσω από Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Γαλατάσαραϊ.

Μαρινάκης: Σηκώσαμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας

Δικαιωμένος δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τονίζοντας ότι όλοι είδαν την ομάδα που ονειρεύονται, μίλησε για δικαίωση όλων όσων την πίστεψαν από την αρχή ενώ έπλεξε και το εγκώμιο όλων των παικτών.

«Σήμερα ήταν μια τεράστια νίκη. Γράψαμε ιστορία. Ισως είναι η πιο ιστορική νίκη της ομάδας, γιατί συνδυάστηκε με μια πρόκριση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, που έχει πολύ καλούς παίκτες. Στα αποδυτήρια έδωσα στους παίκτες μας συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά και για την απόδοσή τους. Ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά, ήταν επιθετικός και διψασμένος για την πρόκριση. Ήταν μια δικαίωση για όλους μας. Στηρίξαμε την ομάδα από την πρώτη στιγμή, ειδικά στις δύσκολες στιγμές.

Έχουμε πίστη στην ομάδα και πιστεύουμε ότι αυτό που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι έχει μέλλον και θα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό που ζήτησα από τους παίκτες είναι να ξεκουραστούν, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να συνεχίζουμε να κερδίζουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί σηκώσαμε ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάναμε τον κόσμο μας περήφανο και πανηγυρίσαμε αυτή την μεγάλη νίκη – πρόκριση. Έρχονται μέρες γιορτινές και θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε αρχικά.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από πολύ μικρός. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο Καραϊσκάκη. Σήμερα η νίκη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, γιατί συνδυάστηκε με πρόκριση. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα φέτος και τον είδαμε πως πανηγύρισε μετά το τέλος του παιχνιδιού. Αυθόρμητα και όμορφα. Είναι αυτό που ονειρευόμαστε όλοι. Ήταν μια μεγάλη δικαίωση».

Για τις μεταγραφές ενόψει Ιανουαρίου: «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Σήμερα έδειξαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Συνεχίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα θα πάμε ακόμα καλύτερα. Βέβαια, αν μπορέσουμε να βρούμε έναν ή δύο παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά θα το κοιτάξουμε σοβαρά. Όλοι οι παίκτες μας είναι πολύ καλοί. Χτίζεται μια μεγάλη ομάδα και το μέλλον της ανήκει. Αφιερώνω τη νίκη στους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και σε όλους τους Έλληνες».





Το πάρτι των ερυθρόλευκων οπαδών

Με το σφύριγμα της λήξης οι φίλοι του Ολυμπιακού «πλημμύρισαν» τον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» για να γιορτάσει τη μεγάλη νίκη και την μεγάλη πρόκριση.

Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί «έγιναν ένα με τους παίκτες» και πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία των «ερυθρόλευκων» και του Μαρτίνς.


IMG 6216 MOV


IMG 6208 MOV


IMG 6206 MOV
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης