Απετράπη «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη

Απετράπη «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης κατάφερε να αποτρέψει ραντεβού θανάτου που είχε δοθεί μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

1863080
Την παραμονή της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Άρη διάλεξαν οι φανατικοί οπαδοί των δύο ομάδων για να λύσουν τις διαφορές τους. Το «ραντεβού θανάτου» των δύο πλευρών κανονίστηκε για το βράδυ του Σαββάτου, στις 11. Ως τόπος διεξαγωγής της συμπλοκής επιλέχτηκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χάρη στα αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων το ραντεβού απετράπη και οι οπαδοί των δύο ομάδων γύρισαν στα σπίτια τους σώοι.

Το χρονικό του αναβληθέντος ραντεβού

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ περίπου 100 κιτρινόμαυροι οπαδοί επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ και ζήτησαν από τον οδηγό να τους μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Από εκεί παρέλαβαν τα «πολεμοφόδια» τους και κινήθηκαν προς το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι κρανοφόροι νεαροί με τα ρόπαλα στα χέρια, εγκαταστάθηκαν μπροστά στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και περίμεναν τον «εχθρό».

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν εγκαίρως τους οπαδούς του Άρη και ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων για το επικείμενο ραντεβού. Περισσότεροι από 100 οπαδοί του Δικεφάλου είχαν συγκεντρωθεί την ίδια ώρα στο γήπεδο της Τούμπας.

Σκοπός της Αστυνομίας ήταν να εμποδίσει τη δεύτερη ομάδα οπαδών να κινηθεί εντός του ΑΠΘ. Δικυκλιστές των ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποιούσαν συνεχείς διελεύσεις περιμετρικά του ιδρύματος. Σε κομβικά σημεία πέριξ του πανεπιστημίου τοποθετήθηκαν διμοιρίες της ΥΑΤ. Το ΑΠΘ είχε περικυκλωθεί και η είσοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ σε αυτό είχε καταστεί αδύνατη.

Στις 12 τα μεσάνυχτα οι οπαδοί του Άρη αποχώρησαν από το πανεπιστήμιο με πορεία. Ήδη οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές νεαρών που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και κρίθηκαν ύποπτοι. Οι οπαδοί του Άρη κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του κεντρικού συνδέσμου στην περιοχή της Χαριλάου. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της παραμονή τους εντός του ΑΠΘ κάποιοι από τους οπαδούς του Άρη πυρπόλησαν μία μοτοσικλέτα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την ΥΑΒΑΧ.

Δείτε το βίντεο του thestival.gr


Thestival.gr Ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη


www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης