Κρις Σίνγκλετον: Ο βιονικός “πράσινος”, το νέο υπερόπλο της Μπάρτσα! (videos)

Κρις Σίνγκλετον: Ο βιονικός “πράσινος”, το νέο υπερόπλο της Μπάρτσα! (videos)

Ο Κρις Σίνγκλετον έπειτα από μια διετία στον Παναθηναϊκό, μετακομίζει στην Μπαρτσελόνα για να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα και το Eurohoops καταπιάνεται με την πορεία του Αμερικανού. Η… βιονική τριετία σε Ευρώπη και Κίνα, η αξιοπιστία και γιατί οι Καταλανοί επένδυσαν τόσο πολύ πάνω του.

sinfgetoon
Ρωσία, Κίνα, Ελλάδα και τώρα Ισπανία. Ο Κρις Σίνγκλετον τα τελευταία τρία χρόνια αλλάζει σταθερά παραστάσεις, ωστόσο το στοιχείο που παραμένει σταθερό είναι η αξιοπιστία του και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μπορεί σε άλλους παίκτες το ζητούμενο είναι να συμπληρώσουν συμμετοχές για κάποιο μπόνους ή το ίδιο τους το συμβόλαιο, ωστόσο στην περίπτωση του πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού και πλέον της Μπαρτσελόνα αναζητούνται με το σταγονόμετρο οι απουσίες που έχει καταγράψει, σε μια εποχή όπου η καταπόνηση σε υψηλό επίπεδο έχει χτυπήσει κόκκινο!

Το Eurohoops καταγράφει την αδιάκοπη πορεία του 29χρονου Αμερικανού σταρ, από το ΝΒΑ, ως το ΟΑΚΑ και το “Παλάου Μπλαουγράνα” και την Μπαρτσελόνα, την οποία ευελπιστεί να βοηθήσει στην επιστροφή της στην ελίτ της Ευρωλίγκας.


Florida και ΝΒΑ

Ο γεννηθείς στο Κάντον της Τζόρτζια πέρασε από το κολεγιακό πρόγραμμα του Florida State (2008-2011), όπου επί τρία χρόνια αγωνίστηκε στους Seminoles, υπό τις οδηγίες του μακροβιότερου και πολυνίκη για το συγκεκριμένο κολέγιο προπονητή, Λέοναρντ Χάμιλτον.

Το 2011 ο Σίνγκλετον θεώρησε εαυτόν έτοιμο για το ΝΒΑ και δήλωσε συμμετοχή στο draft, όπου οι Ουίζαρντς τον επέλεξαν στο Νο18 και του άνοιξαν την πόρτα του “μαγικού κόσμου”.

Από το 2011 ως το 2014 φόρεσε τη φανέλα των πρωτευουσιάνων, με τους οποίους μέτρησε 66 και 57 συμμετοχές την πρώτη διετία, με 4,6 και 4,1 πόντους αντίστοιχα, αλλά η τρίτη σεζόν του ήταν και… γρουσούζικη, αφού έχασε τους δύο πρώτους μήνες με κάταγμα στο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού.

Κλείσιμο
Αποτέλεσμα ήταν ακόμα και μετά την επιστροφή του να μη βρει ποτέ στην πραγματικότητα θέση στο rotation και με μόλις 25 συμμετοχές, να βρεθεί στην αρχή της σεζόν 2014/2015 στην Κίνα και τους Jiangsu Dragons και στη συνέχεια στην G-League και την θυγατρική των Οκλαχόμα Θάντερ, παίρνοντας την απόφαση να… κοιτάξει και προς την Ευρώπη.

Βερολίνο με Μπαρτζώκα και Λοκομοτίβ

Τη σεζόν 2015/2016 ο απόφοιτος του Florida State γνώρισε το ευρωπαϊκό μπάσκετ μέσω της συνεργασίας του με την Λοκομοτίβ του Γιώργου Μπαρτζώκα, όντας ένα από τα βασικά συστατικά ενός εξαιρετικού μείγματος, που εξέπληξε ευχάριστα και… ταρακούνησε την Ευρωλίγκα.

Η “Λόκο” στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα βρήκε τον τρόπο να έχει ένα από πλέον ανταγωνιστικά σύνολα στη διοργάνωση και να φτάσει ως το Final Four του Βερολίνου, αφήνοντας εκτός τελικής τετράδας την Μπαρτσελόνα του μετέπειτα προπονητή του Σίνγκλετον στον Παναθηναϊκό, Τσάβι Πασκουάλ, με δύο breaks και 3-2 νίκες στα playoffs.

Ο Αμερικανός ήταν πρωταγωνιστής στη σειρά και MVP στον “τελικό” πρόκρισης, με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 27 ranking στο Game 5 στο Κράσνονταρ, εμφάνιση η οποία ξεπέρασε ατομικά κι αυτή της πρεμιέρας κόντρα στον… Παναθηναϊκό στη Ρωσία, όπου είχε μετρήσει 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 21 ranking, όταν είχε αφήσει τα πρώτα του ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης