ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ολυμπιακός: Ο δεύτερος Λετονός Γιάνις έπιασε… λιμάνι! (pics+vids)

Ολυμπιακός: Ο δεύτερος Λετονός Γιάνις έπιασε… λιμάνι! (pics+vids)

Με την προσθήκη του Γιάνις Τίμα στο ρόστερ του Ντέιβιντ Μπλατ, ο Ολυμπιακός θα έχει δύο συνονόματους Λετονούς το 2018-19.

pouthenas1
Στους “ερυθρόλευκους”, o νεοαποκτηθείς φόργουορντ θα συναντήσει τον συμπαίκτη του στην εθνική Λετονίας, Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αποκτήθηκε από τους “ερυθρόλευκους” το περασμένο καλοκαίρι. Επί της ουσίας, οι Πειραιώτες πρόσθεσαν στο δυναμικό τους έναν αθλητικό φόργουορντ, κάτι που ήθελε ο 59χρονος Μπλατ ενόψει της παρθενικής του σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Με αφορμή την ανακοίνωση της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ για την απόκτηση του Τίμα, το Eurohoops ανέτρεξε στην καριέρα του Λετονού φόργουορντ θυμίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές του στα παρκέ.

Η μετακόμιση στη Ρίγα

Ο Τίμα ξεκίνησε από να παίζει μπάσκετ από μικρή ηλικία. “Γνωρίστηκε” με την πορτοκαλί μπάλα στην Κράσλαβα, όπου γεννήθηκε. Από τα 15 του μετακόμισε στην πρωτεύουσα της χώρας του, τη Ρίγα, προκειμένου να ενσωματωθεί στο προπονητικό πρόγραμμα της ASK Ρίγα. Δεν άργησε να βρεθεί και στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, καθώς από τα 16 του πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο. Μετά τη διάλυση της ASK, ο τότε ανερχόμενος παίκτης έπαιξε για σχεδόν δύο χρόνια στην DSN Ρίγα, ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Λετονίας.

Οι πρώτοι τίτλοι

Ήταν 19 όταν εξασφάλισε μεταγραφή στη Λιέπάγια. Η Βέντσπιλς πρόσεξε τις θετικές εμφανίσεις του και τον “έδεσε” με πολυετές συμβόλαιο. Εκείνος δικαίωσε την επιλογή του οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση της Βαλτικής Λίγκας το 2013 και του λετονικού πρωταθλήματος το 2014. Ανάμεσα στις δύο σεζόν, το καλοκαίρι του 2013, δήλωσε συμμετοχή στο ετήσιο Draft του NBA και επιλέχθηκε από τους Μέμφις Γκρίζλις στην 60ή θέση.

Η Ξενιτιά

Αναδείχθηκε πρωταθλητής Λετονίας και το 2015, αλλά ως παίκτης της VEF Ρίγα. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την πορεία του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Ήταν πλέον εμφανές πως δεν τον χωρούσαν τα σύνορα της Λετονίας και πως μπορούσε άνετα να πρωταγωνιστήσει σε ανώτερα πρωταθλήματα. Φυσιολογικά, λοιπόν, ο Τίμα υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Πέρσι, όταν έμεινε ελεύθερος, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Μπασκόνια, το οποίο δεν εξάντλησε, καθώς φέτος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.


Κατά τη διαδρομή του εκτός της Λετονίας, ο νέος παίκτης του Ντέιβιντ Μπλατ συνέχισε την ανοδική του πορεία, η οποία τον έφερε στους Πειραιώτες. Το 2015, την πρώτη του σεζόν στη Ζενίτ, αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στη VTB, ενώ πέρσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Είχε καταγράψει τα προηγούμενα χρόνια αρκετές συμμετοχές στο EuroCup, τόσο με τη Ζενίτ όσο με τη VEF.


Διαβάστε περισσότερα στο: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης