Μεγάλη... Τετάρτη για τον ΠΑΟ!

Μεγάλη... Τετάρτη για τον ΠΑΟ!

Η ιστορική αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό θα πρέπει πλέον να θεωρείται ως το πιθανότερο σενάριο. Το αποφασιστικό ραντεβού μεταξύ Γιάννη. Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα έχει οριστεί για την Τετάρτη, με όλους τους εμπλεκόμενους να πηγαίνουν με θετική διάθεση.

Μεγάλη... Τετάρτη για τον ΠΑΟ!

Η ιστορική αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό θα πρέπει πλέον να θεωρείται ως το πιθανότερο σενάριο. Το αποφασιστικό ραντεβού μεταξύ Γιάννη. Βαρδινογιάννη, Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα έχει οριστεί για την Τετάρτη, με όλους τους εμπλεκόμενους να πηγαίνουν με θετική διάθεση, αλλά χωρίς προς το παρόν να είχει γίνει γνωστή ο τόπος και η ώρα.

Ο κ. Βγενόπουλος, μάλιστα, δήλωσε δημοσίως ότι συμφωνεί κατ' αρχήν με την πρόταση Τζίγγερ, ενώ και ο κ. Πατέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει καμία αντίρρηση. Η λογική λέει ότι στη συνάντηση της Τετάρτης θα διευθετηθούν οι λεπτομέρειες της μεταβίβασης του 25% των μετοχών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα αλλάξει ιδιοκτησία μετά από 31 ολόκληρα χρόνια.

Κλείσιμο

Στο μεταξύ,  ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Νικόλας Πατέρας συνομίλησαν με θέμα τον Παναθηναϊκό. Φυσικά, αντικείμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν η συνάντηση που θα έχουν με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη με θέμα φυσικά την αποδοχή ή όχι της πρότασης να πάρουν το 25% των μετοχών της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Πώς έφτασε στην απόφαση

Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης έφτασε στη μεγάλη απόφαση υπό την πίεση του κόσμου, αλλά και μελών της διοίκησης, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μετά το φιλικό με τη Τζένοα, πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε οικογενειακό συμβούλιο και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε με τον πατέρα του, Βαρδή, αλλά και τον θείο του, Γιώργο, που συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση των αποδοκιμασιών, που κάνει κακό και στην ομάδα. Έτσι αποφασίστηκε να δωριστούν οι μετοχές, να κρατήσει η οικογένεια ένα ποσοστό μειοψηφίας (29%) και να διοικήσουν οι Βγενόπουλος και Πατέρας βάζοντας και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων στην ομάδα. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο «Τζίγκερ» πρότεινε και στον Παύλο Γιαννακόπουλο να πάρει το 25%των μετοχών του, αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά.

Οι τρεις άνδρες, Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος και Πατέρας, θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους δύο τελευταίους να είναι έτοιμοι να πουν το «ναι» στην πρόταση του πρώτου. Σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό τους θα φτάσει στο 50,8%. Συγκεκριμένα ο Βγενόπουλος έχει το 10,85%, ο Πατέρας έχει 5,3%, ο Ζολώτας το 4,83% και οι Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας το 4,83%, ήτοι συνολικά το 25,8%, στο οποίο αν προστεθεί το 25% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, οδηγεί σε… κυβέρνηση 50,8%. Στη συνάντηση της Τετάρτης θα συζητηθούν θέματα όπως η κάλυψη του οικονομικού ανοίγματος για τη φετινή και την επόμενη σεζόν, το γηπεδικό, αλλά και το τι θα συμβεί με το προπονητικό κέντρο της Παιανίας μετά τη διετή δωρεά του από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην ΠΑΕ.

Η διαφαινόμενη έλευση του διδύμου Βγενόπουλου-Πατέρα στην ηγεσία της ΠΑΕ επιφέρει και αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν έχει λόγο να ανησυχεί, αφού έχει την εμπιστοσύνη των δύο ανδρών και είναι αμετακίνητος. Αντίθετα, δεδομένη είναι η αποχώρηση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος πιθανώς να προτιμήσει την παραίτηση προτού αντικατασταθεί, ενώ επισφαλής είναι η θέση του Κάρλος Φρέιτας και δεν αποκλείεται καθόλου η επιστροφή του Κώστα Αντωνίου στη θέση του. Σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Γόντικα, ενδέχεται να του προταθεί να μετατεθεί σε άλλο πόστο, καθώς υπάρχει εκτίμηση για τις τεχνοκρατικές γνώσεις του.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, Βγενόπουλος και Πατέρας θα μπουν στην ΠΑΕ καλύπτοντας σε πρώτη φάση το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σχεδιάζουν την πραγματοποίηση ηχηρών μεταγραφών, ίσως ακόμη και από το χειμώνα.

Το χρονικό

Η βόμβα στον Παναθηναϊκό "έσκασε" το πρωί της Δευτέρας. Με επιστολή του στον Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Νικόλα Πατέρα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης γνωστοποιεί την πρόθεσή του να τους δωρίσει το 25% των μετοχών που έχει στην κατοχή του...

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι Βγενόπουλος και Πατέρας θα γίνουν μεγαλομέτοχοι, αφού το «μπλοκ» τους (οι δυο τους και οι Ξυλάς, Ζολώτας, Πολέμης, Νίκας, Βεκρής) έχει ήδη το 25,8%. Άρα, με το 25% που τους χαρίζει ο Τζίγγερ, φτάνουν στο 51% και γίνονται «αφεντικά»!

Μοναδική προϋπόθεση που θέτει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι να μην παραχωρηθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής, ενώ παραχωρεί χωρίς αντάλλαγμα για δύο χρόνια τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας. Τέλος τονίζει ότι θα στηρίξει τον Νικόλα Πατέρα ως πρόεδρο στη νέα μετοχική σύνθεση.

Να σημειωθεί όρι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης έκανε αρχικά την ίδια ακριβώς πρόταση στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Καθώς όμως εισέπραξε αρνητική απάντηση από τον τελευταίο, απευθύνθηκε στους Βγανόπουλο, Πατέρα.

"Ναι" από Βγενόπουλο, ραντεβού την Τετάρτη!

Η πρώτη αντίδραση του Ανδρέα Βγενόπουλου ήταν θετική. Ο mr MIG μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM", ξεκαθαρίζοντας πως λέει "ναι" στην πρόταση Τζίγγερ, στον οποίο τηλεφώνησε αμέσως μόλις διάβασε την επιστολή του.

«Η επιστολή λέει κάποια πράγματα γενικά. Κι εγώ κι ο Νίκος είμαστε θετικοί. Τηλεφώνησα στον κ. Βαρδινογιάννη κι από Τετάρτη θα μιλήσουμε για να υλοποιήσουμε τον καινούριο σχεδιασμό. Δυστυχώς αύριο κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν να μιλήσουμε. Έχουμε ραντεβού την Τετάρτη. Εάν έχουμε αντιληφθεί σωστά την πρότασή του, μπορούμε να μιλάμε για νέα εποχή», είπε αρχικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ερωτηθείς για το αν αιφνιδιάστηκαν με την επιστολή, απάντησε: «Για τον Πατέρα δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά εμένα με αιφνιδίασε η πρόταση του κ. Βαρδινογιάννη. Πριν από λίγο καιρό είχα χαρακτηριστεί αναξιόπιστος και σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. «Ήταν μια πολύ φιλική τηλεφωνική συνομιλία. Εκτός απροόπτου -πάντοτε πρέπει να βάζουμε μια μικρή επιφύλαξη-, τα μηνύματα είναι θετικά. Μιλάμε για μια καινούρια μέρα στον Παναθηναϊκό σε κλίμα ομόνοιας και συνεργαασίας. Εκ πρώτης όψεως είναι θετικά τα μηνύματα, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν μιλήσουμε».

Όταν του ζητήθηκε να ερμηνεύσει πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αποφάσισε να χαρίσει το ποσοστό του, είπε: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω πώς την δίνει χωρίς χρήματα. Είμαστε υποχρεωμένοι για το καλό του ΠΑΟ να πάμε με θετικά στην συνάντηση. Προέχει το καλό της ομάδας. Οτιδήποτε κι αν κρύβεται πίσω από την πρόταση θα πρέπει να γίνει για το καλό της ομάδας.Εχουμε περάσει μια περίοδο, όπου η επικοινωνία ήταν παραπάνω από την ουσία. Ελπίζω η επιστολή Βαρδινογιάννη να έχει στόχο την ουσία. Αυτό που έχει σημασία είναι η ενότητα, δεν μιλάμε για θέματα προσωπικά, οικογενειακά κ.τ.λ. Ό,τι έγινε έγινε. Πρέπει να μπούμε όλοι μαζί στη νέα εποχή».

Η επιστολή Τζίγγερ

«Αγαπητοί Ανδρέα και Νίκο, 

Το  εγχείρημα της πολυμετοχικότητας που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2008 σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία του Παναθηναϊκού με την συμμετοχή επιφανών και οικονομικά ισχυρών Παναθηναϊκών που στήριξαν την ομάδα. Πρωταρχικοί στόχοι της καινοτόμου αυτής πρωτοβουλίας,  ήταν η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας καθώς και η ανάπτυξη και ενίσχυση του συλλόγου.  Απότοκος της προσπάθειας αυτής, ήταν η κατάκτηση του ντάμπλ που μας έκανε όλους υπερήφανους.

Με την λήξη της περσινής περιόδου και την αποχώρηση του Νίκου από την προεδρία ενισχύθηκε το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ μας.   Η σκληρή, ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί η εικόνα της ομάδας και να προκληθεί αρνητικός αντίκτυπος στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.  Δεν εξετάζω ποιος είχε δίκιο ή άδικο αφού σε κάποιο βαθμό έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Είναι δυσάρεστο πάντως που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε και να ξεπεράσουμε τις διαφωνίες μας.  Μάλιστα, το κλίμα αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε καλοθελητές να δράσουν ενάντια στο καλό του Παναθηναϊκού.  Από πλευράς μου, θεωρώ ότι  εξήντλησα  τα περιθώρια για να βρεθεί ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής και να λειτουργήσουμε συλλογικά.

Η έλλειψη χρόνου, λόγω της έναρξης της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και η έλλειψη βούλησης να επιλυθούν τα προβλήματα δεν μας επέτρεψε να βρούμε την χρυσή τομή στα ζητήματα που προέκυψαν. Ανεξαρτήτως των μεταξύ μας διαφωνιών, ήταν αναγκαίο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός  γρήγορα, αποτελεσματικά και ουσιαστικά για την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος ώστε να μην χαθεί η κρίσιμη μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού.   Προτεραιότητα ήταν η ενίσχυση της ομάδας με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και η παραχώρηση άλλων που δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή.  Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σήμερα ένα εξαιρετικό δυναμικό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει από πλεονεκτική θέση τους εγχώριους τίτλους αλλά και να πραγματοποιήσει μια ευρωπαϊκή πορεία αντάξια της ιστορίας του.

Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε στην έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια.  Υπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας.  Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Ακόμα και στο Διοικητικό Συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα  λάθος μηνύματα. Η ομάδα αυτή την στιγμή, δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν.  Η παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις.

Αναλαμβάνω λοιπόν την πρωτοβουλία να καταθέσω την ακόλουθη πρόταση.

Ανδρέα και Νίκο,

Σας μεταβιβάζω δωρεάν την κυριότητα του 25% των μετοχών  της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από αυτές που κατέχει η οικογένειά μου.  Η μοναδική δέσμευση που πρέπει να αναλάβετε είναι να εγγυηθείτε να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής της σημερινής ομάδας. 

Επιπροσθέτως, παραχωρώ άνευ ανταλλάγματος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για διάστημα δύο ετών, τη χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας.

Αφήνω στη διακριτική σας ευχέρεια, να διανείμετε, εφόσον το επιθυμούν, το ποσοστό αυτό μεταξύ των υπολοίπων μετόχων όπως αυτοί ορίζονται στο μεταξύ μας συμφωνητικό.  Με αυτό τον τρόπο, εσείς και οι μέτοχοι που έχουν συμπράξει μαζί σας, θα αποκτήσετε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.  Αναλαμβάνετε ως εκ τούτου, τη συνολική διοίκηση και διαχείριση της ομάδας για να υλοποιήσετε τους κοινούς μας στόχους για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Πιστεύω, ότι υπό το νέο μετοχικό σχήμα θα ενισχυθεί η σύνθεση απόψεων και ο υγιής διάλογος προς όφελος του συλλόγου, κάτι που επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, σας δηλώνω ότι θα στηρίξω τον Νίκο ως Πρόεδρο της ΠΑΕ υπό την νέα μετοχική σύνθεση.

Ο σύλλογος πρέπει να βρίσκεται πάνω από προσωπικούς εγωισμούς και φιλοδοξίες. Θεωρώ  υποχρέωση μου να εξασφαλίσω το ευρύτερο καλό του συλλόγου, μακριά από σκοπιμότητες, και αυτό πράττω.

Η δεδομένη χρονική στιγμή είναι κομβική. Οφείλουμε όλοι, ομάδα-διοίκηση-φίλαθλοι, να συνταχτούμε, σε αρραγές μέτωπο για να πετύχουμε τους στόχους μας.  Η ενότητα του Παναθηναϊκού διασφαλίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια.  Μόνο με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στη διχόνοια και τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Δεν θα υπάρχει πλέον καμιά δικαιολογία με πρόσχημα την κατοχή από μέρους της οικογένειας μου της πλειοψηφίας των μετοχών  για έριδες, αντιπαραθέσεις και τροφή σε αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ομάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτέλειας προς τον σύλλογο έρχεται η απόφαση αυτή της οικογένειάς μου. Στην νέα αυτή σελίδα για την ομάδα,  θα μας βρείτε δίπλα σας αρωγούς και συμπαραστάτες».

Ο Π. Γιαννακόπουλος

Όσο για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά αιφνιδιασμένος. Σε σύντομη δήλωσή του στο www.sday.gr για την επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη με αποδέκτη τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα, τόνισε: 

«Έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου για αυτό που έγινε. Ενημερώθηκε εγκαίρως και πλήρως. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Ξαναλέω πως έδωσα τη συγκατάθεσή μου για αυτή την κίνηση».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης