Η μοίρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται στα χέρια του Γιαννακόπουλου

giannakopoulos-pao-768x549

Ενώ θεωρητικά ο Παναθηναϊκός ήδη προετοιμάζεται για να αφήσει την Ευρωλίγκα, η ίδια η διοργάνωση και οι άλλες ομάδες θέλουν οι Πράσινοι να παραμείνουν. Ωστόσο, ήδη υπάρχουν ακόμα και πιθανοί αντικαταστάτες τους.

Σε ένα από τα πλέον διάσημα πια ποστ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Ιnstragram, η απόφαση του να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρωλίγκας είναι οριστική.

Μέχρι τώρα, όμως, αυτό πρακτικά παραμένει πρόθεση και κανένα μέλος της Ευρωλίγκας δεν εύχεται μια τέτοια εξέλιξη να πραγματικοποιηθεί. Όχι μόνο η ΤΣΣΚΑ που επικοινώνησε με τον Παναθηναϊκό μετά τη συνάντηση, αλλά και καμία άλλη από τις ομάδες που αποτελούν τον πυρήνα της διοργάνωσης δεν θέλει οι Πράσινοι να αφήσουν την κοινοπραξία και την Ευρωλίγκα. Αυτό δηλώθηκε ανοιχτά από όλους τους παρόντες στη συνάντηση της Μαδρίτης μαζί με τον σεβασμό τους προς το σύλλογο και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Από την άλλη πλευρά είναι προφανές ότι υπάρχει ένα κοινό μέτωπο το οποίο ζητά από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλους. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να λύνονται όλα τα ζητήματα εντός της διοργάνωσης και αυτή δεν περιλαμβάνει τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό κατέστη σαφές στον Γιαννακόπουλο και για αυτό όλες οι ομάδες απάντησαν αρνητικά στο αίτημα του για αμνηστία. Κάθε δημοσίευση στο Instagram που βλάπτει τη διοργάνωση θα έχει ως αποτέλεσμα πειθαρχική δίωξη και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσει.

Παρότι ο Γιαννακόπουλος θεωρεί αυτά τα πρόστιμα προσωπικές επιθέσεις εναντίον του και εναντίον του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τους υπόλοιπους συλλόγους και την Ευρωλίγκα είναι απλά οι συνέπειες των κανονισμών της διοργάνωσης.

Και για αυτό το λόγο ο Γιαννακόπουλος έχει τον απόλυτο έλεγχο της μοίρας της ομάδας του. Κανείς δεν πρόκειται να δείξει στον Παναθηναϊκό την πόρτα της εξόδου, αλλά και κανείς δεν θα κάνει τα στραβά μάτια όταν ο Γιαννακόπουλος καταπατά τους κανονισμούς της λίγκας. Αν, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πατήσει την σκανδάλη, υπάρχουν ήδη πολλές ομάδες που έχουν ζητήσει να πάρουν τη θέση του στη διοργάνωση.

Σίγουρα αυτές οι ομάδες δεν έχουν τους τίτλους και την παράδοση των Πρασίνων, αλλά είναι σημαντικοί σύλλογοι στην Ευρώπη με προηγούμενη εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Και παρότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωλίγκας και των υπόλοιπων συλλόγων είναι η παραμονή του Παναθηναϊκού, έχουμε φτάσει στο σημείο που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν χωρίς τους Πράσινους αν αυτό χρειαστεί. Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Γιαννακόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα στο:
www.eurohoops.net

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4751164

Η κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου, Κατερίνα, βρέθηκε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της από τις εκδηλώσεις για την μνήμη του πατέρα της