Η UEFA τιμώρησε κι επίσημα τη Σκεντέρμπεου με 10ετή αποκλεισμό!

Η UEFA τιμώρησε κι επίσημα τη Σκεντέρμπεου με 10ετή αποκλεισμό!

H UEFA επέβαλε τη μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία της, αφού απέβαλε για 10 χρόνια από κάθε ευρωπαϊκή διεθνή διοργάνωση τη Σκεντέρμπεου

skederbeu
H έξι φορές πρωταθλήτρια Αλβανίας κινδυνεύει με... αφανισμό, αφού η UEFA την τιμώρησε κι επίσημα με αποκλεισμό δέκα ετών από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού «έχει στήσει αγώνες όπως καμία ομάδα δεν έχει κάνει ποτέ στην ιστορία του ποδοσφαίρου». «Ο σύλλογος λειτουργούσε ουσιαστικά ως όχημα για το οργανωμένο έγκλημα» είχε αποκαλύψει ο Guardian και η ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν άλλαξε τη στάση της. Αξίζει να σημειωθεί, πως 53 αγώνες της εντός κι εκτός συνόρων έχουν εντοπιστεί ως ύποπτοι. Ο σύλλογος έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο CAS τις επόμενες 60 ημέρες, κάτι φυσικά που θα πράξει. Παράλληλα, η UEFA της επέβαλε και πρόστιμο - σοκ ύψους 1 εκατ. ευρώ!

Τα δυο ματς με Σπόρτινγκ και Λοκομοτίβ Μόσχας είναι αυτά που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ανησυχία. Η Σκεντέρμπεου ηττήθηκε με 5-1 και 3-0 αντίστοιχα και τα καμπανάκια του έξυπνου συστήματος χτύπησαν κόκκινο. Τα «έξυπνα και παράλογα» στοιχήματα παρατηρήθηκαν να συμβαίνουν σε αυτές τις αναμετρήσεις και η UEFA τα έβαλε στο μικροσκόπιο! Δεν ήταν μόνο αυτά, για το παιχνίδι με την Κρουσέιντερς η αναφορά λέει: «Παρατηρήθηκαν κάποια εξωφρενικά ύποπτα στοιχήματα live με πονταρίσματα εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων».

«Ηταν γνωστό ότι αυτή θα ήταν η απόφαση. Είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα, ακόμη και αν το CAS αφήσει αυτή την απόφαση σε ισχύ, θα πάμε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας» ήταν η απάντηση της διοίκησης.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης