Τα πήρε στο κρανίο η Ναβρατίλοβα για τις 10πλάσιες αμοιβές του ΜάκΕνρο

Τα πήρε στο κρανίο η Ναβρατίλοβα για τις 10πλάσιες αμοιβές του ΜάκΕνρο

Ο μισθός του 59χρονου Αμερικανού κυμαίνεται μεταξύ 150.000-199.999 βρετανικών λιρών, ενώ η Ναβρατίλοβα πληρώνεται με περίπου 15.000 λίρες

Τα πήρε στο κρανίο η Ναβρατίλοβα για τις 10πλάσιες αμοιβές του ΜάκΕνρο
Η γνωστή παλαίμαχη τενίστρια και εκφωνήτρια αγώνων Μαρτίνα Ναβρατίλοβα κατηγόρησε ευθέως το BBC για σεξισμό, καθώς αποκάλεσε το τηλεοπτικό δίκτυο «παλιό καλό δίκτυο για αγόρια», αφού ο επίσης παλαίμαχος τενίστας Τζον Μάκενρο πληρώνεται τουλάχιστον δέκα φορές παράπανω από την ίδια για την κάλυψη του Γουίμπλεντον.



Κλείσιμο
Η Ναβρατίλοβα δήλωσε σοκαρισμένη, όταν έμαθε πως ο Μάκενρο είναι από τα πιο ακριβοπληρωμένα ονόματα του σταθμού, καθώς το BBC είχε διαβεβαιώσει την ίδια πως η αμοιβή της ήταν ίση με την αντίστοιχη των αντρών στην ίδια θέση.

Η 61χρονη Τσέχα υποστήριξε ακόμα πως: «
Αυτό που μένει είναι πως οι αντρικές φωνές είναι πιο πολύτιμες από των γυναικών».

Όπως αποκαλύφθηκε, ο μισθός του 59χρονου Αμερικανού κυμαίνεται μεταξύ 150.000-199.999 βρετανικών λιρών, ενώ η Ναβρατίλοβα πληρώνεται με περίπου 15.000 λίρες.

Η ίδια τόνισε ακόμα πως: «Ήταν σοκαριστικό γιατί ο Τζον Μάκενρο πληρώνεται με τουλάχιστον 150.000 λίρες. Εγώ παίρνω περίπου 15.000 λίρες για το Γουίμπλεντον και εκτός αν ο Μάκενρο κάνει και άλλα πράγματα εκτός του Γουίμπλεντον, τότε πληρώνεται 10 φορές περισσότερο από εμένα».



Μετά την παραπάνω αποκάλυψη, ο ατζέντης της Μαρτίνα Ναβρατίλοβα θα απαιτήσει αύξηση του μισθού της.

Από την πλευρά του το BBC υποστήριξε πως ο ρόλος του Μάκενρο είναι πολύπλευρος και πως η δέσμευση του στο δίκτυο είναι μεγαλύτερη, ενώ τόνισε πως δεν τίθεται θέμα φύλου. Μάλιστα, ο 59χρονος θρύλος του τέννις φαίνεται πως έχει σχολιάσει 30 φορές στο Γουίμπλεντον, σε αντίθεση με την Ναβρατίλοβα που εμφανίστηκε 10 φορές.

Ωστόσο, το BBC έχει αντιμετωπίσει ξανά κατηγορίες για σεξισμό στον μισθό των εργαζομένων, με γυναίκες εργαζόμενες να παραιτούνται ισχυριζόμενες πως άντρες σε αντίστοιχες θέσεις πληρώνονται πολύ περισσότερο από εκείνες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης