Πραξικοπηματικές πρακτικές καταγγέλλει η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο

Πραξικοπηματικές πρακτικές καταγγέλλει η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο

Παρουσία 22 σωματείων, τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ήρθαν σε αντιπαράθεση με το προεδρείο και τελικά αποχώρησαν επειδή δεν τους δόθηκε ο λόγος

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7) η τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Παρουσία 22 σωματείων, τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ήρθαν σε αντιπαράθεση με το προεδρείο και τελικά αποχώρησαν επειδή δεν τους δόθηκε ο λόγος.

Μάλιστα αργά το βράδυ η ΠΔΕ της Ε.Ο. Τζούντο εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και αναφέρει:  

«Σήμερα 26/7/2017 στη διάρκεια της απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο που νόμιμα προκήρυξε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αντικατέστησε κατόπιν δικαστικής αποφάσεως την εκλεγείσα τον περασμένο Νοέμβρη Διοίκηση, που τελεί πλέον υπό έκπτωση, μέλη της τελευταίας, επιχείρησαν εντελώς πραξικοπηματικά να επιβάλουν μη σύννομες αποφάσεις.

Κατά την προσφιλή του τακτική παράκαμψης των νόμων, ο προεδρεύων της Γενικής Συνέλευσης και επικεφαλής της υπό έκπτωση διοίκησης κ. Ιωάννης Καφενταράκης, με πρωτεργάτη τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή κ. Νίκο Ηλιάδη, πρότεινε προς έγκριση ψήφισμα το οποίο ουσιαστικά παραβλέπει την πρόσφατη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αγνοεί την νόμιμη διαδικασία που ακολουθείται όταν η εκλογή κάποιας Διοίκησης τελεί με ένδικες διαδικασίες υπό ακύρωση. Με το εν λόγω ψήφισμα καλούσε εμπράκτως το σώμα να ζητήσει από την Προσωρινή Διοίκηση την προκήρυξη νέων αρχαιρεσιών (την στιγμή που δεν έχουν ακυρωθεί ακόμη οι προηγούμενες).
Πέραν του ουσιαστικά έκνομου περιεχομένου του προτεινόμενου ψηφίσματος, η πρότασή του είναι και τυπικά εκτός νόμου, αφού δεν περιλαμβανόταν στα θέματα της ημερησίας διατάξεως της Γενικής Συνέλευσης, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού είχε να κάνει με πολύ σπουδαιότερο θέμα από εκείνα της Συνέλευσης, δηλαδή με το ίδιο το γίγνεσθαι της Ομοσπονδίας και του αθλήματος γενικότερα.

Τα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής παραβρέθηκαν στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης και όταν διαπίστωσαν ότι στη διαδικασία μπαίνουν θέματα που ξεφεύγουν της νομιμότητας, ζήτησαν το λόγο αλλά ουδέποτε τους δόθηκε. Κατόπιν αυτού αποχώρησαν καταγγέλλοντας τη διαδικασία.

Γι’ άλλη μία φορά οι άνθρωποι που έχουν υποβαθμίσει το ελληνικό τζούντο προσπάθησαν να παρακάμψουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά μας βρήκαν απέναντί τους. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανάδειξη της νομιμότητας σε όλους τους τομείς του αθλήματος.

Κύριε Καφενταράκη σας ενημερώνουμε ότι θα λογοδοτήσετε για όλες τις παρανομίες που είτε έχετε κάνει, είτε υποθάλπετε και μη νομίζετε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα κωλυσιεργεί τόσο πολύ.
Τέλος, διαβεβαιώνουμε όλα τα υγιή σωματεία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού καταφέρουμε να ξεκαθαρίσουμε το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τους νόμους του κράτους, θα προχωρήσουμε σε εκλογές».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης