ΠΑΟΚ για... σεντόνι, 1-0 τον Ολυμπιακό (video)

ΠΑΟΚ για... σεντόνι, 1-0 τον Ολυμπιακό (video)

Το όνειρο για το... σεντόνι αρχίζει να παίρνει πλέον σάρκα και οστά για τον ΠΑΟΚ, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε επί του Ολυμπιακού με 1-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superlegue.

ΠΑΟΚ για... σεντόνι, 1-0 τον Ολυμπιακό (video)
Το όνειρο για το... σεντόνι αρχίζει να παίρνει πλέον σάρκα και οστά για τον ΠΑΟΚ, μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε επί του Ολυμπιακού με 1-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superlegue. Ήταν μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη, που φέρνει τον "Δικέφαλο" στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά και ταυτόχρονα έσπασε μια... κατάρα 13 χρόνων, αφού είχε να νικήσει εντός έδρας τον Ολυμπιακό από το 1997.

To ξεκίνημα του αγώνα ήταν πολύ ανοιχτό, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει, τον Ολυμπιακό να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες (με Ντάρμπισιρ και Λούα Λούα), αλλά τον ΠΑΟΚ να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 11ο λεπτό, ύστερα από παιδαριώδες λάθος του Νικοπολίδη, ο Μουσλίμοβιτς μπήκε μόνος του στην περιοχή και σκόραρε με δυνατό σουτ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι το γρήγορο γκολ, άρχισαν να περιμένουν τον αντίπαλο και να βγαίνουν γρήγορα στην κόντρα, με συνέπεια να δημιουργήσουν  ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. Ευκαιρίες, ωστόσο, είχαν και οι φιλοξενούμενοι, ειδικά όταν αποφάσιζαν να παίξουν γρήγορα και με τη μία.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο απειλητικός στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 53΄ είχε δοκάρι με τον Βιεϊρίνια. Στο 59΄ μάλιστα θα μπορούσε να πάρει ένα πέναλτι και ενδεχομένως να "κλειδώσει" τη νίκη, αν ο Κάκος έβλεπε το καθαρό χέρι του Μέλμπεργκ μέσα στην περιοχή. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Χαλκιά κι έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος.

Κλείσιμο
ΣΚΟΡΕΡ: 11' Μουσλίμοβιτς

ΔΟΚΑΡΙΑ:
53' Βιεϊρίνια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
38' Σορλέν, 80' Λίνο / 73' Ζεβλάκοφ, 82' Τοροσίδης

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο, Σαβίνι (50' Μαλεζάς), Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν, Φιλομένο (85' Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς (78' Φωτάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα (62' Μήτρογλου), Τοροσίδης, Οσκαρ, Λούα Λούα, Λεονάρντο (83' Γ. Παπαδόπουλος), Ντάρμπισαϊρ.

Δηλώσεις

Φερνάντο Σάντος: «Ήταν μία δίκαιη νίκη. Σε ένα παιχνίδι πολύ δυνατό με μεγάλη ένταση και εφάμιλλο με την αξία και την ποιότητα των δύο ομάδων. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά, είχαμε αρκετές φάσεις, απόρροια λαθών και από τις δύο πλευρές κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία ενώ ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και περιόρισε τον Ολυμπιακό. Ήμασταν πολύ δυνατοί και επιθετικοί στα μαρκαρίσματα μας.Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι είχε μία ακόμη καλή ευκαιρία που μπορούσε να σκοράρει όμως και εμείς στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, δύο από τον Μουσλίμοβιτς και μία από τον Φιλομένο. Γενικότερα θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα μου έδειξε περισσότερη διάθεση και θέληση για να σκοράρει και να κερδίσει, ώστε να έρθει μία σημαντική νίκη.Όπως είναι φυσικό και όπως θα περίμενε κανείς, ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο τα έπαιξε όλα για όλα. Είναι μεγάλη ομάδα με καλή ποιότητα και μας «έσπρωξε» προς την εστία. Αυτό έγινε όχι γιατί το θέλαμε αλλά γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα. Χρειάστηκε να κάνουμε και κάποιες αναγκαστικές αλλαγές και ίσως αυτό μας έδεσε λίγο τα χέρια. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είχε μεν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ωστόσο οι κλασικότερες ευκαιρίες ήταν από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Είχαμε μία πολύ καλή φάση που δημιουργήθηκε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι, είχαμε μία αμφισβητούμενη φάση? Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο σε ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων».

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς:«Το παιχνίδι τελείωσε και σε δύο ημέρες έχουμε ένα παιχνίδι με την ίδια ομάδα και θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε… το ποιος είναι πλέον το φαβορί και ποιος όχι. Προσωπικά δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις. Πρέπει σε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε και να κερδίσουμε την Τετάρτη. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι ένας τελικός. Μπήκαμε για να κερδίσουμε, γιατί είμαστε Ολυμπιακός και παίζουμε για τη νίκη. Για αυτόν το λόγο και σήμερα προσπαθήσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ. Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε κάποιες μονομαχίες, αλλά εμείς δημιουργήσαμε πιο καθαρές ευκαιρίες και αξίζαμε ένα γκολ.Στο δεύτερο ημίχρονο, ο αντίπαλος προσπάθησε κυρίως με μεγάλες πάσες ή κόντρα επιθέσεις να μας απειλήσει. Κλείστηκε πίσω, ενώ εμείς ελέγξαμε το κέντρο, δίχως, όμως, να δημιουργήσαμε ευκαιρίες βάσει της κατοχής. Τέλος πάντων, το παιχνίδι τελείωσε και σε δύο ημέρες έχουμε ένα παιχνίδι με την ίδια ομάδα και θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε. Και ο αντίπαλος μας άλλαξε το σύστημα του και κλείστηκε πίσω, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι χώροι. Και σε μικρούς χώρους δεν είναι εύκολο να λειτουργήσεις. Ίσως χρειαζόταν μία τελική πάσα ή μία καλή ατομική ενέργεια. Προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι αξίζαμε τουλάχιστον ένα γκολ», είπε για το παιχνίδι ο Μπάντοβιτς, που ρωτήθηκε για το αν ο ΠΑΟΚ είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης των πλέι οφ: «Δεν θέλω να μπαίνω σε αυτές τις σκέψεις. Εγώ σκέφτομαι την ομάδα μου και πρέπει σε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε και να κερδίσουμε την Τετάρτη. Όταν τελειώσει αυτός ο αγώνας θα πάμε για τον επόμενο. Τώρα, το ποιος είναι το φαβορί και ποιος όχι. Προσωπικά δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είναι ένας τελικός».


Superleague - Play offs

3η αγωνιστική

Κυριακή 9/5

ΑΕΚ - Άρης                    4-2

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός    1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΟΚ                 10

2. Ολυμπιακός        7

3. ΑΕΚ                      5

4. Άρης                     3


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης