Ντεσάμπ, Γιορίς: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία με την κατάκτηση του Euro»

Ντεσάμπ, Γιορίς: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία με την κατάκτηση του Euro»

Ο προπονητής της Γαλλίας χαρακτήρισε τους παίκτες του προνομοιούχους που θα παίξουν τελικό Euro στο Παρίσι - Υπενθύμισε όμως ότι η Πορτογαλία δεν είναι τυχαία στον τελικό

Ντεσάμπ, Γιορίς: «Θέλουμε να γράψουμε ιστορία με την κατάκτηση του Euro»
Ο ίδιος είχε βρεθεί στη θέση τους το 1998 όταν ως παίκτης της Εθνικής Γαλλίας είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε διεξαχθεί στη χώρα τους και φρόντισε να τους δείξει το μέγεθος της πρόκλησης που έχουν μπροστά τους αύριο το βράδυ (22:00, ΕΡΤ1).

«Οι παίκτες μου γνωρίζουν πως είναι προνομιούχοι που παίζουν έναν τελικό Euro εντός έδρας, στο Παρίσι», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «τρικολόρ» Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος φυσικά χτύπησε και το καμπανάκι του κινδύνου υπενθυμίζοντας ότι «η Πορτογαλία δεν έφτασε τυχαία στον τελικό».

Κλείσιμο
Ο Γάλλος εκλέκτορας απέφυγε να μπει στη διαδικασία σύγκρισης των Γκρισμάν, Ρονάλντο (όσο κι αν αυτό το θέμα ιντριγκάρει όλα τα ΜΜΕ) δίνοντας πόντους στον Πορτογάλο («που εδώ και 8 χρόνια είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο», όπως είπε χαρακτηριστικά) και έδωσε το σύνθημα της νίκης.

«Έχουμε δουλέψει δύο χρόνια για να φτάσουμε εδώ κι αυτό που μετράει τώρα είναι μόνο η νίκη αφού έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης. Όταν είσαι 18, 20 ή πολύ παραπάνω για κάποιους και υπάρχει η ευκαιρία για έναν τίτλο πρέπει να την αρπάξεις χωρίς να σκέφτεσαι τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Οι παίκτες μου γνωρίζουν πως είναι προνομιούχοι που παίζουν έναν τελικό Euro εντός έδρας, στο Παρίσι», είπε αρχικά ο Ντεσάμπ και συμπλήρωσε για τους Πορτογάλους βρίσκοντας και την ευκαιρία να κάνει τα παράπονα του για τον γαλλικό Τύπο: 

«Η Πορτογαλία έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα και δεν έφτασε τυχαία εδώ. Όπως και εμείς, δέχτηκαν κριτική στο ξεκίνημα της διοργάνωσης. Όπως και εμείς, είναι στον τελικό. Είναι μία έμπειρη ομάδα που μπορεί και τροποποιεί το σύστημά της ανάλογα τον αντίπαλο. Το αμυντικό τους τρίγωνο είναι συμπαγές ενώ έχουν και άλλους καλούς παίκτες όπως οι φουλ-μπακ που κάνουν αρκετές σέντρες. Φυσικά στηρίζονται πολλοί στους επιθετικούς τους, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νανί».

Λογικό κι αναμενόμενο ήταν να δεχθεί ερωτήσεις για τον Γκρισμάν, ωστόσο προσπάθησε να εστιάσει στην ομάδα.
«Ο Αντουάν εξαρτάται από την ομάδα, δεν είναι παίκτης-σολίστ. Είναι ένας νεαρός, φρέσκος και ταλαντούχος παίκτης που είχε μία σπουδαία σεζόν, σε αντίθεση με τον Ρονάλντο που το κάνει αυτό για πάνω από οκτώ χρόνια. Εάν ο Γκριεζμάν είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα αυτό θα είναι καλό σημάδι, θα σημαίνει πως τα πράγματα πήγαν καλά για μας στον τελικό. Δεν τίθεται θέμα για τη Χρυσή Μπάλα, θα την πάρει ένας εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι. Μην κάνετε συγκρίσεις του Γκριεζμάν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε ψύχωση με τις συγκρίσεις».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Γάλλος τεχνικός παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να είχε τη δυνατότητα να φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να μπορέσει να παίξει στον τελικό, εκφράζοντας όμως εμπιστοσύνη στους παίκτες που είναι τώρα στην ομάδα του…

Την ίδια εμπιστοσύνη όμως φαίνεται ότι έχουν και οι παίκτες προς το πρόσωπο του καθώς ο αρχηγός Ούγκο Γιορίς τον χαρακτήρισε «αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας. Αυτός τη δημιούργησε και τη γέμισε πίστη παρά τα προβλήματα που είχαμε. Ο τρόπος δουλειάς του φέρνει ηρεμία στην ομάδα. Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε σε πολλά».

Ο τερματοφύλακας της Τότεναμ τόνισε ότι «το  Γαλλικό ποδόσφαιρο πέρασε μια κρίση. Δεν ήταν εύκολο, αλλά σιγά, σιγά επιστρέψαμε στο σωστό δρόμο. Δεν είναι εύκολο να γίνεις μεγάλη ομάδα, αλλά κι εδώ τα εύσημα πηγαίνουν στον προπονητή καθώς αύριο μπορούμε να γράψουμε ιστορία» και έκλεισε λέγοντας: «Ήταν μια όμορφη ιστορία μέχρι τώρα κι ελπίζω ότι θα γίνει πιο όμορφη στο φινάλε της».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης