Ιστορική νίκη του Θρύλου 3-2 μέσα στο Emirates

Ιστορική νίκη του Θρύλου 3-2 μέσα στο Emirates

Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν «μάσησε» ακόμα και όταν η Άρσεναλ ισοφάριζε τα γκολ του, αλλά της έβαλε τελικά τρία και με το 3-2 πήρε το πάνω χέρι για τη 2η θέση στον όμιλό του - Δείτε τα γκολ του συγκλονιστικού παιχνιδιού - Μαρινάκης: «Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού» - Σίλβα: «Δουλέψαμε πολύ για να κατακτήσουμε αυτή τη νίκη»

Ιστορική νίκη του Θρύλου 3-2 μέσα στο Emirates
Ένας Ολυμπιακός μαεστρικά στημένος από τον Μάρκο Σίλβα πήγε στο “Emirates” και έφυγε με μια τεράστια νίκη 3-2 επί της Άρσεναλ. Τεράστια, όχι μόνο για τη σημασία της καθώς τον ανεβάζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου αλλά περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, η πρώτη «ερυθρόλευκη» νίκη στην Αγγλία.

Οι ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ, και όταν δέχθηκαν τα γκολ με τα οποία ισοφάρισαν οι «κανονιέρηδες» είχαν εξαιρετικές αντιδράσεις! Άνοιξαν το σκορ με τον Πάρντο στο 33ο λεπτό, πέρασαν και πάλι μπροστά σκορ (2-1) με αυτογκόλ του Οσπίνα στο 40ο μετά από κόρνερ του Φορτούνη, και στο 66ο λεπτό με τον Φινμπόγκασον έκαναν το 3-2!

Οι παίκτες του Βενγκέρ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γουόλκοτ στο 35ο λεπτό και σε 2-2 με τον Σάντσες στο 65ο λεπτό.


Κλείσιμο

 Εξαιρετικός ο προπονητής του Ολυμπιακού στο κοουτσάρισμά του. Παρέταξε μια ομάδα εξαιρετική τακτικά, η οποία κατάφερε να περιορίσει την κυκλοφορία της μπάλας της Άρσεναλ, και την ίδια στιγμή να μπορεί να απειλήσει την εστία του Οσπίνα.

Απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να τοποθετήσει τον Σαλίνο στο άκρο της άμυνας. Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού.



H δήλωση του Προέδρου κ.Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού τόνισε: "Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ήταν προετοιμασμένοι και τα κατάφεραν. Τα καλύτερα έρχονται. Οι παίκτες έχουν μεγάλο ταλέντο και θέλει χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους στο γήπεδο. Είναι νωρίς ακόμα για το ελληνικό Πρωτάθλημα και πρέπει να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη".

Ακόμα, ο ισχυρός άνδρας της πειραϊκής ΠΑΕ υπογράμμισε: "Έχουμε μάθει στα δύσκολα, έχουμε μάθει με αυτά. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Εμείς δίνουμε τις απαντήσεις μας μέσα στο γήπεδο. Ένα ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο μας που βρέθηκε κοντά μας και τους δώσαμε μεγάλη χαρά. Και σ' αυτούς και σε όλους τους Έλληνες. Ζήτω ο Ολυμπιακός".

Το παιχνίδι

Πέρα για πέρα δικαιωμένος για τις επιλογές του στην 11άδα του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα παρακολούθησε την ομάδα του να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο στο Emirates.

Οι ερυθρόλευκοι αμύνθηκαν σωστά, έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Ρομπέρτο και αναζήτησαν με αντεπιθέσεις τις... τύχες τους στην επίθεση. Ο Σαλίνο δικαίωσε τον Πορτογάλο για την επιλογή του στο άκρο αντί του Μαζουακού. Ήταν αρκετά καλός ανασταλτικά, και βοήθησε τους ερυθρολεύκους επιθετικά σε πολλές περιπτώσεις. Αυτός και ο Μποτία είχαν καίριες παρεμβάσεις σε επιθέσεις της Άρσεναλ με τον Ισπανό να νικά σε προσωπικές μονομαχίες τον Σάντσες.



Σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατάει» προς την περιοχή του Οσπίνα. Στις περιπτώσεις αυτές φάνηκαν τα αμυντικά προβλήματα που έχει η Άρσεναλ σε αδράνειες των παικτών της. Από μια τέτοια προήρθε και το κόρνερ από το οποίο προήρθε το πρώτο γκολ των ερυθρολεύκων. Στο 33ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Πάρντο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Τσάμπερλεϊν, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Άρσεναλ.



Ωστόσο οι «κανονιέρηδες» αντέδρασαν γρήγορα. Στο 35ο λεπτό ο Σάντσες άλλαξε την μπάλα με τον Γουόλκοτ ο οποίος κινήθηκε έξυπνα και από πλάγια θέση έκανε το 1-1 για τους Άγγλους.

Φυσικά και το γκολ αυτό χάλασε τα πλάνα του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος ζητούσε σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας. Δεν χάλασε όμως την ψυχολογία των παικτών του. Αγωνιζόμενοι με τον ίδιο τρόπο μπόρεσαν να κερδίσουν μέτρα προς την περιοχή του Οσπίνα. Και στο 40ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ -αυτή τη φορά από την αριστερή πλευρά- ο Οσπίνα έκανε το λάθος και πέρασε με την μπάλα την τελευταία γραμμή.



Στο δεύτερο 45λεπτο η Άρσεναλ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να πιέσει αρκετά. Και το έκανε... Οι παίκτες του Βενγκέρ άρχισαν να «σφυροκοπούν» την εστία του Ολυμπιακού, οι παίκτες του οποίου συνέχισαν όμως να αμύνονται σωστά και μεγάλη αυτοθυσία. Ενδεικτική η φάση του 60ου λεπτό με τον Ρομπέρτο –αρχικά- και στη συνέχεια με τον Ομάρ (με κεφαλιά) να διώχνουν την μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα.



Ωστόσο δεν κατάφερναν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους με αποτέλεσμα, τελικά, η Άρσεναλ να ισοφαρίσει. Στο 65ο λεπτό ο Σάντσες με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος την κακή θέση που πήρε ο Μποτία.

Το τέρμα αυτό όμως δεν σόκαρε τους παίκτες του Σίλβα! Ίσα – ίσα που βγήκαν στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ και στο αμέσως επόμενο λεπτό (66’) πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Καμπιάσο έστρωσε στα δεξιά στον Πάρντο. Αυτός με τη σειρά του, βρήκε τον Φινμπόγκασον ο οποίος από κοντά πλάσαρε σωστά και έκανε το 3-2 για Πειραιώτες!

Οι ενδεκάδες: 

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν (86’ Κάμπελ), Κοσιελνί (56’ Μερτεσάκερ), Γκάμπριελ, Γκιμπς, Καθόρλα, Κοκλέν (60’ Κοκλέν) Ράμσεϊ, Τσάμπερλεϊν, Εζίλ, Αλέξις, Γουόλκοτ 

Στον πάγκο: Τσεχ, Ντεμπισί, , Μονρεάλ, Τσέιμπερς, Κάμπελ 

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Σαλινο, Ελαμπντελαουί, Καμπιάσο, Κασάμι, Φορτούνης (86’ Βούρος), Πάρντο, Σεμπά (73’ Ερνάνι), Ιντέγε (46’ Φινμπόγκασον) 

Στον πάγκο: Καπίνο, Βούρος, Πουλίδο, Ντομίνγκες. 

Ομάδα - Βαθμοί - Γκολ 
Μπάγερν 6 (8-0) 
Ολυμπιακός 3 (3-5) 
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (2-6) 
Άρσεναλ 0 (3-5) 

Η επόμενη αγωνιστική (20/10) 
Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου 
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός 



Μαρινάκης: «Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού»

«Αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού. Έδωσα συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ήταν προετοιμασμένοι και τα κατάφεραν. Τα καλύτερα έρχονται. Οι παίκτες έχουν μεγάλο ταλέντο και θέλει χρόνο για να βρεθούν μεταξύ τους στο γήπεδο. Είναι νωρίς ακόμα για το ελληνικό πρωτάθλημα και πρέπει να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη. Έχουμε μάθει στα δύσκολα, έχουμε μάθει με αυτά. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί. Εμείς δίνουμε τις απαντήσεις μας μέσα στο γήπεδο. Ένα ευχαριστώ στον υπέροχο κόσμο μας που βρέθηκε κοντά μας και τους δώσαμε μεγάλη χαρά. Και σε αυτούς και σε όλους τους Έλληνες. Ζήτω ο Ολυμπιακός»» ήταν τα λόγια του μεγαλομετόχου των «ερυθρόλευκων» στον Παραπολιτικά 90,1.

Σίλβα: «Τα δώσαμε όλα και κερδίσαμε»

Ο Πορτογάλος προπονητής μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ SPORT ανέφερε αρχικά: «Φυσικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Γνωρίζαμε πως θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ. Η ομάδα μου δεν είχε κερδίσει ποτέ μέσα σε Αγγλία και για να το έκανε θα έπρεπε να παίξει δυνατά και πάθος για να το πετύχει. Δουλέψαμε πολύ για να κατακτήσουμε αυτή τη νίκη. Πιέσαμε, προσπαθήσαμε πολύ και τα καταφέραμε».

Για το αν έπαιξαν ρόλο τα λεπτά οι παίκτες του σκόραραν: «Έπαιξαν ρόλο τα λεπτά που μπήκαν τα γκολ μας. Προηγηθήκαμε νωρίς αλλά και η αντίδραση στα γκολ που δεχτήκαμε. Έπαιξε ρόλο η προσπάθεια των παικτών μου, πάλεψαν τα έδωσαν όλα υπέφεραν και τα κατάφεραν. Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ στην Αγγλία, ξέραμε πόσο δύσκολο ήταν, τα δώσαμε όλα και το πετύχαμε».

Για τον παίκτη που ξεχώρισε: «Η ομάδα. Η μεγάλη νικήτρια είναι η ομάδα. Ποτέ δεν θα με ακούσετε να μιλάω για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Όλοι τα έδωσαν όλα για να έρθει αυτή η νίκη».


Βενγκέρ: «Δύσκολο να χωνέψουμε το σημερινό»!

Απαρηγόρητος ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ μετά την εντός έδρας ήττα της Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό! Ο Αλσατός προπονητής τόνισε πως η ομάδα του ήταν άτυχη στο παιχνίδι, καθώς είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τρία τέρματα, μετρώντας μόλις τέσσερα σουτ εντός στόχου! 

«Μπορούμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Είναι δύσκολο να χωνέψουμε τέτοια ήττα σήμερα. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα. Όμως, ο Ολυμπιακός είχε και την τύχη με το μέρος του γιατί έκανε τέσσερα σουτ στον στόχο και δεχθήκαμε τρία. Είναι ένα τυπικό παιχνίδι που κυριαρχείς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είσαι συγκεντρωμένος στην άμυνα. Αν κρατούσαμε το 2-2 για πέντε λεπτά, τότε θα είχαμε πάρει τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ στη μικτή ζώνη. 

Στη συνέχεια, ο Αλσατός τεχνικός υπερασπίστηκε τον Οσπίνα: «Ο κάθε τερματοφύλακας μπορεί να κάνει λάθη. Και το λάθος του Οσπίνα δεν ήταν ο λόγος της ήττας. Και ο Τσεχ τη φετινή σεζόν έχει κάνει λάθη». 

Για να καταλήξει ο προπονητής της Άρσεναλ: «Μας πήρε λίγο παραπάνω μπούμε στο παιχνίδι γιατί είχαμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο, αλλά το σημαντικό σημείο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν και άτυχοι, αλλά θα πρέπει να δούμε ξανά το παιχνίδι και να δούμε τι κάναμε λάθος. Μας κόστισε αυτό το παιχνίδι και από την άλλη εκτόξευσε τον Ολυμπιακό. Όμως, θα πρέπει να πούμε ότι η ομάδα προσπάθησε». 



Με τους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης!

Δεν γινόταν να μην παρουσιαστεί χαμογελαστός μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ. 

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο της ομάδας τη νίκη επί των «κανονιέρηδων» ενώ δέχθηκε και τα συγχαρητήριά τους. 







«Φωτιά» στον όμιλο!

Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Αρσεναλ 2-1, Αρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3! Ναι, είναι αληθινό γεγονός οι Λονδρέζοι δεν έχουν ούτε βαθμό στις δυο πρωτές αγωνιστικές. Μπορεί οι Κροάτες να έβαλαν... φωτιά στην πρεμιέρα με τη νίκη τους στο Μάξιμιρ, αλλά οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που πέταξαν... μπουρλότο στο Λονδίνο και μετέτρεψαν τον όμιλο σε ροντέο! Κι αν για την πρώτη θέση η Μπάγερν είναι το απόλυτο φαβορί με οκτώ γκολ και έξι βαθμούς σε δυο ματς, για τη 2η θέση τα πάντα είναι ορθάνοιχτα! Η 3η αγωνιστική στις 20 Οκτωβρίου είναι όλα τα λεφτά! Δυο τελικοί, δυο ματσάρες που θα ξεκαθαρίσουν πολλά. 

Η Αρσεναλ υποδέχεται τη Μπάγερν, από την οποία έχει ηττηθεί δυο φορές στα δυο τελευταία τους ραντεβού στο Λονδίνο! Στην 4η στροφή πάει στο Μόναχο και στις 24 Νοεμβρίου υποδέχεται τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Θυμίζουμε πως η τελευταία εμφάνισή της στους ομίλους θα είναι στον Πειραιά στις 9 Δεκεμβρίου και με βάση τη βαθμολογία μόνο... αδιάφορη δεν θα είναι! Χωρίς βαθμούς σε δυο ματς και χωρίς ματς με Μπάγερν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και πλέον ο κίνδυνος να μείνει για πρώτη φορά από το 1999 εκτός «16» είναι ορατός. Αλλωστε, στην τελευταία στροφή θέλει μόνο νίκη, αφού σε αντίθετη περίπτωση χάνει και την ισοβαθμία από τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έπειτα από 12 ήττες στην Αγγλία κατάφερε να πάρει ένα τεράστιο τρίποντο και παράλληλα να μπει πολύ δυνατά στη μάχη της πρόκρισης. Αν το αποψινό ματς ήταν κρίσιμο, αυτά με Ντιναμό (3η και 4η αγωνιστική) είναι όλα τα λεφτά. Με 4 έως 6 βαθμούς φτάνει από 7 μέχρι 9 και πιθανόν ο Τελικός να παιχθεί στο Γ. Καραϊσκάκης με τους Λονδρέζους, εκεί όπου έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς! Στις 20 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός παίζει στην Κροατία και στις 4 Νοεμβρίου στον Πειραιά με τη Ντιναμό. Στην 5η στροφή θα φιλοξενηθεί από τη Μπάγερν και η D-day είναι στις 9 Δεκεμβρίου! Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν... δώρα από τους Βαυαρούς κόντρα στους Λονδρέζους, ώστε να βρεθούν σε θέση ισχύος!

Ο 6ος Ομιλος έχει σίγουρη μια 1η θέση, τη Μπάγερν, και για τα υπόλοιπα μόνο στην 6η αγωνιστική θα είμαστε σίγουροι!

Το πρόγραμμα

3η αγωνιστική: Τρίτη 20 Οκτωβρίου

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός

Αρσεναλ - Μπάγερν

4η αγωνιστική: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Ολυμπιακός-Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Μπάγερν - Αρσεναλ

5η αγωνιστική: Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός
Αρσεναλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

6η αγωνιστική: Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Μπάγερν 

Βαθμολογία

1. Μπάγερν 6  8-0
2. Ολυμπιακός 3  3-5
3. Ντιναμό Ζ. 3  2-6
4. Αρσεναλ 0  3-5



Καμπιάσο: «Ήρθαμε για τη νίκη και το καταφέραμε»

Ο Αργεντίνος μέσος μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ SPORT ανέφερε σχετικά με το κλειδί της μεγάλης νίκης στο Λονδίνο: «Σκοράραμε τρία γκολ απέναντι στην Άρσεναλ που δεν είναι εύκολο. Δεν έχει να κάνει με εμένα, όλοι προσπαθήσαμε για αυτή την ιστορική επιτυχία. Γιατί ήταν η πρώτη μας νίκη μέσα στην Αγγλία».

Για το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Ήρθαμε στο σπίτι της Άρσεναλ για να παίξουμε ποδόσφαιρο και όχι να κλειστούμε στην άμυνα. Καταφέραμε να κάνουμε πράγματα που θέλαμε και γιαυτό κερδίσαμε. Δεν παίξαμε μόνο άμυνα αλλά βάλαμε και γκολ».

Για την συνέχεια μετά τη νίκη αυτή: «Δεν έχουμε κάνει απολύτως τίποτα. Καμία ομάδα δεν έχει περάσει με μόλις τρεις βαθμούς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια στα επόμενα παιχνίδια κρατώντας τη μεγάλη νίκη».





Φορτούνης: «Τον είδα έξω και το δοκίμασα»

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες νίκες μας στο Champions League. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Βρήκαμε πολλούς χώρους, που εκμεταλλευτήκαμε. Δεν τελείωσε τίποτα όμως. Συνεχίζουμε γιατί έχουμε πολλά ματς μπροστά μας. Αυτό το ''διπλό'' που κάναμε μας επιτρέπει να κοιτάμε και τη δεύτερη θέση» δήλωσε αρχικά ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού στην κάμερα του ΟΤΕ TV, προσθέτοντας: «Σίγουρα είναι μία πολύ μεγάλη νίκη με έναν αντίπαλο που κυνηγά και αυτός τις δύο πρώτες θέσεις. Είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία και θέλουμε να είμαστε εκεί. Θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο καλά μπορούμε και θα κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Πάμε βήμα-βήμα».

Ερωτηθείς για το πρώτο του γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με το πρώτο μου γκολ στο Champions League, αλλά σημασία έχει ότι κέρδισε η ομάδα και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη».

Όσο για το αν το ήθελε να σκοράρει με απευθείας κόρνερ, εξήγησε: «Να σας πω την αλήθεια, το σκέφτηκα, γιατί τον είδα λίγο έξω και το δοκίμασα».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης