Γινόμαστε ΟΜΑΔΑ και λέμε "STOP" στο Bullying!

Γινόμαστε ΟΜΑΔΑ και λέμε "STOP" στο Bullying!

Γινόμαστε ΟΜΑΔΑ και λέμε "STOP" στο Bullying!
Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών σκοπών και δραστηριοτήτων της διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: «STOP Bullying - Θέλω να είμαστε ομάδα...!», το οποίο θα διεξαχθεί στις 2-3 Ιουνίου 2015 από τις 9:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ., καθημερινά, στην έδρα της ΕΘΝ.Ο.Α., (Κτήριο ΕΟΕ, Συνεδριακό Αμφιθέατρο-2ος όροφος, Δ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι).

Στην διάρκεια του πολυετούς εκπαιδευτικού έργου Ολυμπιακής Παιδείας που επιτελεί η ΕΘΝ.Ο.Α. πανελλαδικά, κατέγραψε αρκετές περιπτώσεις σχολικού εκφοβισμού. Επιδιώκοντας λοιπόν, να συμβάλει στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και επιθετικότητας που παρατηρούνται ιδιαιτέρως στα σχολεία, αλλά και εν γένει στο σύνολο της κοινωνίας, στοχεύει μέσα από το συνέδριο, την γνωστοποίηση και επιστημονική ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας, σχετικά με τις μεθόδους διαχείρισης των φαινομένων αυτών. 

Στις 2 & 3 Ιουνίου 2015, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τους εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς, να παρουσιάζουν τρόπους αντιμετώπισης της βίας που παρατηρείται κυρίως στα παιδιά και τους εφήβους. Συγκεκριμένα στο συνέδριο θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και Διευθυντές σχολικών μονάδων 1βαθμιας-2βάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού & Θρησκευμάτων και της συντονιστικής επιτροπής του Παρατηρητηρίου, εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Διεύθυνση της  Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στελέχη του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» (εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού - Europe's Antibullying Campaign), η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και φυσικά Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές, Προπονητές, στελέχη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας, γονείς ή κηδεμόνες.

Η θερμή ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αποτελεί ευθύνη και ταυτόχρονα ελπίδα, ότι τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα βρουν άμεση εφαρμογή στην κοινωνία μας. Οι εγγραφές στο συνέδριο είναι δωρεάν, κατόπιν δήλωσης. 

Ευχαριστούμε την χορηγό εταιρεία
Κλείσιμο
Stoiximan.gr για την υποστήριξη.
Πάμε Ψηλά!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης