Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ποια είναι η ισχυρή του ομίλου του Ολυμπιακού, η πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Champions League, Ατλέτικο του φοβερού και τρομερού Τσόλο Σιμεόνε

Το προφίλ της Ατλέτικο Μαδρίτης
Ετος ίδρυσης: 1903
Γήπεδο:
Κλείσιμο
«Βιθέντε Καλδερόν»
Πρόεδρος: Ενρίκε Θερέθο (ιδιοκτήτης ο Μιγκέλ Ανχελ Χιλ Μαρίν)
Επίσημο site:
www.clubatleticodemadrid.com

Το άπιαστο(;) όνειρο του repeat. Αυτό που έκανε πέρσι: την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την παρουσία στον τελικό του Champions League ελάχιστοι πιστεύουν πως θα μπορέσει να τα επαναλάβει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρεσάρει από πολύ κοντά τους δύο μεγάλους και να διεκδικήσει αντίστοιχα μεγαλεία στην Ευρώπη. Αλλωστε έδειξε και στο ισπανικό Σούπερ Καπ ότι μπορεί να κοντράρει μία χαρά τη Ρεάλ. Οπότε μπορεί να το κάνει κόντρα σε οποιαδήποτε.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε καλείται να χτίσει ουσιαστικά μία καινούργια ομάδα, καθώς έχασε πολύ σημαντικούς παίκτες, όπως οι Κουρτουά, Ντιέγκο Κόστα, Φιλίπε Λουίς, ακόμα και τον Βίγια ή τον Αντριάν. Ωστόσο, οι κινήσεις στις μεταγραφές χαρακτηρίστηκαν εξαιρετικές, Μάντζουκιτς και Γκριεζμάν σίγουρα θα φέρουν μεγάλη φρεσκάδα, δύναμη, φαντασία και ταχύτητα μπροστά. Το θέμα όμως είναι τι θα γίνει πίσω.

Με τη μεσαία γραμμή να διατηρεί την ομοιογένεια της, θεωρείται στοίχημα ο Σικέιρα στα αριστερά της άμυνας και κυρίως το ποιος θα θα αντικαταστήσει τον Κουρτουά. Ταλαντούχος ο Ομπλάκ, έμπειρος ο Μογιά, αλλά κανείς τους δεν έχει τις ικανότητες του Βέλγου πορτιέρο, ο οποίος ήταν για χρόνια ο -δανεικός- φύλακας άγγελος στα όνειρα που έκαναν οι Ροχιμπλάνκος. Σίγουρα πάντως πρόκειται για έναν καταπληκτικά δουλεμένο σύνολο με εκπληκτική ομοιογένεια.

Ο ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗΣ: Κόκε
Τέτοιος που να ξεχωρίζει τόσο πολύ ως μονάδα μέσα σε αυτό το σύνολο δεν υπάρχει. Ωστόσο, ο Κόκε, ο οποίος θεωρείται στην Ισπανία και κάτι σαν τον νέο Τσάβι, είναι εκείνος που μπορεί να ξεχωρίσει ένα κλικ περισσότερο από τον Αρντά Τουράν, τον Μάντζουκιτς, τον Γκριεζμάν ή ακόμα και τον Γκοντίν. Εχοντας τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως 10άρι, 8άρι ή ακόμα και στα πλάγια, υπήρξε πέρσι καταλυτικός στην τρομερή πορεία των Ροχιμπλάνκος. Ο 22χρονος Ισπανός μοίρασε σε όλες τις διοργανώσεις 18 ασίστ(!) και σημείωσε επτά γκολ. Τα 2/3 από τα... κεράσματα του είχαν αποδέκτη τον Ντιέγκο Κόστα που του οφείλει κατιτίς από τα χρήματα της μεταγραφής του. Φέτος αναμένεται ακόμα πιο ώριμος, ακόμα πιο εξαιρετικός και στην χώρα του λένε πως θα είναι η τελευταία χρονιά του πριν τη μεγάλη μεταγραφή, με πιθανό προορισμό τη Μπαρτσελόνα.

Διάβασε περισσότερα στο www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης