Τα ματς κερδίζονται από την άμυνα, λένε οι προπονητές, όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Ο Παναθηναϊκός περιόρισε την Μπαρτσελόνα στους 63 πόντους όμως τα λάθη (20) του και κυρίως η αστοχία του (41% δίποντα, 34% τρίποντα) ήταν οι παράγοντες που τον οδήγησαν στη δεύτερη του ήττα (58-63) στη φάση των «16» της διοργάνωσης.
Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, κόντρα στους Καταλανούς για την πέμπτη αγωνιστική του Top 16 και έτσι πλέον βρίσκονται στο 3-2. Αήττητη παρέμεινε η ομάδα του Πασκουάλ που πλέον είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Ε’ ομίλου.
Από 13 πόντους είχαν για το «τριφύλλι» Λάσμε και Διαμαντίδης. 17 ο Χουέρτας για τους «μπλαουγκράνα» και 14 ο Παπανικολάου.