Χάλκινοι οι Χριστοφόρου-Αλεξάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Ατόμων με Αναπηρίες
Οι παραολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές Βασίλης Χριστοφόρου (Τετραπληγία) και Θοδωρής Αλεξάς (Ακρωτηριασμός κάτω άκρου) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RS Venture Connect ανάμεσα σε 30 πληρώματα
Οι παραολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές Βασίλης Χριστοφόρου (Τετραπληγία) και Θοδωρής Αλεξάς (Ακρωτηριασμός κάτω άκρου) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία RS Venture Connect ανάμεσα σε 30 πληρώματα. Ενδεικτικό του πολύ υψηλού συναγωνισμού είναι ότι και τα 3 μετάλλια αποφασίστηκαν στην τελευταία ιστιοδρομία ανάμεσα σε 6 πληρώματα που είτε ισοβαθμούσαν, είτε είχαν διαφορά ενός βαθμού.
Οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος αγωνίζονται από το 2022 στην κατηγορία RS Venture Connect με προπονητή τον Άκη Τσαρούχη. Το διθέσιο αυτό σκάφος θεωρείται ότι πιο μοντέρνο στο χώρο και το επίπεδο των αγώνων είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δίνει μεγάλο βάρος στη συμπερίληψη και στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε συμμετοχές τόσο σε αριθμό αθλητών όσο και σε αριθμό χωρών.
Στο ίδιο πρωτάθλημα συμμετείχε και άλλος ένας αθλητής του ομίλου μας ο Γιώργος Ρουλιας (Μερική παράλυση κάτω άκρου) στη κατηγορία Hansa 303 καταλαμβάνοντας την 20η θέση
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.